?>

Hüseyin Mert Saral’ın yargılanmasına başlandı

İstanbul Beykoz’da ünlü bir restoranda yemek yediği sırada Sedat Şahin’e yakınlığıyla bilinen Mehmet Ali Büyüksarıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin Hüseyin Saral’ın oğlu Hüseyin Mert Saral’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Asayiş - 8 yıl önce

Beykoz’da ünlü bir restoranda yemek yediği sırada Sedat Şahin’e yakınlığıyla bilinen Mehmet Ali Büyüksarıoğlu öldürülmüştü. Büyüksarıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin Hüseyin Saral’ın oğlu Hüseyin Mert Saral’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Mert Saral cezaevinden getirilirken sanık avukatı da salonda hazır bulundu. Duruşma iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

Öte yandan duruşma öncesi adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşma salonu önünde jandarma komando birlikleri ve çevik kuvvet polisleri hazır edildi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 30 Ocak 2017’de Beykoz Anadolu Hisarı’nda ünlü bir restoranda meydana gelen silahlı saldırıda 58 yaşındaki Mehmet Ali Büyüksarıoğlu’nun hayatını kaybettiği ve iki kişinin yaralandığı anlatılmıştı.

Olaya ilişkin İtalya’nın başkenti Roma’da 31 Ocak 2005’te öldürülen Hüseyin Saral’ın oğlu, Hüseyin Mert Saral’ın gözaltına alındığının kaydedildiği iddianamede, olayın kan gütme güdüsüyle planlı bir şekilde gerçekleştirildiği, aynı zamanda olay esnasında restorandaki genel güvenliğin tehlikeye sokulduğu da belirtilmişti.

İddianame Hüseyin Mert Saral’ın "tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme", "korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıl 6 aydan 6 yıla adar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Gamze Erdemir - Cenk İşver - Mustafa Esen

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Burak Orhan, Diyanet'in yeni Basın Müşaviri oldu

2017-10-12 21:15 - Medya

Yemen Başbakanı Dağr'a suikast girişiminde bulunuldu

2017-10-13 04:07 - Dünya

Dededen toruna miras meslek: Süpürgecilik

2017-10-18 15:07 - Çevre-Hayat

Belçika'daki PKK kararına savcılıktan itiraz

2017-10-11 17:22 - Dünya

Kamuya 3 bin 251 personel alınacak

2017-10-16 17:07 - Gündem

Uyuşturucu bağımlısı katil zanlısından şok ifade

2017-10-18 14:47 - Asayiş

Ampute Milli Takımı, Diriliş Ertuğrul Setini ziyaret etti

2017-10-12 20:17 - Magazin

'Savaş mağduru kız çocukları için dünya el ele vermeli'

2017-10-11 16:17 - Çevre-Hayat

Güvenlik güçlerini taşıyan araç ile tır çarpıştı: 4 asker ve 1 korucu yaralandı

2017-10-13 04:02 - Asayiş

İş adamlarının 'FETÖ'ye himmet' davası başladı

2017-10-16 15:07 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 17 şüpheli yakalandı

22:28 - Asayiş

Kartal'da kontrolden çıkan otomobil istinat duvarıyla inşaat arasında asılı kaldı

21:08 - Asayiş

Eyüpsultan'da taksiciyi darbeden İngiliz boksör tutuklandı

20:28 - Asayiş

Sakarya'da bir iş yerinde 'kraliyet pitonu' bulundu

14:53 - Asayiş

'Narkokapan-Ankara Operasyonu'nda tutuklu sayısı 645 oldu

13:13 - Asayiş

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Vatikan'a geldi

10:33 - Siyaset

Ticaret Bakanlığı, deprem çadırı ve çantasında fahiş fiyata yönelen işletmeleri mercek altına aldı

09:53 - Ekonomi

İşgalci İsrail'in Gazze'ye terör saldırısından mucizevi bir şekilde kurtulan Filistinli küçük Ali ve annesi yaşadıklarını anlattı

09:53 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin nakillerinde denetimi güçlendirecek düzenlemeye gidildi

09:42 - Ekonomi

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta yüzde 2,3 arttı

09:32 - Ekonomi