?>

İBB Başkan adayı Kurum: Sandık milletin mahkemesidir

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kurum, "Mal beyanında 1,5 milyar liralık malı niye saklarsın? Biz afet bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sararken, bunlar konforları için villa inşaatlarını yürütüyorlarmış." dedi.

Siyaset - 10 ay önce

İstanbul

Murat Kurum, Ümraniye mitinginde yaptığı konuşmada, İstanbul'un 5 yıllık fetret devrini bitirmek için 90 güne yakındır sahada olduklarını söyledi.

Ümraniye'deki heyecanın birilerini rahatsız ettiğini belirten Kurum, "Birileri telaşlı, şimdi rezervasyon yapıyorlar, hangi tatil beldesine gitsek diye. Şimdiden ayıracaklar ucuz oralar diye. Uzun bir süre onları inşallah 31 Mart'ta çok sevdikleri tatile göndereceğiz." diye konuştu.

Kurum, bugün İstanbul'un iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz olduğunu vurgulayarak, "Geride bıraktığımız 5 yılda İstanbul'umuz liyakatsizliğin, beceriksizliğin kurbanı oldu. İstanbul unutuldu, bu şehri 'depreme hazırlayacağız' dediler, tek bir çivi çakmadılar. Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. 'Ulaşım sorununu çözeceğiz' dediler, ulaşımı tam bir çileye dönüştürdüler." ifadelerini kullandı.

Mevcut İBB yönetiminin milletin kaynaklarını CHP'yi dizayn etmek için çarçur ettiğini dile getiren Kurum, şöyle devam etti:

"İstanbul’un kaynakları yetimin hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar. Üstelik bunu da yüzleri kızarmadan savundular. Bu milleti kandırdılar, bu milleti aldattılar. Hala aldatmaya devam ediyorlar. Utanma, arlanma yok. Algı siyaseti tutturmuşlar, oradan gidecekler. Arkadaş o sahne, film bitti, sen yeni bir film yaz, yeni bir senaryo yaz, senin masken düştü. 2019’daki kampanyalarında geldiler, konuştular, vadettiler, dediler ki, 'Her şey çok güzel olacak'. Şu İstanbul'da, şu Ümraniye'de güzel bir şey var mı? Oyunuzu isteyip gittiler. Yüzlerce vaat verdiler makamlarına oturur oturmaz hepsini unuttular."

"Sandık milletin mahkemesidir"

Kurum, kendilerinin deprem bölgesinde afetzedelere sağlam ve huzurlu yuvalar yaparken, CHP'nin ise balya balya paralardan kuleler yaptığını vurguladı.

"Devlete, millete mal beyanını açıkladılar, bir süre sonra mal beyanında 1,5 milyar liralık yepyeni mallar ortaya çıktı" diyen Kurum, "Sen mal beyanında 1,5 milyar liralık malı İstanbullu hemşerilerimizden niye saklarsın, niye açıklamazsın? Biz afet bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sararken, bunlar kendi konforları için burada villa inşaatlarını yürütüyorlarmış. Anlaşılan öyle... Ama siz hiç endişe etmeyin, biz onların savurduğu paraları, İstanbul’un projelerinde harcayacağız. Onların siyasi kariyeri için ayırdıkları kaynakları biz İstanbul’a, Ümraniye'ye harcayacağız." şeklinde konuştu.

İstanbul'un hakkını İstanbul'a teslim edeceklerini vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

"İstanbul'un gücü her şeye yeter. Ama sen bu gücü İstanbul için kullanırsan, harcarsan, emek verirsen. Ama sen bu gücü rant olarak görüp, orada kapalı kapılar arkasında burayı herkese peşkeş çekmeye kalkarsan olmaz, İstanbul o zaman üzülür. Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yıllarının hesabını inşallah 3 gün sonra soracak. Sandık milletin mahkemesidir. Sandık günü hesap günüdür. 31 Mart gelecek, sandık gelecek, hesap kesilecek."

Kurum, daha sonra Tuzla, Kartal ve Ataşehir'de seçim otobüsüyle gezerek vatandaşları selamladı.

Kartal'da vatandaşlara seslenen Kurum, 31 Mart'ta İstanbul'a gerçek belediyeciliğin geleceğini söyledi.

Bundan önce nasıl çalıştılarsa bundan sonra da aynı anlayışla çalışacaklarını belirten Kurum, "İstanbul'umuz için, vatandaşımız için, Kartal'ımız için çalışacağız. Biz eser adamlarıyız, biz hizmet adamlarıyız. Bizler eserimizi yapmak için zor günde gece gündüz çalışırız, gece gündüz koştururuz. Bundan önce nasıl afetlerde koşturduysak aynı şekilde koşturacağız." diye konuştu.

Kurum, Ataşehir'de vatandaşlara hitap ederken de "Söz verip tutanları maalesef göremiyor İstanbul, sözlerini hatırlamıyorlar. Biz sözümüzü bundan önce tuttuğumuz gibi yine tutacağız. Milletimizin elini tutacağız, milletimizin gönlüne gireceğiz, hep birlikte 'Yeniden İstanbul' diyeceğiz. Hep birlikte İstanbul'un yeniden dirilişini, yeniden yükselişini başlatacağız. Sizlerle birlikte kazanacağız, sizlerle birlikte çalışacağız." ifadesini kullandı.

Kurum, İstanbul'un emanet bir şehir olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Bu şehir bize Sultan Fatih'in, Gazi Mustafa Kemal'in, rahmetli Erbakan Hoca'mızın, Alparslan Türkeş'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve 22 yıldır bu ülke için gecesini gündüzüne katan liderimiz, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın emaneti. Biz bu emanete gözümüz gibi sahip çıkacağız. 31 Mart akşamı İstanbul'un başkanı, İstanbul'un kardeşi, Ataşehir'in evladı olmaya geliyoruz. İstanbul'un kaynaklarını çarçur etmeyeceğiz, israf etmeyeceğiz. İstanbul'un kaynağını İstanbul'a harcayacağız, Ataşehir'e harcayacağız. Türkiye Yüzyılı'nın ön sözünü İstanbul'dan yazacağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gümüşhane'de üniversite öğrencilerinin engelliler için geliştirdiği mobil uygulamaya ödül

2024-03-23 16:07 - Teknoloji

Sağlık Bakanı Koca'dan Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

2024-03-26 22:12 - Magazin

Son şampiyon Halkbank, Kupa Voley'de iddialı

2024-03-25 10:58 - Spor

Kadınlar Kupa Voley'de Fenerbahçe Opet, şampiyon oldu

2024-03-24 19:22 - Spor

Marmara mermeri 38 ülkeye ihraç ediliyor

2024-03-23 13:07 - Ekonomi

ABD'de geminin çarpması sonucu yıkılan köprüden nehre düşenlerden 6'sının öldüğü tahmin ed

2024-03-27 12:17 - Dünya

Yeryüzü Doktorları Derneğinden 'Hayat Kurtarılmaya Aç' kampanyasına destek çağrısı

2024-03-21 11:58 - İslam-Hayat - Şaban 1446

BM: ABD'nin UNRWA'nın fonunu Mart 2025'e kadar durdurması, Gazzeli mültecileri olumsu

2024-03-24 17:18 - Dünya

Fas'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durdurması talebiyle gösteri düzenlendi

2024-03-24 13:02 - Dünya

Macron, Filistinlilerin Refah'tan zorla çıkarılmasının "savaş suçu" olacağını bildird

2024-03-25 14:58 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile dayanışma içinde, terörün olmadığı, huzur iklimini ortak coğrafyamızda hakim kılacağız

20:56 - Siyaset

Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi bir yıl daha uzatıldı

21:38 - Siyaset

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, AGİT PA Başkanı Kauma ile görüştü

20:32 - Siyaset

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Şiddet uygulayanların risk profillerini tespit edeceğiz

20:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'yi kabul etti

18:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yıkılan binaların sorumluları yargılanıyor

11:57 - Gündem

Depremden etkilenen illerde tarımsal sulama altyapılarına 20 milyar liralık yatırım yapıldı

11:53 - Ekonomi

Hataysporlu taraftarlar yeni sezonda takımlarını kentte izlemeyi arzuluyor

11:47 - Spor

Mücevher ihracatı ocak ayında "parıldadı"

11:42 - Ekonomi

AB, Türkiye'ye 2025-2027 yıllarında 310 milyon avroluk hibe sağlayacak

11:38 - Ekonomi