?>

Hollywood'da cinsel tacize karşı kampanya

Hollywood'da 300'den fazla kadın oyuncu, yönetmen, yapımcı ve yazar, cinsel istismara karşı kampanya başlattı.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

NEW YORK

Aralarında Natalie Portman, Emma Stone gibi dünyaca ünlü kadın oyuncuların da olduğu 300'den fazla adın oyuncu, yönetmen ve yazar, film endüstrisi ve diğer sektörlerdeki sistematik cinsel tacizle mücadele etmek için "Time's Up" adlı kampanya düzenledi.

Kampanyaya ilk etapta 13 milyon dolar bağışta bulunuldu. Bu para, iş yerlerinde cinsel istismara maruz kalan kadın ve erkeklere yasal destek sağlamak için kullanılacak.

Kampanya kapsamında bu yılki Altın Küre Ödül Töreni'nde kırmızı halıda yürüyecek kadınlara cinsel tacize karşı farkındalık yaratmak için siyah elbise giymesi çağrısı da yapıldı.

ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein ve ABD'li aktör Kevin Spacey gibi bir çok kişinin adının karıştığı taciz iddiaları, ülke gündeminden düşmedi.

Spacey'nin 1986'da 14 yaşındaki Amerikalı aktör Anthony Rapp'i taciz ettiği iddia edilmişti. Hollywood'un ünlü isimleri Gwyneth Paltrow, Rose McGowan, Angelina Jolie ve Ashley Judd dahil birçok kadın oyuncu ise Weinstein'ın kendilerine uygunsuz davranışlarda bulunduğunu öne sürmüştü. İngiliz sinema oyuncusu Lysette Anthony de 1980'li yıllarda Weinstein'ın cinsel tacizine maruz kaldığını ileri sürmüştü.

ABD'nin önemli TV program yapımcılarından Charlie Rose'un (75) CBS kanalındaki programı, 8 kadının "cinsel taciz" iddiasında bulunması üzerine yayından kaldırılmıştı.

New York Times (NYT) gazetesi de hakkındaki cinsel taciz iddiaları üzerine soruşturma açtığı Beyaz Saray muhabiri Glenn Thrush'ın (50) görevinden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

TIME dergisi ise cinsel taciz skandallarında maruz kaldıkları istismarlar konusunda sosyal medyada #metoo (ben de) etiketiyle kampanya başlatarak sessizliğini bozan insanları "Yılın Kişisi" seçmişti.

Muhabir: Betül Yürük

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MTM, 2017 yılına damga vuran ünlü isimleri açıkladı

2017-12-28 14:02 - Magazin

Doğu Gutalı Kasım, Kerim bebeğin kaderini paylaşıyor

2017-12-30 16:02 - Dünya

'Capital 500 listesi, Türkiye’nin gücünü gösteriyor'

2017-12-29 01:47 - Ekonomi

Suudi Arabistanlı şirketten 280 milyon liralık yatırım sözü

2017-12-28 03:02 - Ekonomi

'Almanya ile ilişkilerde çok daha iyi bir yıl bekliyorum'

2018-01-01 19:02 - Siyaset

"Baş dönmesi şah damarı tıkanıklığının nedeni olabilir"

2017-12-27 15:09 - Ekonomi

Lübnan'dan 55 bin kartpostal alındı

2018-01-01 19:02 - Çevre-Hayat

Özel Miray Bakım Merkezinde Yangın

2017-12-31 14:32 - Asayiş

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: Düzenleme sadece 15 Temmuz'a ilişkindir

2017-12-27 01:04 - Politika

Güncellenen ByLock listesi kapsamında tahliye kararları

2017-12-29 19:52 - Genel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi açılışının 5'inci yılında

21:14 - Kültür Sanat

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden Ertegün ailesi anısına caz konseri

07:16 - Kültür Sanat

'Asım Gültekin Dergicilik Okulu' ve 'Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu' öğrencileri mezun oldu

23:44 - Kültür Sanat

Öğrencilerde okuma kültürünün geliştirilmesi için 'Kütüphanelerdeyiz' projesi hayata geçiriliyor

11:51 - Kültür Sanat

Tunus’ta Yunus Emre Enstitüsü ‘Türk kültürü’nü tanıttı

00:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor