?>

'Hayaller kurmaya başlayacağız'

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 3 hastası Fatih Kaygısız ve ailesi, Sağlık Bakanlığı'nın "SMA hastalarının ilaç temini için bireysel başvuru sürecinin başlatıldığı" haberini sevinçle karşıladı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

KOCAELİ - KADİR YILDIZ

Kendisine 22 yıl önce SMA Tip 3 teşhisi konulan, hastalığın ilerlemesinden dolayı son 4 yıldır tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren 34 yaşındaki Kaygısız, 2 yıldır da ilaç bekliyor.

Kaygısız ve ailesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Sağlık Bakanlığı olarak SMA Tip 2 ve Tip 3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz." şeklindeki müjdesinin sevincini yaşıyor.

Bakımı annesi Ayşe Kaygısız tarafından yapılan Fatih Kaygısız'ın, haberi öğrendiği günden beri mutluluktan gözlerine uyku girmedi.

"Bakan Beyin açıklamasını büyük bir sevinçle karşıladık"

Fatih Kaygısız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükken kalçasını çıkararak yürüdüğünü belirterek, 7 yaşında yürürken düşmeye başladığını söyledi.

İlerleyen süreçte yerden güç almadan ayağa kalkamamaya başladığını anlatan Kaygısız, 12 yaşındayken ise doktorlarca SMA tanısı konulduğunu kaydetti.

Kaygısız, lisede koşamamaya, üniversitede ise destek almadan hareket edememeye başladığını dile getirerek, bu yüzden üniversitedeyken birçok derse gidemediğini aktardı.

Gebze'deki bir fabrikada yazılım mühendisi olarak çalıştığını dile getiren Kaygısız, "Bakan Beyin açıklamasını büyük bir sevinçle karşıladık. Bu ilaçları devletimizin bize getireceğine inanıyorduk. Bu ilaç bizim için hayati derecede önemli. Bu ilerleyen bir hastalık. Hastalık ilerlediği için ilerleyen yaşlarda yatağa bağımlı olabiliyorsun. Bu ilaç kol, bacak ve bileklerde iyileşmelere neden olabilir." ifadesini kullandı.

"Yeniden doğmuş gibiyim"

Kaygısız, eczaneye veya hastaneye gidip ilaç almanın kendileri için tarifi mümkün olmayan bir duygu olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"İnsanlar eczaneye gidip ilaçlarını rahatça alabiliyor ama ilaç alamamanın zorluğunu biz biliyoruz. Devletimizin sağlık politikaları, birçok ülkeden ileri seviyede, ilacımızı alabilirsek bizim için son yıllarda aldığımız en güzel gelişme olacak. Mesela eczaneye ya da hastaneye gidince ilaç almak için ne diyeceğim bilemiyorum. Hayal bile edemiyorduk, bunu 2 yıldır bekliyorduk. Artık hiç düşünmediğimiz hayalleri düşünmeye başlayacağız. Şu ana kadar kurmadığımız hayaller, ilacı aldıktan sonra kurulmaya veya akla gelmeye başlayacaktır. Bundan dolayı Sağlık Bakanı'mız Koca'ya, hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim."

Anne Ayşe Kaygısız da müjdeli haberi televizyondan öğrendiğini ifade ederek, yaşadığı mutluluğu "Yeniden doğmuş gibiyim." diyerek tarif etti.

Bu haberi ümitle beklediğini dile getiren Ayşe Kaygısız, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Ergenekon'un hakim ve savcıları hesap verecek

2018-11-15 18:17 - Gündem

'AK Parti 81 milyon yurttaşın partisidir'

2018-11-17 02:02 - Siyaset

İstanbul Havalimanı 'engelli dostu'

2018-11-14 17:32 - Gündem

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması

2018-11-15 02:42 - Siyaset

Isparta’ya üzerinde Esma-ül Hüsna bulunan 3 bin 500 taneli dev üzüm salkımı

2018-11-11 00:27 - Kültür Sanat

Tarım ve Orman Bakanlığından 'Balıkesir'de kuduz karantinası' açıklaması

2018-11-11 21:02 - Gündem

Tokat'ta traktör uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 2 yaralı

2018-11-12 02:22 - Asayiş

İstanbul Maratonu'na yabancı damgası

2018-11-10 19:22 - Spor

Narenciyenin kadın emekçileri şimdi de figürlere hayat veriyor

2018-11-12 15:02 - Çevre-Hayat

Bitkisel orman atıkları enerjiye dönüştü

2018-11-11 15:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Pazarcı esnafının çayları 84 yaşındaki Sevim teyzeden

12:42 - Çevre-Hayat

Mersin'de buluşan kuş gözlemcileri Doğu Akdeniz'deki martı türlerini fotoğrafladı

12:38 - Çevre-Hayat

Bilecik'te devlet desteğiyle sera kuran biyolog, marul ve domates üretiyor

12:33 - Çevre-Hayat

Taşköprü sarımsağında ekim dönemi erken başladı

12:27 - Çevre-Hayat

Enkazdan çıkararak sahiplendiği kedi yoldaşı oldu

12:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bakan Şimşek: Enflasyonu aşağıya çekmek için gerekli tüm araçları kullanıyoruz, enflasyon düşecek

13:43 - Ekonomi

Asrın felaketinde enkazda kalan canlara umut olan madencilerin kahramanlıkları belgesel oldu

13:37 - Gündem

Kocaeli, Karabük, Bolu ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

13:33 - Gündem

Yunan uzmana göre, Ege'deki sismik hareketlilik büyük bir depreme hazırlık imkanı tanıyor

13:28 - Dünya

Yunan Ombudsmanı 2023'teki göçmen faciasında Yunan Sahil Güvenliğini sorumlu buldu

13:22 - Dünya