?>

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan '18 Mart Şehitleri Anma Günü' mesajı

İçişleri Bakanı Soylu, "106 yıl önce Çanakkale'de geçit vermeyen kahramanlarımızın ruhu, bugün teröristle, uğursuzla, kaçakçıyla mücadele eden polisimizde, jandarmamızda, Sahil Güvenlik leventlerimizde tezahür etmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Siyaset - 4 yıl önce

Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Bakan Soylu, "Bizde adet böyledir. Geline, kurbanlık kuzuya ve Mehmetçiğe kına yakılır. Gemilerin seyir defterlerinde her yer için 'geçildi' yazılır, sadece Çanakkale Boğazı 'çıkıldı' veya 'selamlandı' diye kaydedilir. Çünkü Çanakkale 'geçilemez', bizde adet böyledir." ifadelerini kullandı.

18 Mart 1915'te aziz milletin tarihe nakşettiği eşsiz kahramanlık destanlarından birisi olan Çanakkale Zaferi'nin, dünya tarihi ve kendi medeniyet yolculuğu açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Öyle ki, bu zafer, hem Milli Mücadele'ye hem de batı emperyalizmine karşı dünyada verilen tüm mücadelelere ilham kaynağı ve umut olmuştur.

Gerek asker sayısı gerekse de askeri araç-gereç bakımından mukayese dahi edilmeyecek bir güç dengesizliğini fırsat bilerek 'hasta adam' diye nitelendirdikleri kadim medeniyetimize son darbeyi vurmak istediler. Ancak Seyid Onbaşı'nın, Mehmet Çavuş'un, Nezahat Onbaşı'nın inancı, milli şuuru ve maneviyatıyla bozguna uğradılar."

Bu maneviyat, inanç ve şuurun şekillendirdiği "Çanakkale Ruhu"nun dün olduğu gibi bugün de diri, cari olduğunu ve ilham vermeye devam ettiğini belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Seyid Onbaşı'ya, Nezahat Onbaşı'ya, Mehmet Çavuş'a ve daha nicelerine destan yazdıran bu manevi güç, 15 Temmuz gecesi bayrağı yere düşürmeme uğruna şehadete yürüyen Ömer Halisdemir ve 250 arkadaşında, gazilerimizde tezahür etmiştir. Nusrat Mayın Gemisi'nin ruhu, yerli üretim insanlı, insansız hava araçlarımızda, savunma sanayi ürünlerimizde ve onu gerçekleştiren işçilerimizde, mühendislerimizde, hemşire Safiye Hanım'ın, doktor Tarık Nusret'in ruhu, bugün Kovid-19 salgınında mücadele eden sağlık ordumuzda, 106 yıl önce Çanakkale'de geçit vermeyen kahramanlarımızın ruhu, bugün dağlarda, şehirlerde, denizlerde teröristle, uğursuzla, kaçakçıyla mücadele eden polisimizde, jandarmamızda, Sahil Güvenlik leventlerimizde ve aziz milletimizin tüm fertlerinde tezahür etmiştir."

Türk milleti geleceğin tarihini yeniden yazacak

İçişleri Bakanı Soylu, Türk milletinin Çanakkale ruhu ve inancıyla, kardeşliğinden, inancından ve medeniyet değerlerinden alacağı güçle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kararlılık ve inançla, hem bölgesinin hem de dünya üzerindeki tüm mazlum milletlerin umudu olmaya devam edeceğini vurguladı.

Soylu mesajında, "Bu büyük zaferin muzaffer komutanı, güzel Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale Savaşı'nın ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm şehit ve gazilerine Cenabıhak'tan gani gani rahmet diliyor, bu büyük zaferin 106. yıl dönümünü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe evinde yenilgi rekoru kırdı

2021-03-15 01:31 - Spor

Aytemiz Alanyaspor'dan bol gollü galibiyet

2021-03-13 21:31 - Spor

Suriye'nin Afrin bölgesinde görev yapan jandarma komando birliği Elazığ'a döndü

2021-03-11 17:21 - Gündem

Bayburtlu kalp hastası Kovid-19 olduğunu 2 aylık yoğun bakımın ardından öğrendi

2021-03-12 17:26 - Sağlık

Camide telefonunu şarj eden genç, prizin yanına para ve not bıraktı

2021-03-17 19:41 - Çevre-Hayat

Rusya Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

2021-03-18 00:45 - Gündem

Kars'ta kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

2021-03-16 04:06 - Eğitim

Trendyol, dünyanın en çok indirilen 10 alışveriş uygulaması arasına girdi

2021-03-12 17:12 - Yerel haber-Şirket Haber

Atık pet şişelerden dönüştürülen ürünler 15 ülkeye ihraç ediliyor

2021-03-11 15:01 - Ekonomi

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-03-16 02:15 - Dünya

İlgili Haberler

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya