?>

Hamile eşi ve oğlu öldürülen baba kızıyla teselli buluyor

İzmir'in Menemen ilçesinde geçen hafta hamile eşi ve oğlu öldürülen Suriyeli Muhammed, olaydan bir gün önce doğum gününü kutladıkları kızı Delal ile yeni bir hayat kurmaya çalışıyor.

Genel - 5 yıl önce

İZMİR (AA) - İzmir'in Menemen ilçesinde geçen hafta hamile eşi ve 5 yaşındaki oğlu öldürülen Suriye uyruklu Halil Muhammed, hiç hasmının olmadığını, tehdit almadığını, yaşadıklarına anlam veremediğini belirterek, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 4 yıl önce Türkiye'ye, 3 yıl önce de İzmir'e gelerek Menemen'e yerleşen Halil Muhammed, Manar Alahmed ve iki çocukları, yeni bir hayat kurmaya çalıştı.

Delal olaydan bir gün önce annesi ile son doğum gününü kutladı

Ailesinin geçimini inşaat işçiliği yaparak sağlayan Muhammed, üçüncü çocuğuna hamile eşiyle Irmak Mahallesi'ndeki evlerinde 3 Şubat'ta 3 yaşına basan kızları Delal için doğum günü kutlaması yaptı.

"Ne burada ne de Suriye'de bir hasmım olmamıştı"

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Muhammed, Suriye'deki savaştan önce Humus şehrine bağlı Tedmur'da yaşadıklarını, çatışmaların şiddetlenmeye başlamasıyla önce Rakka'ya, ardından İdlib'e geçtiklerini anlattı.

Türkiye’ye geldikten sonra da Hatay, Gaziantep ve İstanbul'un ardından inşaat işi bulduğu İzmir'e geldiklerini aktaran Muhammed, "Allah'a çok şükür burada hiç kimseyle bir sorun yaşamadık. İş bulmuş çalışıyordum. İşten eve evden işe giden birisiyim. Buradaki herkesle iyi anlaşırdım. Ne burada ne de Suriye'de bir hasmım olmamıştı. Olay öncesinde kimseden bir tehdit almadım." diye konuştu.

"Olayı öğrendiğimde yıkıldım"

Olaydan bir gün önce kızları Delal'in doğum gününü kutladıklarını, olayın gerçekleştiği sabah da ailesiyle kahvaltı yaparak evden ayrıldığını dile getiren Halil Muhammed, "Saat 3-4 gibi benimle birlikte çalışan arkadaşıma eşinden bir telefon geldi. 'Halil'e haber ver. Oğlunu hastaneye kaldırmışlar' dedi. Hemen işten ayrılarak hastaneleri dolaşmaya başladık. Hastanelerde kayıt bulamayınca eve yöneldik. Evime gittiğimde her yerde polis arabası vardı. Olayı öğrendiğimde yıkıldım." dedi.

"Bu cinayeti işleyen insan olamaz"

Olaya anlam veremediğini, eşi ve oğlunun neden öldürüldüğünü sorguladığını gözyaşlarıyla anlatan Muhammed, şöyle konuştu:

"Bu cinayeti işleyen insan olamaz. Evim yıkıldı. Bir hayat kurmuştuk. Yıkıldı. Keşke tüm varlığımı alsaydı da ailemi bana bıraksaydı. Benim tek beklentim katillerin en ağır şekilde cezalandırılması. Türk polisine ve yargısına güveniyorum."

Kızı Delal ile bir başına kaldığını, birlikte yeni bir hayat kurmaya çalışacaklarını anlatan Muhammed, ailesinden kalan son güzel anının doğum günü kutlaması olduğunu söyledi.

Menemen'de 4 Şubat'ta bir evden uzun süre çocuk ağlaması sesinin duyulduğu ihbarı üzerine polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede evdeki 6 aylık hamile kadının bıçakla, 5 yaşındaki çocuğunun ise boğularak öldürüldüğü belirlenmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuklanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Askerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır

2020-02-05 17:54 - Gündem

Van'da çığ düşmesi ve İstanbul'daki uçak kazası dolayısıyla dünyadan taziye mesajları

2020-02-06 15:42 - Gündem

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretini değerlendirdi

2020-02-04 19:27 - Dünya

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı yapı-konut tespit edildi

2020-02-06 21:30 - Genel

Adana derbisinde 61. randevu heyecanı

2020-02-06 14:27 - Spor

Bakan Pakdemirli: Son 17 yılda 141 milyar lira tarımsal hibe ve destek verdik

2020-02-06 17:48 - Genel

TBMM Başkanı Şentop'tan Başbuğ'a 'FETÖ' yanıtı

2020-02-06 22:37 - Siyaset

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: 2020'ye hedeflerimiz doğrultusunda olumlu bir başlangıç yaptı

2020-02-07 15:07 - Ekonomi

Türk Traktör, New Holland traktörleri ile AGROEXPO 2020’de

2020-02-07 18:20 - Genel

Milli yüzücü Merve Tuncel olimpiyat biletini aldı

2020-02-09 02:27 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'de Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne bağlı yüzlerce federal çalışan işten çıkarıld

14:13 - Dünya

Alman uzmana göre AfD’nin oylarını ikiye katlamasının sorumlusu yerleşik partiler

14:08 - Dünya

Bosna Hersek bağımsızlığının 33. yılını kutluyor

14:02 - Dünya

Gaziantep'te yakıt tankerinin patlaması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı

13:58 - Gündem

Afet konutları teslim edilen depremzedeler ramazanı yeni evlerinde geçirecek

13:53 - Gündem