?>

İçişleri Bakanı Soylu: Pervin Buldan'ın dediğinden fazlası var

İçişleri Bakanı Soylu, Buldan'ın iddialarına ilişkin, “İlk önce onu aradım. Kendisinin dediğinden fazlası var. Bu ülkede PKK’yı kimse yeşertemez” dedi.

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Müsteşarımız üzerinden 'CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin' talimatı gönderdim. Onları gideceği bir adres var. O adresi de onlara göstereceğiz. PKK terör örgütleri mensuplarının cenazeleri var. Biz, o leşleri çok sık kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjanı ayıracağız." dedi.

Seçimin ardından milletvekili seçildiği İstanbul 2. bölgedeki AK Parti İlçe Teşkilatlarına teşekkür ziyaretinde bulunan Soylu, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'nın ardından Esenler İlçe Başkanlığına gelerek partililere seçim döneminde gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Soylu, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt Köyü'nde bakkal Mevlüt Bengi'nin PKK'lı teröristler tarafından infaz edilmesine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Ağrı Doğubeyazıt'ta katledilen kardeşimizin 10 çocuğu var. İnsanlıktan nasibini almamış ve canavarca katliamları takdir edenlere ve bunu özellikle bir terör örgütünün siyasi partisini destekleyenlere bir kez daha kulaklarına küpe olsun diye söylüyorum, bu işler öyle kolay değil. Kendi çocuğu kızamık olunca, öksürünce hastane hastane koşanlar, en lüks hastanelere gidenler, oradaki kardeşimizin katline nasıl bir süreçle katkı koydular. Bu açıktır. Ben bunun ne demek olduğunu biliyorum. Yıllardır bu işlerin içerisinde olan bir arkadaşınız ve kardeşinizim. Yani orada Doğu ve Güneydoğu'da oyu düşen HDP, PKK üzerinden milleten intikam almaktadır. Bu kadar açık ve net. Buna kimse müsaade edeceğimizi düşünmesin."

Pervin Buldan'ı aradığını söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Evet, bu haberi alınca ilk önce Pervin Buldan'ı aradım. Kendisinin dün yaptığı açıklamada eksik yoktur fazlası vardır. Çok net bir şey söyleyeyim. Bu topraklarda kimse PKK'yı yeşertemez. İster CHP ile birlikte olsunlar, ister şunlarla birlikte olsunlar."

CHP İl Başkanlarının bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul edilmemesi yönündeki iddiaları da cevaplayan Soylu, "Müsteşarımız üzerinden böyle bir talimat gönderdim. 'CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin' dedim. Bu kadar basit. Onları gideceği bir adres var. O adresi de onlara göstereceğiz. PKK terör örgütleri mensuplarının cenazeleri var. Biz, o leşleri çok sık kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjanı ayıracağız." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütünü şımartmayın" uyarısını sık sık yaptıklarını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Türkiye, terör örgütüne karşı büyük bir mücadele veriyor. Bize her türlü eleştiride bulunun. Hiçbir şey söyleyemiz. Çünkü bu sizin en demokratik hakkınızdır. Ama terörle mücadelede bizi eleştirmeyin. Terörle mücadele başka bir şeydir. Terörle mücadelede karşı tarafa güç ve kuvvet vermeyin. Bugün karşı karşıya kaldığımız durum budur. Orada özellikle Doğubeyazıt'taki o köyde arkadaşlarımız(Valimiz) sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Gerekli bütün soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi bir gözaltı var. Gerek Doğubeyazıt'ta gerekse Ağrı'da gerek o köyde bu arkadaşımızın katilini bulacağız. Zaten elimizden bir şey kaçmıyor. Geçen gün bir evladımızı şehit ettiler. Ardından Siirt'te tepelerine bindik. 3 teröristi etkisiz hale getirdiler. Bir tanesini de orada yaralı bir şekilde aldılar. Şimdi de bu sabah itibarıyla Bitlis Hizan'da 10 kişilik bir terörist grubu etkisiz hale getirdiler. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımız da aynı şekilde devam etmektedir. Bu yapılanın kimsenin yanına kar kalmayacağını burada PKK'ya güç vermeye çalışanların da tekrar bir hayal kırıklığına uğrayacakları burada ifade etmek istiyorum."

İçişleri Bakanı Soylu, buradaki açıklamalarının ardından Eyüp ve Zeytinburnu ilçelerine geçti.

Muhabir: Adem Demir

Haftanın Öne Çıkanları

'Biz Koreliler Türk askerlerine minnettarız'

2018-06-25 20:02 - Çevre-Hayat

Batı Şeria’dan Gazze'ye destek yürüyüşü

2018-06-28 05:32 - Dünya

TBMM Başkanı Kahraman'ın oy kullandığı sandıktaki sonuçlar belli oldu

2018-06-24 22:17 - Siyaset

İsveç ile Meksika son 16 turuna kaldı

2018-06-27 22:57 - Spor

AB'den Venezuelalı yetkililere yaptırım

2018-06-25 19:32 - Dünya

Tokat'ta silahlı kavga: 3 yaralı

2018-06-23 06:02 - Asayiş

İçişleri Bakanı Soylu: Pervin Buldan'ın dediğinden fazlası var

2018-06-28 17:13 - Genel

‘Dip dalga’cılar vurgun yedi!..

2018-06-25 18:42 - En Son Yazılar

Bir haftada 24 terörist etkisiz hale getirildi

2018-06-25 14:36 - Genel

AB-ABD ticaret savaşı arabaya sıçradı

2018-06-26 15:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset