?>

Hamas'tan Bahreyn Dışişleri Bakanının 'İsrail'in tanınması' açıklamasına cevap

Hamas, Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife'nin "İsrail'in bir bölge ülkesi olarak tanınması" yönündeki açıklamalarının "Bahreyn halkının değerlerinden ve ilkelerinden uzak" olduğunu belirtti.

Dünya - 6 yıl önce

Gazze

Hamas, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife'nin "İsrail'in bir bölge ülkesi olarak tanınması" yönündeki açıklamalarının "Bahreyn halkının değerlerinden ve ilkelerinden uzak" olduğunu belirtti.

İslami Direniş Hareketi Hamas yaptığı açıklamada, Al Halife'nin "Times of Israel" gazetesindeki beyanlarına cevap verdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu açıklama ve fikirler Filistin'i seven, destek veren Bahreyn halkının değerlerinden ve ilkelerinden uzaktır.

Halkımızın ve Filistin davasının stratejik derinliğini sağlayan Arap ve Müslüman milletlerin geleneğine aykırıdır."

Açıklamada bölge halkı, söz konusu ifadeleri reddetmeye ve siyonist "Yüzyılın Anlaşması" planına karşı koymaya, kutsal toprakların kurtuluşuna kadar, tüm zorluklar ve entrikalar karşısında Filistin halkının kararlı duruşuna destek olmaya davet edildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife, İsrail'in varlığını sürdürmesi gereken bir ülke olduğuna inandıklarını ve İsrail'in bir bölge ülkesi olarak tanınması gerektiğini söylemişti.

"Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon

ABD öncülüğünde Bahreyn'in ev sahipliğinde düzenlenen ve dün sona eren "Refah için Barış" başlıklı ekonomi çalıştayının, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu ifade ediliyor.

Çalıştaya katılmayacağını açıklayan Filistin yönetimi, bölge ülkelerini de söz konusu çalıştayı boykota davet etmişti.

Filistin'in boykot çağrısına rağmen çalıştaya ev sahibi Bahreyn'in yanı sıra Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Fas katılmıştı. İsrailli yetkililer çalıştaya davet edilmezken, bu ülkeden iş insanları ve bazı gazeteciler ise toplantıya iştirak etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'UNESCO'da birlikte hareket eden bir Türk dünyası ortaya çıktı'

2019-06-26 14:32 - Dünya

Mahalleyi tedirgin eden esrarengiz sesin sırrı çözüldü

2019-06-24 13:37 - Gündem

Alanya’da aşırı sıcaktan bunalan tatilciler sahile akın etti

2019-06-25 18:50 - Gündem

Papağanıyla oy vermeye gelen vatandaş ilgi odağı oldu

2019-06-23 17:19 - Genel

“Gece Kartalları” ile hırsızlar arasında nefes kesen kovalamaca

2019-06-22 14:30 - Gündem

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor

2019-06-22 15:37 - Gündem

Iraklı göstericilerden Bahreyn Büyükelçiliğine baskın

2019-06-28 02:57 - Dünya

Trafik magandalığında gelinen son nokta

2019-06-25 13:42 - Gündem

E-5’te aşırı yüklü kamyonet tehlike saçtı

2019-06-22 12:29 - Gündem

Tiflis'te protestolar 3. gününde devam etti

2019-06-23 11:52 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'nin 13 eyaleti DOGE'nin hassas verilere erişimini engellemek için dava açacak

06:08 - Dünya

Trump'tan Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkaran UCM'ye yaptırım

06:03 - Dünya

ABD'de uçakla çarpışan helikopterin gözetleme sisteminin kapalı olduğu belirlendi

05:58 - Dünya

Amazon'un net satış ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

05:52 - Dünya

USAID'in, 2023'te 6 bin 200 gazeteciyle 707 medya kuruluşuna fon sağladığı iddiası

05:48 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da etkili olan kar sürücülere zor anlar yaşattı

06:28 - Gündem

Meteorolojiden Marmara Denizi için fırtına uyarısı

06:23 - Gündem

ABD'de DOGE'nin Hazine Bakanlığının ödeme sistemlerine erişimi kısmen sınırlandırıldı

06:13 - Ekonomi

ABD'nin 13 eyaleti DOGE'nin hassas verilere erişimini engellemek için dava açacak

06:08 - Dünya

Trump'tan Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkaran UCM'ye yaptırım

06:03 - Dünya