"Hekimlik sanatı' ile 3. nesil kanserden korunur"

- Medipol Mega Üniversite Hastanesi Aile Hekimi ve Homeopati Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Kora: - "Bir aile 3 nesil boyunca homeopati ile tedavi olursa 3. nesilde kanser görülmez. Yemene-içmene, sosyal yaşantına dikkat ediyorsan 3. nesil olan torunda kanser olunmayacağını düşünüyorum" - "En sağlıklı beslenen ve homeopatinin en çok uygulandığı ülkeler; İsrail ve Hindistan. Bu ülkeler en az kanser görülen ülkelerdir" - "Modern tıpta bazı hastalıkların çaresi bulunamıyor. Semptoma, şikayete yönelik tedaviler veriliyor. Ancak homeopatinin kabul edilebilmesi için modern tıptan kopamayız" - "Hekimler, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalarını alıp bunu uygulayabilir. Bazı üniversitelerde yüksek lisans ve doktora programları başladı"

Genel - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - HANDAN GÜNEŞ - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Aile Hekimi ve Homeopati Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Kora, "Bir aile 3 nesil boyunca homeopati ile tedavi olursa 3. nesilde kanser görülmez. Yemene-içmene, sosyal yaşantına dikkat ediyorsan 3. nesil olan torunda kanser olunmayacağını düşünüyorum." dedi.

Kora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 250 yıllık geçmişe sahip bütüncül, kişiye özel, yan etkisiz ve kalıcı bir tedavi şekli olan homeopatinin, "hekimlik sanatı" olduğunu söyledi.

Homeopati bölümüne tüm yaş grubu hastaların başvurabileceğini aktaran Kora, "Kişinin vücudunda ortaya çıkmış hastalığı, yine kişinin vücudunun eczanesinin yenmesini sağlıyor. Avrupa'da birçok ülkede sigorta karşılıyor." diye konuştu.

Kora, homeopatide hastaya her gün ilaç vermediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kişinin ilacı, 1-2 aylık bir tedavi sürecinden sonra bitiyor. Ondan sonra hastaya ilaç gerekmiyor. Kişinin vücudunu hareketlendiriyor. Kimyasal vermediğiniz için kimyasal azalınca rahatsızlanmıyor. Aslında hastalığı vücudun kendisi yeniyor. Aynı derecede ateşi olan iki ayrı çocuğa bile ateşlenmenin seyrine göre farklı ilaç verebiliriz. Homeopatinin verdiği ilaç, hastalığı geriletir ama ateşi çok düşürmez. Ateşlenmeye çok korkunç bir şeymiş gibi bakmıyorum. Ateşin altında ne olduğu önemli. Örneğin, menenjitse acil müdahale gerekir. Hekimin kişiyi görüp tanı koyması önemli.

Bir aile 3 nesil boyunca homeopati ile tedavi olursa 3. nesilde kanser görülmez. Yemene-içmene, sosyal yaşantına dikkat ediyorsan 3. nesil olan torunda kanser olunmayacağını düşünüyorum. En sağlıklı beslenen ve homeopatinin en çok uygulandığı ülkeler; İsrail ve Hindistan. Bu ülkeler en az kanser görülen ülkelerdir."

- "Bilimsel çalışmaların önünün açılmasını istiyorum"

Dr. Öğr. Üyesi Serhat Kora, aile hekimiyken, tansiyon hastalarına, kronik cilt rahatsızlığı ya da eklem ağrısı olanlara aynı ilaçları yazmaktan bıktığına işaret ederek, "Modern tıpta bazı hastalıkların çaresi bulunamıyor. Semptoma, şikayete yönelik tedaviler veriliyor. Ancak homeopatinin kabul edilebilmesi için modern tıptan kopamayız. Kopmamak da gerekir. Örneğin, doktor bir ilaç verdiyse o ilacı veren doktor kesmeli." şeklinde konuştu.

Kora, homeopatiyi modern tıbbın da aşılarda kullandığını belirterek, "Örneğin, alerji aşıları; alerjen maddenin sulandırarak hastaya verilmesidir." dedi.

Homeopati ilaçlarının, genelde homeopati ile ilgilenen eczanelerde satıldığını vurgulayan Kora, "İstanbul ve büyük illerde kolaylıkla bulunabiliyor. Genelde Avrupa, ABD ve İsrail'den ithal ediliyor." diye konuştu.

Kora, devamla şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hekimler, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalarını alıp bunu uygulayabilir. Bazı üniversitelerde yüksek lisans ve doktora programları başladı. Şu an için homeopatinin akademik ilerlemesi yok. Öğretim üyesi, doçent, profesör olması şu an söz konusu değil. Benim beklentim şu; homeopati, akupunktur, hacamat, fitoterapi gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleriyle ilgili yapılacak bilimsel çalışmaların önünün açılmasını istiyorum. Çünkü bu alanda akademik yönden ilerlemek isteyen hekimler var. Ancak bu çalışmaları bilimsel olarak değerlendirecek kişiler konuyu bilemeyebiliyor. Örneğin, migren ile ilgili bir çalışma yaptığımda bunu nöroloji doktoru değerlendiriyor, homeopatiyi bilen bir doktor değerlendiremiyor."

Kora, homeopatinin yeterli dozda kullanılmaması halinde o ilacın hastada göstermesi beklenilen etkinin çok hafif görülebileceğini, hekim kontrolünde kullanılması gerektiğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

'Türkiye, NATO Irak Misyonu'na kilit katkılar sağlıyor'

2019-11-08 14:37 - Dünya

Çukurova'nın albinoları 4 mevsim gölge arıyor

2019-11-06 15:27 - Çevre-Hayat

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’nde göreve başlayan Altınalan, Hasanov’u ziyaret etti

2019-11-09 09:08 - Özel Haber

PKK'nın kirli yüzü uluslararası raporlarda

2019-11-08 16:32 - Gündem

Askeri araç ihracatında 8x8 performans

2019-11-08 15:37 - Ekonomi

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden anlamlı tarihi fotoğraf paylaşımı

2019-11-09 08:34 - Özel Haber

Adana'da kayalıklara sıkışan gebe köpek kurtarıldı

2019-11-10 02:32 - Asayiş

Türkiye'den 56 ülkeye 120 milyon dolarlık üzüm ihracatı

2019-11-07 16:52 - Ekonomi

Rusya Ulyanovsk Valisi'nin Türkiye ziyareti meyvelerini vermeye başladı: Türkler bölgede yatırım yapacak

2019-11-05 12:22 - Özel Haber

Türk ihracatçılar Afrika'nın kapısını Fransa'dan aralayacak

2019-11-06 12:13 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'de bir eve düzenlediği saldırıda 2'si çocuk 4 Filistinli öldü

03:28 - Dünya

Trump: Sorun Biden'ın yaşı değil, yetersizliği

00:22 - Dünya

Lübnan'dan dünya ülkelerine İsrail tehdidine karşı dayanışma gösterme çağrısı

00:08 - Dünya

Papa Franciscus gelecek yıl Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini söyledi

23:38 - Dünya

İspanya, Uluslararası Adalet Divanında İsrail'in soykırımla yargılandığı davaya müdahil oldu

23:32 - Dünya