?>

Hamas: İsrail, Gazze'nin kuzeyinde dünyanın gözü önünde en korkunç göçe zorlama planını uyguluy

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde "tüm dünyanın gözü önünde en korkunç göçe zorlama planlarını uyguladığını" belirtti.

Dünya - 3 saat önce

Gazze

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde "tüm dünyanın gözü önünde en korkunç göçe zorlama planlarını uyguladığını" belirterek, İsrail'in gerçekleştirdiği "etnik temizlik suçu ve katliamların durdurulması için" uluslararası eylem çağrısında bulundu.

BM: İsrail saldırılarıyla Gazze 70 yıl geriye gittiİsrail'in 382 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 42 bin 718'e çıktıGazze'nin kuzeyindekiler, İsrail saldırılarında ölen yakınlarını kefensiz defnediyor

Hamas'tan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 18 gündür sürdürdüğü kuşatma ve saldırılara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Faşist işgalci İsrail ordusu, generallerin planı olarak bilinen suç planını Gazze'nin kuzeyinde uygulama girişimlerini sürdürüyor. Okulları, hastaneleri kuşatıyor, savunmasız insanlara ve yerinden edilenlere karşı katliamlar gerçekleştiriyor." ifadesi kullanıldı.

Gazze'nin kuzeyindeki abluka ve saldırılara ilişkin, "İşgalci İsrail ordusu, canlı yayında tüm dünyanın gözü önünde en korkunç göçe zorlama planını uyguluyor." ifadesine yer verilen açıklamada, İsrail'in "göçe zorlama, etnik temizlik suçları ile katliamları" durdurmak için uluslararası sistemin acil bir şekilde harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

Cibaliya, Meşru Beyt Lahiya ve genel olarak Gazze'nin kuzeyinde İsrail'in okulları, barınma merkezleri ve hastaneleri hedef alarak günlük katliamlar yaptığı, kapsamlı bir yıkım gerçekleştirdiği, etnik temizlik suçu işlediği ve Filistinlileri göçe zorladığına dikkati çekildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaptıklarıyla tüm uluslararası kanunları ve anlaşmaları apaçık bir şekilde ihlal ettiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Uluslararası sistemin sessizliği ve eylemsizliği ile ABD yönetiminin Siyonist düşmanın (İsrail) suçlarına ortak olan tutumu olmasaydı, bu suçlar işlenmezdi." ifadesine yer verildi.

Arap, İslam ve dünya ülkelerindeki toplumlara seslenilen açıklamada, Gazze'de işlediği suçları durdurmak için İsrail'e ve başta ABD olmak üzere onu destekleyen batı ülkelerine baskı uygulama çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya bölgesine, yoğun topçu atışlarıyla eş zamanlı olarak attığı bildirilerde bölge halkından Gazze Şeridi'nin güneyine gitmelerini istemişti.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlileri göçe zorlama planı

Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyine 5 Ekim’de yoğun hava saldırıları düzenleyen İsrail ordusu 6 Ekim’de de söz konusu bölgelere kara saldırısı başlattı.

Bu adımın, daha önce İsrail basınına yansıyan ve "generallerin planı" olarak bilinen, İsrailliler için yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden tahliye edilmesi adına atıldığı düşünülüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki Filistinlilere uyarıda bulunarak, boşaltılması istenilen bölgelerin haritasını paylaşmıştı.

Filistinlilere Gazze'nin güneyindeki Mevasi bölgesine gitme çağrısı yapan Adraee'nin paylaştığı haritanın, İsrail ordusunda eski Operasyonlar Bölümü Başkanı General Giora Eiland'ın girişimiyle hazırlanıp hükümete sunulan Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine ilişkin "generallerin planına" benzerliği dikkati çekmişti.

İsrail hükümeti, geçen ay basına yansıyan plana ilişkin bir açıklama yapmazken, İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde eylül ayında kabinenin bu planı incelediği duyurulmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazze’nin kuzeyinde iletişimi kesen İsrail, bölgeye yoğun bombardıman düzenliyor

2024-10-18 23:46 - Dünya

İsrailli Meta yöneticisinin Filistin destekçisi içeriklere sansür baskısı yaptığı ortaya çıktı

2024-10-22 14:23 - Dünya

MİT, Suriye'de PKK/YPG'nin sözde Tel Rıfat sorumlularını etkisiz hale getirdi

2024-10-16 10:22 - Gündem

Ağır çanta taşıyan öğrencilerde sırt ve bel ağrısı riski artıyor

2024-10-19 09:47 - Sağlık

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu başladı

2024-10-19 11:18 - Spor

Çocuklar kişisel verilerini nasıl güvende tutacağını "Verican"la öğrenecek

2024-10-19 10:53 - Teknoloji

Almanya Başbakanı Scholz, İstanbul'a geldi

2024-10-19 00:18 - Gündem

Oyuncu Vural Çelik vefat etti

2024-10-17 20:58 - Magazin

ULAK Haberleşme, yerli haberleşme çözümlerini SAHA EXPO'da sergileyecek

2024-10-19 11:03 - Teknoloji

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde çıkan yangın kontrol altına alındı

2024-10-18 20:09 - Asayiş

İlgili Haberler

İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti

21:23 - Dünya

BM: İsrail'in BM'ye yönelik engellemeleri can kaybına neden oluyor

21:03 - Dünya

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, El Halil kentine baskın düzenledi

20:47 - Dünya

IMF, Almanya için büyüme tahminini zayıf sanayi nedeniyle yüzde 0'a düşürdü

20:07 - Dünya

Çin ordusu Tayvan'a yakın kıyı bölgesinde atış tatbikatı yaptı

19:53 - Dünya

Günün Manşetleri

İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti

21:23 - Dünya

BM: İsrail'in BM'ye yönelik engellemeleri can kaybına neden oluyor

21:03 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 yılı bütçesini sundu

20:57 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, El Halil kentine baskın düzenledi

20:47 - Dünya

Zeytinburnu'nda 4 katlı iş merkezinde çıkan yangına müdahale ediliyor

20:37 - Gündem