?>

'Her askerin yanında bir sivil imam vardı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasının ikinci duruşmasında, tanık olarak eski Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Kurmay Başkanvekili Albay Hakan Bıyık ifade verdi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

MUĞLA

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasının üçüncü gününde, mahkeme heyeti "Şapka" kod adıyla daha önce ifade veren Hakan Bıyık'ı tanık olarak dinledi.

İzmir 1 Nolu T Tipi Cezaevi'nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmada tanık olarak dinlenen Bıyık, 15 Temmuz darbe girişiminden 10 gün öncesine kadar cemaat ve örgüt mensupları ile teması olduğunu söyledi.

Bıyık, 5 Temmuz 2016 salı akşamı kendisine gelen mesaj üzerine acil Ankara'ya çağrıldığını belirterek, Ankara'da kendisini karşılayan "Cihan" kod adlı sivil imam ile Ankara'daki Çukurambar yolu üzerinde bulunan bir villaya gittiğini söyledi. Bıyık, villada Adil Öksüz, Gökhan Şahin Sözmezateş'in yanı sıra 15 kadar askerin bulunduğunu belirtti.

Ankara'daki villada 6 Temmuz'da çalışmalara katıldığını ifade eden Bıyık, "TSK'nın yönetime el koyulacağını burada, villada öğrendim. Gökhan Şahin Sönmezateş'i orada gördüm. 9 Temmuz'a kadar oradaydım. Kendisinin kim olduğunu bilmiyordum. Daha sonra öğrendim. Burada kimse kimseyle doğrudan görüşmüyordu. Gökhan Şahin Sönmezateş de 9 Temmuz'a kadar oradaydı ve toplantılara katıldı. Salon ortamı dışında kimse kimseyle konuşmazdı. Ora bulunan kişiler birbirlerine abi ve kardeş diye hitap ederlerdi." dedi.

'Tek konuşulan TSK'nın yönetime el koymasıydı'

Villada bulunanlarının çoğunun asker olduğunu anlatan Bıyık, "Bunlar tek başına girip çıkmıyordu. Bunların hepsinin yanında sivil bir şahıs, sivil imam vardı. Gökhan Şahin Sönmezateş'in bu süre içerisinde villada çalışmalara katıldığına ben şahidim. O evde tek konuşulan konu TSK'nın yönetime el koyması, kuvvetlerin nasıl bir harekat izleyeceğiydi." dedi.

Adil Öksüz'ün villada olduğunu ve çalışma yürüttüğünü anlatan Bıyık, şöyle konuştu:

"Adil Öksüz benim villaya girdiğim 6 Temmuz'dan 9 Temmuz'a kadar her gün oradaydı. Oradaki en büyük imam oydu. Orada evin abisi imajı bende oluşmuştu. Herkes ona danışıyordu. Adil Öksüz, yan odaya geçiyor 10-15 dakika sonra geri geliyor 'yan odada büyüğümüzle görüştüm hepinize selamı var' diyordu. Ben bu büyüğün ise Fethullah Gülen olduğunu anlamıştım. Bulunduğumuz süre içerisinde villada bulunan hiç kimsede telefon yoktu. Bende vardı ama kapalıydı. Hiç kimsede telefon görmedim. Salon ortamındayken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yapılan konuşmaya şahit oldum. Sayın Cumhurbaşkanımızı Huber Köşkü'nden bir ekibin helikopterle alarak İstanbul'a getireceği, buradan başka bir helikoptere bindirilip denize açılan bir gemiye alınacağı konuşuldu. Ama kimlerin alacağı konuşulmadı."

Villada Adil Öksüz'den sonra hareketlerinden anladığı kadarıyla Hava Kuvvetlerinin en önemli isminin Gökhan Şahin Sönmezateş olduğunu kaydeden Bıyık, katılanların grup çalışmasında bir araya geldiğini anlattı.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Muhabir: Durmuş Genç,Levent Kişi

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Torununun gözünden Bedri Rahmi Eyüboğlu

2017-04-20 16:22 - Kültür Sanat

Çinli firmalarından Kuzey Kore kararı

2017-04-20 13:27 - Dünya

Yunan basınında manşetler: Zeljko Obradovic

2017-04-21 16:57 - Spor

Paraguay'da 'zırhlı araç soygunu' soruşturmasında 10 gözaltı

2017-04-26 04:47 - Dünya

Avrupa'da 'Başkan" ülkesinde 'istenmeyen adam'

2017-04-22 14:53 - Genel

1 santimden küçük 0,2 gramlık şiir kitabı

2017-04-23 16:27 - Kültür Sanat

Egzersiz orta yaşta beyin faaliyetlerini artırıyor

2017-04-25 15:32 - Çevre-Hayat

'Her askerin yanında bir sivil imam vardı'

2017-04-27 03:07 - Gündem

Türk çocuklarına Suriyeli 'gönüllü öğretmen'

2017-04-26 14:37 - Çevre-Hayat

Dink cinayeti iddianamesindeki 'Zekeriya Öz' detayı

2017-04-26 20:17 - Gündem

İlgili Haberler

Şırnak'ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan asker için tören düzenlendi

23:58 - Gündem

DMM, "İsrail'in ürettiği UTTS çipinin araçlara takılacağı" iddiasını yalanladı

23:51 - Gündem

Nevşehir'de taşımalı eğitime bir gün ara verildi

23:37 - Gündem

Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşiyle görüştü

22:37 - Gündem

Ege Denizi'nde son 24 saatte 313 deprem meydana geldi

22:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Şırnak'ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan asker için tören düzenlendi

23:58 - Gündem

Fitch: ABD'nin tarife hamleleri agresif ticaret politikası risklerini gösteriyor

23:47 - Ekonomi

Trump, ABD'yi UNRWA ve BM İnsan Hakları Konseyinden geri çekti

23:42 - Dünya

Nevşehir'de taşımalı eğitime bir gün ara verildi

23:37 - Gündem

Amerikalı Müslümanlar ve barış yanlısı sivil toplum örgütlerinden Trump-Netanyahu görüşmesine tepki

23:32 - Dünya