?>

“Herkes istifa etsin, ben de edeyim”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Hukuktan birilerinin hoşuna gitmedi diye vazgeçemeyiz. Herkes istifa etsin, ben de edeyim” dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Hukuktan birilerinin hoşuna gitmedi diye vazgeçemeyiz. Herkes istifa etsin, ben de edeyim” dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Görüşmede TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve Celal Adan, TBMM İdare Amiri Orhan Yeğin, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da hazır bulundu. Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin olarak, “Çıktığım yoldan geri dönmem. Kararı İstanbul seçmeni verecek. Karar da İstanbul’un hayrı için en güzeli olacak. Ben Cumhur İttifakı’nın adayıyım” dedi.

Anayasa’nın 94. maddesini hatırlatan Yıldırım, “Anayasa’nın 94. maddesi yasama faaliyetleri ile ilgilidir. Konumuz yasama değil seçim faaliyeti. Bu konuda hangi düzenleyici mevzuat var. 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu, 298 sayılı Seçimlerin Genel Hükümleri Kanunu ve 2972 sayılı Mahalli İdareler Kanunu. Mahalli İdareler Kanunu’nda istifa etmesi gerekenleri anlatıyor. ‘Milletvekili istifa etmesine gerek yok’ diyor. Burada Meclis Başkanı demiyor. Milletvekili olmadan Meclis Başkanı olunmaz. Dolaylı yoldan ‘Meclis Başkanı istifa etmeyecek’ deniyor. 2820 sayılı Kanun’un 24. maddesinde ‘Bir siyasi parti grup genel kurulu milletvekillerinden oluşur’ diyor. Meclis Başkanı ve başkanvekilleri grubun içindeki ve dışındaki faaliyetlere katılamaz. Burada Meclis Başkanı tekrar milletvekili olmak için seçime katılırsa 94. maddedeki kısıtlama geçersizdir. Orada belediye başkan adayı olursa aynı durum mevcut demiyor.

“HUKUKA UYGUN OLMAYAN HİÇBİR İŞİN İÇİNDE OLMAM”

Anayasa’nın 94. maddesine ve diğer kanunlara aykırı değil” şeklinde konuştu. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bizim yaptığımız siyasi faaliyet değildir. Seçim siyasi faaliyet değildir. Bağımsız vekil Meclis Başkanı da olabilir. İstifa tartışmasının siyasi ve hukuki alt yapısı yoktur. Aday olduğunuzun resmen ortaya çıkmasından sonra geçen sürede diğer her şey Anayasa’da var. Hukuka uygun olmayan hiçbir işin içinde olmam.”

Meclis Başkanının bütçesi olmadığını belirten Yıldırım, adaylara çağrı yaptı. Yıldırım, “Madem öyle seçime girecek adaylar bulundukları görevleri bıraksınlar. Ben isimler için değil, Türkiye’de bütün milletvekili adaylarından o da bahsediyorum. Hukuktan birilerinin hoşuna gitmedi diye vazgeçemeyiz. Herkes istifa etsin, ben de edeyim” dedi.

Kaynak: İHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçeli futbolculara Cuma namazı çıkışı yoğun ilgi

2019-01-04 17:23 - Spor

Fenerbahçe için İzmir’den İstanbul’a koşu totemi

2019-01-10 12:05 - Spor

Piyasaya sahte para sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı

2019-01-03 23:32 - Asayiş

ABD’de feci kaza: 5’i çocuk 7 ölü

2019-01-05 02:42 - Dünya

Şiddetli rüzgar nedeniyle araçların üzerine duvar devrildi

2019-01-04 13:02 - Asayiş

Kilis’ten Fırat’ın doğusuna fırtına obüs ile tank sevkıyatı

2019-01-04 19:02 - Asayiş

Beynimiz göçüyor

2019-01-05 10:02 - Teknoloji

PKK’nın gerçek yüzü: Yaralı kadın teröriste tecavüz

2019-01-04 14:23 - Asayiş

Suriye'deki savaşın acımasız yüzünden kışın zor şartlarına

2019-01-04 18:32 - Çevre-Hayat

Bodrum’a yıllar sonra kar yağdı

2019-01-07 18:56 - Genel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

20:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: (Terörsüz Türkiye hedefi) Hiç kimsenin süreci zehirlememesi gerektiği kanaatindeyiz

23:27 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: (Terörsüz Türkiye hedefi) TBMM, Türkiye'nin bütün sorunlarının çözüm yeridir

17:50 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile tam üyelik hedefine odaklanan bir bakış açısıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

19:57 - Siyaset

AK Parti, emekli bayram ikramiyesini de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

18:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

Maradona'nın ölümüne ilişkin davada savcı, fotoğrafla suçlamada bulundu

00:37 - Spor

Trump'ın Ankara Büyükelçisi adayı Tom Barrack'ın ismi onay için Senato'ya gönderildi

00:18 - Dünya

Tel Aviv'in Gazze'deki 10 İsrailli esire karşılık ateşkesin 60 gün uzatılmasını önerdiği b

23:43 - Dünya

Hollanda'da Müslümanlar ve farklı dini toplulukların temsilcileri iftarda buluştu

23:37 - Dünya

Hollanda Başbakanı Schoof: Avrupa savunmasına daha fazla yatırım yapmalıyız

23:12 - Dünya