?>

Hırsızlar da 'Ar-Ge' yapıyor

Eyedius'un Üst Yöneticisi Gökhan Tuna, "Hırsızlar da Ar-Ge yapıyor. Daire soyan basit hırsızlıklar yerine, 'hırsızlık 4.0' sürecini başlatan hırsızlar bulunuyor. Bu nedenle güvenlik alanında teknolojiye daha hakim olmamız gerekiyor." dedi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

 İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent girişimlerinden Eyedius'un Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Talat Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eyedius'un kurucu ortaklarının 2013 yılından bu yana yapay zeka dünyasında yazılım geliştirdiğini, güvenlik teknolojilerine odaklanan çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tuna, şirketin geliştirdiği çözümlere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Eyedius olarak tamamen yerli ürün anlayışımızı destekleyen, ülkemizin ithalat maliyetlerini ve teknolojik atıkları azaltmak adına piyasaya sunduğumuz patentli yeni ürünümüz Eyedius Pass, kullanıcıların cep telefonları aracılığıyla yüz tanıma yaparak giriş-çıkış kontrolü ve personel performans ölçümü yapılmasını sağlayan mobil uygulamadır.

Uygulama sayesinde kapı, turnike gibi fiziksel alanlardan yalnızca cep telefonu kullanarak geçiş yapılabilir, açık alanlarda ise konum bazlı kontroller gerçekleştirilebilir.

Eyedius Premium ise kullanıcıların sahip olduğu kameralardan gelen görüntüleri 7 gün 24 saat izleyen ve gerçek zamanlı uyarılar ile kullanıcısını uyaran akıllı asistan uygulaması.

Kullanıcılar, alarm ve uyarıları cep telefonlarına da gerçek zamanlı olarak alabilirken, aynı zamanda bu uyarıları video halinde Eyedius sunucularında saklama ile veri depolamada tasarruf edebiliyorlar.

Öte yandan, güvenlik ekiplerinin alarm durumunda olay yerine yönlendirme hızı ile performans değerlendirmesi de bu uygulama sayesinde ölçümlenebiliyor."

Kamera, turnike ve bariyerlere entegre

Gökhan Talat Tuna, Eyedius'un, kullanıcının güvenliğini sağlamak için kullanılan tüm kamera, turnike, bariyer gibi mevcut donanımlara entegre olarak, hepsini tek bir çatı altında yönettiğini, bu sayede birbiri ile iletişim kurmaya başlayan donanımların daha verimli çalışır hale geldiğini söyledi.

Bulut tabanlı teknolojisi ile anlık uyarı ve izinler üreten Eyedius'un, üye, ziyaretçi yönetimini eksiksiz ve tek platformda yönetilmesine yardımcı olduğunu ifade eden Tuna, Eyedius uygulamasının, mesai denetimleri ile de verimliliği artırdığını kaydetti.

Tuna, tüm bu çalışmalara ek olarak güvenlik kameralarında da sınır kontrollerini 7 gün 24 saat gerçekleştirerek yetkisiz girişlerin önüne geçen Eyedius teknolojisinin, kurumsal müşterilere bütüncül güvenlik yönetimi imkanı sunduğunu anlattı.

"Evden ayrıldığımızı anladığı anda kamera sistemini aktif hale getirebiliyor"

Eyedius CEO'su Tuna, günümüzde hırsızlık yöntemlerinin de değiştiğini ifade ederek, "Ne yazık ki artık günümüzde eski tip hırsızlık senaryoları yok.

Hırsızlar da Ar-Ge yapıyor. Daire soyan basit hırsızlıklar yerine sırt çantasında taşıdığı bilgisayarı ile yanınıza oturup RFID kartınızı kopyalayan, bununla izinsiz girişler yapan hırsızlar var.

Para çalmak yerine Bitcoin sunucularına saldırıyorlar ya da sahte plaka ve lüks model araçlar ile sitelere giriş yapan adeta 'hırsızlık 4.0' sürecini başlatan hırsızlar bulunuyor.

Bu nedenle güvenlik alanında teknolojiye daha hakim olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Güvenliği sağlamak için kullanılan donanımların birbiriyle iletişim kuramadığı takdirde güvenlik verimi elde etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Tuna, şöyle devam etti:

"Teknoloji tahmin edilemeyen bir hızla ilerlerken, verimli kullanılamayan donanımlarla yapılan bu güvenlik zırhı, çoğu zaman üst üste yığılmış samanın alev alması gibi bizlere yük olan verimsiz çözümlerden oluşuyor.

Artık güvenliği sağlamak için kamera, alarm sistemleri gibi pek çok donanım alınmasına rağmen bunları daha akıllı hale getirmek elimizde.

Yapay zekaya sahip yazılımımız ile eski teknolojiye sahip donanımlar daha akıllı ve güvenliğimizi koruyan cihazlar haline gelebiliyor.

Yapay zeka artık her yerde... Yazılımımız sayesinde evimizde kullandığımız mobil cihazlarımız evden ayrıldığımızı anladığı anda evdeki kamera sistemini aktif hale getirebiliyor ya da sizi sesinizden tanıyarak kapınızı açabiliyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

SpaceX Falcon Heavy roketinin fırlatılışını erteledi

2019-04-11 14:12 - Teknoloji

U12 İzmir Cup’a tam not

2019-04-08 12:39 - Spor

Kar üzerinde görülen kelebekler şaşkınlık yarattı

2019-04-11 17:02 - Çevre-Hayat

Parmak izi ile çalışacak yeni akıllı araçlar geliyor

2019-04-07 17:41 - Genel

Mazbatayı aldı, muhtarlığı boş buldu

2019-04-11 12:42 - Gündem

MHP seçim sonuçlarını değerlendirdi

2019-04-13 21:22 - Siyaset

20 yaşında muhtar oldu!

2019-04-10 19:52 - Gündem

ASELSAN'ın gözü Güney Amerika'da

2019-04-13 15:47 - Ekonomi

Bakan Çavuşoğlu açıkladı! ABD'ye S-400 resti!

2019-04-10 19:52 - Siyaset

Enuygun.com’dan tatil önerileri

2019-04-10 14:03 - Genel

İlgili Haberler

Kardan yolu kapanan köyde rahatsızlanan 80 yaşındaki kadın hastaneye ulaştırıldı

14:57 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da poyraz 6 gündür deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor

14:37 - Çevre-Hayat

Trabzon ve çevresindeki illerin hava kalitesi temiz çıktı

14:13 - Çevre-Hayat

Filistinli doktora öğrencisi ülkesindeki eski binaların dönüşümü için proje hazırladı

13:57 - Çevre-Hayat

Hafta sonunu fırsat bilenler Abant'ta karın tadını çıkardı

13:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Yüksekova'da mezra yoluna ikinci kez düşen çığ temizlendi

15:02 - Gündem

Doğu Karadeniz'den yılın ilk ayında 7,3 milyon dolarlık su ürünü ihraç edildi

14:58 - Ekonomi

Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardımlar 96 bin 131 tona ulaştı

14:52 - Gündem

İstanbul'da uyuşturucu satan "komedyen" tutuklandı

14:37 - Gündem

Beşiktaş'ın prensipte anlaştığı Keny Arroyo, sağlık kontrolünden geçti

14:32 - Spor