?>

İhtiyaç sahiplerinin gelinliği de nişan elbisesi de hayırseverlerden

Çankırı El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahiplerine gıda ve eşya yardımının yanı sıra gelinlik, nişan ve kına elbisesi ile sünnet kıyafeti de sağlıyor

Magazin - 4 ay önce

Çankırı

Hayırseverler tarafından kurulan Çankırı El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahiplerine her alanda yardım ediyor.

Kentte ihtiyaç sahiplerinin yardımına bireysel olarak koşan hayırseverler, mayıs ayında kurdukları Çankırı El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya geldi.

Dernek üyelerinin çabaları ve hayırseverlerin desteğiyle kıyafet, ayakkabı ile gıda malzemeleri, mağazaya dönüştürülen dernek binasında toplanıyor.

İl genelinde belirlenen ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştıran hayırseverler, haftanın belirli günlerinde Mimar Sinan Mahallesi'ndeki dernek binasında çorba ikramında da bulunuyor.

Dernek ayrıca, ihtiyaç sahiplerine özel günlerinde kullanmak üzere gelinlik, kına ve nişan elbisesi, sünnet kıyafeti de sağlıyor.

Derneğin başkanı Ali Yıldırım, uzun yıllardır bireysel olarak ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu söyledi.

Kendisinin de yetiştirme yurdunda büyüdüğünü, hayatın zorluklarını bildiğini belirten Yıldırım, "Amacımız Allah rızası için ihtiyaç sahiplerimizin ihtiyaçlarını karşılamak." dedi.

Çankırı genelinde çoğu ihtiyaç sahibine ulaştıklarını anlatan Yıldırım, "İhtiyaç sahiplerinde giysi konusunda eksiklik vardı. En çok talep edilenler ayakkabı, pantolon, monttu. Hayırseverlerimizin evlerinde kullanılmayan eşyaları derneğimize getirdik, mağaza oluşturduk. İhtiyaç sahipleri onlara layık, temiz şekilde kimse görmeden, güzelce üstlerinde deneyip alıp gidiyor." diye konuştu.

Yıldırım, gıda ihtiyacı olanlara genellikle market çeki verdiklerini, böylece ailelerin kendi ihtiyaçlarına göre marketlerden alışveriş yaptıklarını kaydetti.

"6-7 gelinliğimiz var, hangisini istiyorlarsa götürüyorlar"

Derneğin başkan yardımcısı Muazzez Gökmen Nalcı da 11 yıldır severek yardım faaliyetleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Daha rahat yardım yapabileceklerini düşünerek dernek kurduklarına işaret eden Nalcı, şöyle devam etti:

"Örneğin bir kızımız nişanlanacak, kıyafeti yok. Bize müracaat edince nişanlığını veriyoruz, kına elbisesini, gelinliğini de ayarlıyoruz. Çok mutlu şekilde ayrılıyorlar. Odundu, kıyafetti, gıdaydı, kimin ne ihtiyacı varsa ihtiyacı karşılıyoruz. 6-7 gelinliğimiz var, hangisini istiyorlarsa götürüyorlar, temizletip giyiniyorlar, tekrar geri getiriyorlar."

Dernekten önce yardım faaliyetlerini bireysel olarak yaptığını anlatan Nalcı, "Evimden kolileri dağıtıyordum. Kapı kapı geziyordum. Yaşın da vermiş olduğu durumla bayağı ağır geliyordu. Şimdi daha zevkli, daha kolay yapıyorum bu işleri." diye konuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Başkentte yoğun sis etkili oldu

2024-12-19 09:17 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yarın AA Editör Masası'na konuk olacak

2024-12-25 16:27 - Gündem

Kazakistan'daki uçak kazası, 2018'de Portekiz'de yaşanan acil iniş olayını hatırlattı

2024-12-25 20:03 - Dünya

NBA'de Alperen Şengün 16 sayı attı, Rockets üst üste 3. kez kazandı

2024-12-24 12:02 - Spor

'Biyonik kulak' işitme kaybı yaşayan hastalara umut oluyor

2024-12-23 10:13 - Sağlık

Muğla'da hastaneye çarpan helikopter düştü, 4 kişi öldü

2024-12-22 11:48 - Gündem

Bingöl'ün 2 ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

2024-12-23 23:42 - Eğitim

Uzmanlara göre piyasaların yönü ve Fed'in yol haritasında kilit nokta Trump olacak

2024-12-19 16:17 - Ekonomi

"Ceylan" ve "hızlı büyüyen" girişim sayısı 5 yılda yüzde 40'tan fazla arttı

2024-12-25 12:23 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye olarak büyük bir momentum yakaladık

2024-12-22 18:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Alanya'nın coğrafi işaretli meyvesiyle yapılan 'yenidünya kebabı' tanıtıldı

18:23 - Magazin

'Astoria Grande' kruvaziyeri 700 Rus yolcusuyla Amasra'ya geldi

11:08 - Magazin

Şırnak'ta '2. Güçlükonak Doğa, Kültür ve Su Sporları Festivali' sürüyor

22:28 - Magazin

Kapadokya'yı son 10 yılda 5 milyona yakın turist kuş bakışı seyretti

12:58 - Magazin

Devlet eski Bakanı oynadığı oyunlar bir yana Eylül Aşkın’a daha neler anlattı neler! -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

00:13 - Magazin

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye 7 Nisan'da düzenlediği saldırıda yaralanan bir gazeteci yaşamını y

17:43 - Dünya

Danimarka, İsrail'in Gazze'ye yardım akışını açmasına yönelik çağrıyı desteklediğini belir

17:38 - Dünya

Kars'ta kar ve sağanak etkili oldu

17:28 - Gündem

Türk Kızılay, Nurdağı'ndaki konteyner kentte "100. Yıl Kütüphanesi" açtı

17:22 - Gündem

Trabzonspor UEFA Gençlik Ligi'nde finale yükseldi

17:18 - Spor