?>

İBB rant uğruna ahırları yıkıp atları Adalar'dan sürmek istiyor #AtlarAdadaKalsın

Yıkımlara karşı 15 Mart pazartesi saat 10’da, Heybeliada'da buluşacaklarını bildiren “Adaların Atları Platformu”, “İBB ahır yap, atların evini yıkma!” diyerek yıkım ekibinin her an gelebileceğine dikkat çekti

Özel Haber - 4 yıl önce

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) adaların yerlisi atlara karşı tutumuna karşı bir süredir mücadele eden “Adaların Atları Platformu”, yarın sabah Heybeli’de ahırların yıkımına karşı bölgede buluşacaklarını kaydetti.

 “İBB ahır yap, atların evini yıkma! Pazartesi saat 10.00’dan itibaren Heybeliada ahırlarındayız. Yıkım ekibi her an gelebilir” diyerek bir açıklamada bulunan “Adaların Atları Platformu”nun “Basına ve Kamuoyuna” başlığı ile gerçekleştirdiği açıklma ve çağrı şöyle:

“Heybeliada ve Burgazada’da kalan son birkaç atın ahırları yıkılmak üzere. Atları korumak için 15 Mart Pazartesi saat 10’da Heybeliada ahır bölgesinde olacağız. 

Burgazada ve Heybeliada’nın neredeyse bütün atlarını İBB satın alıp Büyükada’ya götürdü. Şimdi kalan son birkaç atın ahırlarını yıkmaya gelecekler. Ahırlar yıkılırsa arazinin rant kapısı da açılmış olacak. Ahırları yıkmaktaki amaç, atların iyiliği değil, arazi rantı ve şehirleşmedir.”

HER SEÇİM DÖNEMİNDE AHIR YAPMAYI VAAD EDEN İBB…

Adalar’daki ahır alanlarının 60 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kiralanmış durumda olduğu kaydedilen açıklamada daha sonra şu ifadeler kullanıldı:

“Belediye, bu alanı ahır yapma kaydıyla elinde tutuyor. İBB ahır yapmazsa Orman Bakanlığı’na iade edilecek.  İBB buraya atlara layık ahır yaparsa hem atları hem araziyi korumuş olacak. 

Her seçim döneminde ahır yapmayı vaat eden İBB, faytonu kaldırma planı nedeniyle ahır yapmamış olabilir. Oysa duruma fayton üstünden bakmamak gerekir. Atlar fayton çekmese de, barınma hakkına sahiptir, her canlı gibi.”

ADALAR SADECE BÜYÜKADA’DAN İBARET DEĞİL!..

İBB’nin, kamu adına satın aldığı atları, yurtları olan Adalar’dan sürmemesi gerektiği ifade edilen açıklamada; “Her at, ait olduğu adada kalmalı. Burada atlarla gezi, terapi gibi hem insanı, hem atı mutlu eden çalışmalar yapılabilir. İBB’nin sadece Büyükada’da, az sayıda atla yaptığı atlı zabıta çalışması Heybeliada ve Burgazada’da olmalı. Adalar sadece Büyükada’dan ibaret değil. Bütün adalar orman yangını açısından tehlike altında. Her yıl yangınlar çıkıyor. Orman aralarında mangal yakanların, yangına sebep olmadan engellenmesi için, atlı zabıtayı tüm adalarda görmek istiyoruz” denildi.

ATLARA İZİN VERMEYEN İBB, ZARARLI PEK ÇOK ŞEYE İZİN VERİYOR!..

Açıklamada, “Adalar’da atlara layık ahırları bir türlü yapmayan İBB şimdi Heybeliada ve Burgazada’da mevcut ahırları yıkmak istiyor. Atların adada yaşamasına alan tanımayan İBB, Adalar’ın dokusuna, canlı hayatına zarar veren pek çok şeye ise izin veriyor, hatta ortak oluyor veya göz yumuyor

Örneğin Heybeliada’da Sadık Bey Plajı, İBB’ye bağlı Darülaceze’ye bağışlandıktan sonra İBB tarafından Cevahir Holding’e kiraya verildi. Holding, Adalar’ın en güzel koylarından birinde derin çukurlar kazarak, yamaçların yapısını değiştirerek kıyıyı betonla kaplıyor. Bu inşaatlara izin var, kıyıları halka kapatan tellere, çitlere, plaj işletmelerine izin var, ada yollarını otobana çeviren, insanları yaralayıp hayvanları ezen türlü çeşit motorlu araca izin var, ama atların adada yaşamasına izin yok! Bu tutuma karşı atları sürgünden, Adalar’ı ranttan, şehirleşmeden korumak zorundayız” denildi.

700’DEN FAZLA AT ÖLDÜ… PAZARTESİ SAAT 10’DAN İTİBAREN HEYBELİ’DEYİZ…

-İstanbul Üniversitesi Atçılık Bölümü’nde bulunan atlar, Ağustos 2020

Büyükada’daki İBB ahırlarında 2020’de 700’den çok atın  öldüğüne dikkat çekilen açıklama, şöyle devam etti:

“Çünkü 2019’un sonundan beri atlar o ahırda hapsediliyor, zabıta atları hariç dışarı çıkarılmıyorlar. Heybeli ve Burgaz’da atlar için hareket alanı olan düzgün ahırlar yapılırsa, Büyükada’daki atların da yaşayacak iyi bir yeri olur. Artık ‘atlara iyi bakıyoruz’ diye bakımlı birkaç atla reklam çekmek yerine atlar için gerçekten iyi şeyler yapılsın istiyoruz.

Atları ve yaşam alanımız olan Adalar’ı korumak için 15 Mart 2021 Pazartesi saat 10’dan itibaren Heybeliada ahırlarındayız.”

Adaların Atları Platformu, canlıların yaşama hakkını savunan, doğanın değerini bilen herkesi Heybeli’de ahırların önüne beklediğini belirtti.

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

6. İstanbul Publishing Fellowship yarın başlıyor

2021-03-08 17:56 - Kültür Sanat

Genç flütçü, hocasının kendisi için bestelediği eserle İngiltere'de ödül aldı

2021-03-09 14:36 - Kültür Sanat

Aytemiz Alanyaspor'dan bol gollü galibiyet

2021-03-13 21:31 - Spor

Suriye'nin Afrin bölgesinde görev yapan jandarma komando birliği Elazığ'a döndü

2021-03-11 17:21 - Gündem

Bayburtlu kalp hastası Kovid-19 olduğunu 2 aylık yoğun bakımın ardından öğrendi

2021-03-12 17:26 - Sağlık

New York Valisi Cuomo hakkında dördüncü cinsel taciz iddiası

2021-03-10 15:41 - Dünya

Libya'da rüşvet iddiaları siyasi süreci tehdit ediyor

2021-03-09 20:44 - Dünya

Trendyol, dünyanın en çok indirilen 10 alışveriş uygulaması arasına girdi

2021-03-12 17:12 - Yerel haber-Şirket Haber

Atık pet şişelerden dönüştürülen ürünler 15 ülkeye ihraç ediliyor

2021-03-11 15:01 - Ekonomi

Geleneksel Türk zeka ve strateji oyunu 'Mangala' 7'den 70'e herkesin ilgisini çe

2021-03-10 14:51 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Gazprom, 2024 yılında Türkiye'ye 21,374 milyar metreküp doğalgaz arzı gerçekleştirdi

19:11 - Özel Haber

Yabancı markaların geri dönüşü Rusya Federasyonu'nda rekabeti artıracak

00:23 - Özel Haber

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

09:33 - Özel Haber

Rus yetkili Zavalny: Rusya, boru hattıyla gaz ihracatını yıllık 240 milyar metreküpe çıkarabilir

20:53 - Özel Haber

Rus siyasi uzman Markov: Azerbaycan çok boyutlu ilişkilerden yana

21:31 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor