?>

Hayatını kurtaran doktorla 20 yıl sonra tanıştı

Görme engelli genç, henüz bebekken riskli bir operasyonla kendisini hayata döndüren ve sosyal medya yoluyla ulaştığı doktor ile bir araya gelerek teşekkür etti.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

İZMİR

Balıkesir'de dünyaya gelen Hatice Rana Parmaksız (20), henüz 8,5 aylıkken beyninde tespit edilen ödem nedeniyle o yıllarda SSK hastanesi olan ve bugün Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla hizmet veren merkeze sevk edildi.

O dönem bu hastanede görev yapan beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Okan Korkmaz, beyninde ödem ve tümör tespit ettiği bebeği risklerine rağmen ameliyat etmeye karar verdi.

Korkmaz, 12 saat süren ameliyatla Parmaksız'ın beynindeki ödemi gidererek tümörü çıkarmayı başardı. Kontrollerin ardından bir süre sonra Antalya'ya taşınan ailenin Korkmaz ile bağlantısı toptu.

Yıllar sonra kendisini hayata döndüren doktoruna ulaşarak teşekkür etmek isteyen Parmaksız, sosyal medya üzerinden arayışa girdi. Parmaksız, Korkmaz ile halen görev yaptığı Torbalı Devlet Hastanesi'nde buluştu.

Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Korkmaz, Parmaksız'ı muayene etti.

"Ben doktorumu görmeden sevdim"

Hatice Rana Parmaksız, AA muhabirine yaptığı açıklamada yıllar sonra hayatını kurtaran doktorla bir araya geldiği için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sosyal medyadan ulaştığı doktoru ile bir ay boyunca yazıştıklarını belirten Parmaksız, "Ailem hep Okan Bey'in benim hayatımı kurtardığını anlatırdı. Kendisi beni hastaneye davet etti. Sesini duyunca heyecanlandım. Çok esprili ve güzel kalpli bir insan, ben onu görmeden sevdim." dedi.

Parmaksız, Korkmaz'ı bir doktordan ziyade ağabey gibi gördüğünü, bundan sonra sık sık ziyaret etmek istediğini anlattı.

"Sesini duyunca çok etkilendim"

Korkmaz da genç kızı yıllar sonra sağlıklı bir şekilde karşısında görünce çok duygulandığını ifade etti.

Ailesi Rana'yı kontrole getirmeyince vefat ettiği düşündüğünü anlatan Korkmaz, "20 yıl sonra gelen bir mesaj her şeyi çok değiştirdi. Rana'nın sesini duydum, çok etkilendim. Kızım karşıma yıllar sonra taptaze bir fidan gibi çıktı, bu duygu anlatılmaz. Yaptığım muayenede sağlık durumunun iyi olduğu gördüm." dedi.

Anne Şengül Parmaksız da diğer doktorların kızları için "Tıbbi olarak yapılacak bir şey yok" dedikleri bir süreçte, Korkmaz'ın karşılarına çıktığını, yaptığı ameliyatla evlatlarını yaşama bağladığını aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Öğrencileriyle topladığı yemek artıklarını sokak hayvanlarına ulaştırıyor

2018-11-24 20:32 - Çevre-Hayat

Karlov cinayetine ilişkin yeni görüntüler

2018-11-27 19:47 - Gündem

Poroşenko ile görüşen Pompeo Rusya'yı suçladı

2018-11-27 12:12 - Dünya

Maarif Vakfı'nın Üsküp'teki anaokulu eğitime başladı

2018-11-22 02:52 - Eğitim

Annesiyle ilçenin duvarlarını renklendiriyor

2018-11-27 14:32 - Çevre-Hayat

Hayatını kurtaran doktorla 20 yıl sonra tanıştı

2018-11-27 22:02 - Çevre-Hayat

Sanal dolandırıcıların 'Efsane Cuma' oyunu

2018-11-25 18:37 - Ekonomi

Türk makarnası 154 ülkede ağızları tatlandırıyor

2018-11-25 18:57 - Ekonomi

Suriyeliler ekmeğini yer fıstığı tarlalarında çalışarak çıkarıyor

2018-11-21 14:02 - Çevre-Hayat

Dolar/TL, 5,23'ün altında işlem görüyor

2018-11-27 14:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Adana'da mandalina hasadı devam ediyor

18:22 - Çevre-Hayat

KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, depremzede kadını yeni evinde ziyaret etti

17:43 - Çevre-Hayat

Ayrık omurga hastalığıyla mücadele eden Yusuf Efe, milli takıma seçildi

17:37 - Çevre-Hayat

KADEM'in Kadın Destek Merkezlerinden hizmet alanların sayısı 10 bini aştı

15:53 - Çevre-Hayat

Çankırı'da baharın müjdecisi çiğdemler erken açtı

15:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Belarus Cumhurbaşkanlığı seçiminde Lukaşenko yüzde 86,82 oy aldı

20:48 - Dünya

Gazze'deki hükümet: İsrail Gazze'ye insani yardımların girişini engelliyor

20:38 - Dünya

Medya mensuplarına Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan çalışmalar anlatıldı

20:28 - Gündem

Beyaz Saray, tarifelerin ticaret savaşı değil, uyuşturucu savaşı olduğunu savundu

20:23 - Dünya

İzmir Valiliğinden Ege Denizi'ndeki sismik hareketliliğe ilişkin açıklama

20:18 - Gündem