?>

Hamas: İsrail işgali sürdüğü müddetçe silahlı direniş devam edecek

Hamas, "İsrail işgali sürdüğü sürece silahlı direnişin devam edeceğini" belirterek, basında Hamas yetkilisi Musa Ebu Merzuk'a atfedilen ifadelerin "yanlış ve bağlamından çıkarıldığını" bildirdi.

Dünya - 1 ay önce

İstanbul

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım tarafından yapılan açıklamada, "Direniş her biçimiyle kurtuluşa ve topraklarımıza geri dönüşe kadar halkımızın meşru hakkı olmaya devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in uluslararası kanunları ihlal ederek Gazze'de Filistin halkına karşı soykırım uyguladığına ve savaş suçu işlediğine işaret edilen açıklamada, "İsrail işgali tamamen sona erene kadar Hamas'ın ve Filistin halkının direniş hakkına bağlı olduğu" vurgulandı.

Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki saldırılarına işaret edilen açıklamada, "7 Ekim destanı işgal altındaki tüm halkların tarihinde bir dönüm noktası olarak kalacaktır. Filistin ulusal mücadelesinin yolunda stratejik bir dönüm noktasıdır." denildi.

"Musa Ebu Merzuk'a atfedilen ifadeler yanlış ve bağlamından çıkarıldı"

Hamas Sözcüsü Kasım, basında Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı Musa Ebu Merzuk'a atfedilen ifadelerin için "Musa Ebu Merzuk'a atfedilen ifadeler yanlış ve bağlamından çıkarıldı." ifadesini kullandı.

Merzuk'a atfedilen açıklamalara işaret eden Kasım, "Röportaj birkaç gün önce yapıldı ve yayımlanan ifadeler verilen cevapların içeriğini tam olarak yansıtmıyordu. Röportajda sunulan içerik gerçek anlamına hizmet etmeyen bir biçimde bağlam dışına çıkarıldı." dedi.

"Ebu Merzuk, kutlu 7 Ekim operasyonunun halkımızın direniş hakkı olduğunu, aynı zamanda ablukayı, işgali, yerleşimi reddettiğinin ifadesi olduğunu teyit etmiştir." ifadesine yer verilen açıklamada, Ebu Merzuk'un, başta silahlı direniş olmak üzere topraklarına dönene ve özgürlüğüne kavuşana kadar Filistin halkının her türlü direniş hakkına bağlı olduğuna vurgu yaptığı kaydedildi.

ABD merkezli New York Times gazetesinin haberinde, Ebu Merzuk'a atfedilerek, "Hamas'a ait silahların geleceğinin masaya yatırılması konusunda isteğin olduğu" öne sürülmüştü.

Haberde, 7 Ekim saldırılarına ilişkin Merzuk'un "7 Ekim 2023'teki saldırının yaratacağı yıkımın boyutunu bilseydim karşı koyardım. Sonuçlarını bilmek desteklemeyi imkansız hale getirirdi." dediği iddia edilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Jose Mourinho’dan Alex Ferguson, Pep Guardiola ve Claudio Ranieri'ye övgü

2025-02-20 14:44 - Spor

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde 18. kez yabancı hakem düdük çalacak

2025-02-22 12:57 - Spor

Karla kaplanan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı kesimi havadan görüntülendi

2025-02-22 15:03 - Çevre & Seyahat

BM İnsan Hakları Konseyinin 58. Oturumu Cenevre'de başladı

2025-02-24 14:43 - Dünya

Güney Koreli aktris Kim'in ölümü, ülkede ünlülere yapılan eleştiri ve baskıları gündeme getirdi

2025-02-18 17:27 - Magazin

Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya Rus gazı sevkiyatı yeni bir rekora imza attı

2025-02-21 18:08 - Özel Haber

Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü

2025-02-21 05:48 - Dünya

FETÖ'ye yönelik 'Kıskaç-40' operasyonu şüphelilerinden 102'si ByLock kullanmış

2025-02-22 13:27 - Asayiş

TEKNOFEST 2025 teknoloji yarışmaları başvuruları 1 Mart'a kadar devam edecek

2025-02-21 15:52 - Teknoloji

Feyenoord'da Robin van Persie dönemi

2025-02-23 14:37 - Spor

İlgili Haberler

Trump yönetimi, Princeton Üniversitesine sağlanan çok sayıda araştırma fonunu durdurdu

05:53 - Dünya

Trump'ın politikalarını protesto eden Demokrat senatörün kürsüdeki konuşması 20 saati geçti

03:47 - Dünya

Gazze'de bayramın üçüncü gününde, İsrail saldırılarında 23 Filistinli can verdi

01:47 - Dünya

Norveç'te fırlatılan Alman uzay roketinin kalkıştan sonra infilakı ülkede çevresel endişeleri artırdı

22:46 - Dünya

Fransa'da Ulusal Barolar Konseyi, Le Pen'i suçlu bulan yargıca yönelik saldırıları kınadı

19:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Yüzyılın duası -E. Komando Kd. Hava Albay Fevzi Yurtoğlu yazdı-

07:26 - En Son Yazılar

Bakan Yerlikaya: Unutulmasın ki bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotajdır

05:58 - Siyaset

Trump yönetimi, Princeton Üniversitesine sağlanan çok sayıda araştırma fonunu durdurdu

05:53 - Dünya

Trump'ın politikalarını protesto eden Demokrat senatörün kürsüdeki konuşması 20 saati geçti

03:47 - Dünya

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Hatipoğlu'ndan Acun Ilıcalı'ya cevap

03:37 - Spor