?>

Hataylı balıkçılar denize açılmak için hazırlıklara başladı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde hava şartları ve ardından da deprem nedeniyle denize hasret kalan amatör balıkçılar, "vira bismillah" demek için teknelerinin bakımını yapıyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Hatay

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, İskenderun ilçesinde çok sayıda bina yıkıldı, sahil şeridinde çökmeler meydana geldi.

Bölgede amatör olarak balıkçılık yapanlar da yaşanan afet nedeniyle denize hasret kaldı.

Depremlerin ardından sahilde yükseltme çalışmalarının yürütülmesiyle çok sayıda amatör balıkçı da teknelerini suya indirip yeniden denize dönmek için hazırlıklara başladı.

Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için 15 Nisan'da başlayan av yasağından muaf tutulan kıyı balıkçıları, teknelerinin genel bakımlarını tamamlayarak bir süre sonra denize açılmayı planlıyor.

"Artık normale dönmek zorundayız"

Amatör balıkçılardan Mehmet Gümüş, AA muhabirine, depreme evinde yakalandığını, oturduğu mahallede de ciddi yıkımların olduğunu söyledi.

Gümüş, deprem nedeniyle evinde ve ailesinde bir sıkıntı olmadığını ancak çok sayıda tanıdığını kaybettiğini belirtti.

Hobi olarak amatör balıkçılık yaptığını anlatan Gümüş, şöyle konuştu:

"Çok ciddi bir deprem enkazından çıktık. Buradaki tüm balıkçılar ölümün içerisinden çıktılar. Ben tekneyi bugün indirdim. 60 gündür kıyıda duruyordu. Ciddi darbe almıştı. Artık normale dönmek zorundayız. Biz o enkazın içinden çıktık ama bunu kafamızdan atmak zorundayız. Bugün 3 tekneyi suya indirdik. Artık hayat normale dönmek zorunda."

Gümüş, hazırlıkları tamamladıktan sonra hava şartlarına göre balık tutmaya gideceklerini dile getirdi.

Balıkçılardan Ali Karaca da 30 yıldır amatör olarak balıkçılıkla uğraştığını belirterek, "Depremden sonra hiç çıkamadık. Sahil şeridi çökünce teknemize giriş çıkışımız zorlaştı. Bakım zamanı da gelmişti biz de karaya aldık tekneyi. Bakıma başladım. Bakım bitince denize açılacağız." diye konuştu.

Teknesinde ticari olarak balıkçılık yapan Volkan Mustafa Sönmez de "asrın felaketi"nden önce de olumsuz hava şartlarıyla nedeniyle bir müddet denize açılamadıklarını, depremle de mavi sulara iyice uzak kaldıklarını söyledi.

Teknede hazırlık yapmaya başladıklarını ve balık tutmak isteyen 10 kişilik bir ekiple açılacaklarını anlatan Sönmez, şunları kaydetti:

"Depremi hepimiz yaşadık. Benim evimde az hasar var. Ailemizde kayıp yok. Teknemizde kardeşimizle para kazanıyoruz. Yaklaşık 3 ay oldu biz denize çıkmayalı. Şu an için hazırlıklarımız tamam. Artık balık tutmaya çıkmak istiyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 26 hava aracı ve 7 gemi tespit edildi

2023-04-13 09:14 - Dünya

ABD'de ilk kez büyük bir şehirde açıktan 5 vakit ezan okunmasına izin verildi

2023-04-14 23:03 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 4,4 milyar lira ödeme yapılacak

2023-04-12 17:15 - Ekonomi

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak

2023-04-12 12:22 - Dünya

Hollanda’da bir kişi Kur’an-ı Kerim yırtarken kullandığı ırkçı ifadeler nedeniyle sorgulanacak

2023-04-14 17:18 - Dünya

AB'nin Çin mesaisi yoğunlaşıyor

2023-04-11 14:57 - Dünya

Türk Kızılayın hijyen tırları Malatya'nın kırsal mahallelerinde depremzedelere hizmet veriyor

2023-04-10 12:45 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 10-11 Nisan Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı

2023-04-12 13:08 - Medya

Heyelan ve toprak kaymalarından kapanan Hakkari-Van kara yolu açıldı

2023-04-12 14:33 - Asayiş

Diyarbakır için gök gürültülü sağanak uyarısı

2023-04-12 17:02 - Gündem

İlgili Haberler

Çin, Trump'ın kritik sektörlere yatırım kısıtlaması getiren genelgesine tepki gösterdi

16:28 - Ekonomi

Banka dışı mali kuruluşlar geçen yıl 896,2 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştı

15:03 - Ekonomi

Avrupa'da satışı kısıtlanan tereyağında Türkiye'de rekor üretim

12:03 - Ekonomi

Almanya'ya ihracat 24 sektörün dış satımını solladı

11:42 - Ekonomi

Irak: Petrolün Ceyhan Limanı üzerinden ihracatının başlatılmasına yönelik prosedürler tamamlandı

18:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD'de düzenlenen bir etkinlikte Türk gıda ürünleri tanıtıldı

17:47 - Dünya

Gazze Şeridi'nde yeni eğitim öğretim dönemi başladı

17:23 - Dünya

Como'nun Napoli'yi yendiği Serie A'da zirve el değiştirdi

17:17 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a tebrik telefo

17:13 - Siyaset

Brüksel'de aynı bölgede bu ay içinde 5. kez silahlı saldırı düzenlendi

17:07 - Dünya