?>

Helikopter kazasında kurtarma ekipleri zor anlar yaşamış

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 12 şehit verilen helikopter kazasında, kurtarma ekiplerinin, zor şartlarda çalışmaları tamamladığı öğrenildi.

Asayiş - 8 yıl önce

Önceki gün, Tunceli’nin Pülümür ilçesinden 11.40 sıralarında havalanan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi polis helikopterinden 10 dakika sonra irtibat kesilmişti. 4 saat süre arama kurtarma çalışmasının ardından Pülümür ilçesine bağlı Sarıgül köyü çevresinde 2 bin 500 rakımlı Mahmutboğazının karla kaplı dağlık arazisinde helikopterin enkazı bulunmuş ve 7’si polis, 1’i hakim, 1’i astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere 12 kişi şehit olmuştu.

Tipi ve soğuk zorlamış

Helikopterin radardan kaybolması ile birlikte bölgeye ilk olarak Tunceli'den İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma timleri ve 112 Acil Komuta merkezine bağlı sağlık ile Ulusal Medical (UMKE) ekipleri sevk edildiği öğrenildi. Tunceli Valiliği tarafından kurulan kriz merkezinin kontrolünden helikopterin düştüğü noktada hava şartlarının kötü ve kar bulunması nedeniyle Elazığ, Erzincan, Diyarbakır ve Bingöl'den 60 kişilik AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay günü saat 16.30 sıralarında ilk ekip düşen helikopterin enkazına ulaşmıştı. Bölgede kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye kadar çıktığı ve tipi nedeniyle hava sıcaklığının eksi 18 ve 20 derece civarında hissedilmesi nedeniyle diğer ekipler, 2 bin 500 rakımlık dağlık alana ulaşmakta güçlük çekti. 2,5 saatlik yürüyüş mesafesinin ardından bölgeye ulaşan diğer illerden gelen ekipler saatler süren çalışma yaparak kara gömülü helikopter enkazındaki şehitlerin naaşını çıkardığı bildirildi. Ekiplerin donma tehlikesi atlattığı kurtarma çalışmasının sabah tamamlanması ve tipinin durmasıyla dün sabah şehitlerin naaşı olay yerinden helikopterle alınarak Elazığ'a getirilmiş ve düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlanmıştı.

10 kilometrelik yol açılmış

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekterliği de bölgede yapılan çalışma ile ilgili bilgi verdi. Tunceli Valiliğinde oluşturulan kriz masasında ulaşım güzergahında hemen çalışma başlatıldığının aktarıldığı açıklamada, "Bu talimat doğrultusunda genel sekreter yardımcısı başkanlığında destek hizmetleri müdürlüğü koordinasyonunda yol ve ulaşım hizmetleri müdürü ve ekibiyle 3 dozer, 1 loder, 1 greyder, 2 treyler, 4 pikap, 1 akaryakıt tankeri çalışma yaparak bölgeye ulaşmıştır. Yapılan çalışma sonucunda saat 20.00’da Sarıgül köyüne ulaşılmıştır. Sarıgül köyünde enkaz bölgesinden gelen jandarma kolluk kuvvetleri ile yapılan istişareler sonucunda kazanın olduğu bölgeye en yakın noktaya ulaşmak için çalışmalarımız devam ettirilmiş ve 19 Nisan günü saat 03.00’te en yakın noktaya ulaşılarak toplam 10 kilometrelik çalışma yapılmış ve güzergah ulaşıma açık hale getirilmiştir” denildi. Öte yandan bölgede halen 2 dozerin kazanın yaşandığı bölgeye yakın Kocatepe köyünde bekletildiği, heyelan tehlikesi ve kar nedeniyle şu an bir çalışma yapılamadığı bildirildi.

Halil İbrahim Varlı - Ercan Topaç - Abdullah Aslan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bankalardaki paranın 373,1 milyar lirası sigortalı

2017-04-19 15:16 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kısıklı'daki vatandaşlara telefonla teşekkür

2017-04-17 07:06 - Genel

Harran'ın gönüllü arkeologları

2017-04-15 15:27 - Çevre-Hayat

Sosyal medya fenomenleri 'zirvede' buluşacak

2017-04-14 15:12 - Teknoloji

TDV'den Sudan'a 30 bin Kur'an-ı Kerim

2017-04-13 18:32 - Dünya

ABD Dışişlerinden referandum açıklaması

2017-04-17 03:07 - Dünya

Apple para basıyor!

2017-04-17 22:42 - Teknoloji

Karabük'te FETÖ'den 3 tutuklama

2017-04-20 00:27 - Gündem

Makedonya'da halk oylaması kutlamaları devam ediyor

2017-04-17 23:02 - Dünya

'Son söz milletin oluyor'

2017-04-16 17:17 - Gündem

İlgili Haberler

Avcılar'da motor kısmından dumanlar yükselen metrobüsteki yolcular tahliye edildi

00:02 - Asayiş

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 59'a yükseldi

12:33 - Asayiş

Edirne'de fabrikada çıkan yangın söndürüldü

12:11 - Asayiş

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 30 zanlı tutuklandı

11:36 - Asayiş

İstanbul merkezli 9 ilde terör örgütü PKK/KCK operasyonunda 52 zanlı yakalandı

10:32 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD Federal Mahkemesinden Musk ve DOGE'nin federal kurumlara yönelik eylemleri lehine karar

03:17 - Dünya

ABD Başkanı Trump, otomobil, ilaç ve çiplere yüzde 25 tarife uygulanacağının sinyalini verdi

03:13 - Dünya

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle 19-21 Şubat'ta bazı uçuşlar iptal edilecek

03:03 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e sert eleştiriler yöneltti

02:58 - Dünya

Gazze'nin yeniden inşasının maliyetinin 53,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

02:52 - Dünya