?>

Hayatları boyunca ayrılmayan ikizler aynı sahnede tutkuyla dans ediyor

Hayatları boyunca ayrılmayan çift yumurta ikizi Başak ve Burak Özbek, 14 yıldır Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) bünyesinde aynı sahnede tutkunu oldukları bale sanatını icra ediyor

Magazin - 4 ay önce

Antalya

Antalya'da 1991 yılında dünyaya gelen ikizler Başak ve Burak Özbek, küçük yaşlarda ailelerinin yönlendirmesiyle baleye başladı.

Kardeşlerin hobi olarak gördükleri bale, yeteneklerinin fark edilmesiyle hayatlarının merkezine yerleşti.

Özbek kardeşler eğitimlerini Antalya DOB Çocuk Balesi, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu ve Antalya Devlet Konservatuvarında tamamladı.

Eğitim hayatları boyunca aynı sıraları, aynı sahneyi paylaşan kardeşler, 14 yıl önce Antalya DOB kadrosuna dahil oldu.

Yetenekleriyle dikkati çeken, yaşamın her anında birbirlerine destek olan ikili, birlikte birçok eserde yer alırken bir yandan da kendilerinin hazırladığı bir eserle iz bırakmanın hayalini kuruyor.

"Çocukken hep bu günlerin hayalini kuruyorduk"

Balerin Başak Özbek, 5 yaşında başladığı ve kendini adadığı baleyi çok sevdiğini söyledi.

Bale disiplinini sevdiğini belirten Özbek, "İlk başladığımda baleyi çok sevmiyordum ama eğitime devam edip, ilerledikçe 'Ben balerin olmak istiyorum.' dedim. Bunu söylediğimde henüz ilkokul ikinci sınıftaydım." dedi.

Hayatının birçok anını kardeşiyle paylaşmanın güzel olduğunu ifade eden Özbek, ikiziyle aynı sahnede dans etmenin de özel hissettirdiğini dile getirdi.

Kardeşinden mesleki anlamda çok destek aldığını anlatan Özbek, "Burada elbette repetitörlerimiz, koreograflarımız var ama kafama bir şey takıldığında ilk önce Burak'a sorarım. Onun teknik bilgisine, müzikalitesine her zaman çok güvenmişimdir. Yine olsa yine bu yolu Burak ile yürümek isterim. Çocukken hep bu günlerin hayalini kuruyorduk ve çok heyecanlanıyorduk. Küçük bir hayalin böyle bir gerçeğe dönüşmesi çok güzel." diye konuştu.

Özbek, balenin mental ve fiziksel olarak zorlayıcı bir sanat olduğunu ama bunu birlikte kolaylaştırdıklarını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Baleyi bırakmaya çok yaklaştığım, başka şeyler yapmayı düşündüğüm zamanlar oldu. Hem Burak'ın desteği hem baleye sevgim devam etmemi sağladı. Şu anda 'İyi ki böyle olmuş' diyorum. İleride de bir eser ortaya koymanın hayalini kuruyoruz. Burak'ın eşi de bale sanatçısı ve yeğenimiz de konservatuvar okuyor. Hep beraber el ele verip güzel bir şeyler yapmak en büyük hayallerimizden biri."

"İyi bir yol arkadaşı"

Balet Burak Özbek ise çeşitli hobi dallarını denedikten sonra kız kardeşinden aldığı ilhamla 10 yaşında baleye başladığını söyledi.

Kardeşinin iyi bir yol arkadaşı olduğunu dile getiren Özbek, "Başak'ın yanımda olmasının bana psikolojik açıdan çok olumlu etkisi var. Hem arkadaş, hem de bale anlamında iyi bir yol arkadaşı. Her şeyi ona soruyorum. Birbirimize hep destek oluyoruz. Başak'sız bir hayat düşünemediğim gibi, onsuz bir bale hayatı da düşünemiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Zor bir maç olacağını düşünüyorum

2024-12-10 19:02 - Spor

Türkiye'nin Suriye'nin enerji ihtiyacına yönelik hazırlıkları var

2024-12-10 12:33 - Ekonomi

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yılın ilk 9 ayında yüzde 1,7 büyüdü

2024-12-06 16:02 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te depremzede bir aileyi ziyaret etti

2024-12-07 19:48 - Siyaset

Suriye zindanlarında yaklaşık 40 yıl tutulan Lübnanlı Ali’yi, ailesi hasretle bekliyor

2024-12-07 14:37 - Dünya

Afrika Boynuzunda Somali-Etiyopya gerginliği ve Türkiye'nin arabuluculuğu

2024-12-12 11:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Sivassporlu Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz'dan özür diledi

2024-12-08 21:48 - Spor

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisine zorlu bir süreçte çıkıyor

2024-12-06 11:22 - Spor

Süper Lig'de 16. haftanın perdesi açılıyor

2024-12-12 10:02 - Spor

Okulun tek öğrencisi Zilan, artık yalnız değil

2024-12-10 11:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Temizlik işçisi, bando takımında ritim tutup sahneyi ustalarla paylaşıyor

11:32 - Magazin

Van'da düzenlenen '3. Akdamar Adası Badem Çiçeği Festivali' sona erdi

18:13 - Magazin

ABD'li oyuncu Angelina Jolie: Gazze, toplu mezara dönüştü

16:48 - Magazin

Amerika’da estetikle dijitali buluşturan Rabia Maraş: Yenilik arıyorsan, eski kitaplar oku! -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

10:10 - Magazin

Havanın ısınmasıyla Kuşadası'ndaki sahillerde hareketlilik yaşandı

20:02 - Magazin

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Papa Franciscus'un Roma'daki cenaze törenine katılacak

02:27 - Dünya

ABD'den bazı Güneydoğu Asya ülkelerinden güneş paneli ithalatına vergi kararı

01:23 - Dünya

Vatikan'da Papa'nın odaları mühürlendi ve makamın boş olduğu ilan edildi

01:03 - Dünya

New York borsası, Trump'ın Fed Başkanı Powell'a yönelik eleştirileri sonrası düşüşle kapandı

00:23 - Dünya

Arnavutköy'de bir kişinin İETT otobüsüne zarar vermesi kamerada

23:58 - Asayiş