?>

Hamas: Ateşkes teklifimiz için Türkiye, Katar, Mısır, BM ve Rusya'nın garantör olmasını istedik

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, Gazze'de ateşkes için sundukları teklifte Mısır, Katar, Türkiye, Rusya ve BM'nin her türlü anlaşmada garantör olmasını talep ettiklerini açıkladı.

Dünya - 1 yıl önce

Beyrut

Hamdan, Hamas'ın Beyrut Ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın arabulucu ülkeler üzerinden İsrail hükümetine sunduğu esir takası ve ateşkes mutabakatı hakkında açıklama yaptı.

Netanyahu, Hamas'ın ateşkes taleplerini reddedip yeni saldırı emri verdiklerini açıkladı

Hamas'ın kapsamlı ve eksiksiz bir ateşkesin sağlanması için çalıştığını belirten Hamdan, "Hamas yardım ve yardım malzemelerinin gönderilmesi, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere savunmasız sivillere yönelik barbarca saldırılarına son verilmesi, yerinden edilenlere güvenli barınma sağlanması, yeniden imarın sağlanması ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması ve tam esir takası için önerilerini mutabakatta sundu." ifadelerini kullandı.

Filistin halkının en temel insan haklarını bile reddeden İsrail'in tepkilerine rağmen anlaşma mutabakatına Hamas'ın olumlu yanıt verdiğini dile getiren Hamdan, anlaşma mutabakatının ilan edildiği günden bu yana İsrail'in ısrarla Gazze'ye yönelik saldırılarına devam edeceği yönünde açıklamalar yaptığını kaydetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun anlaşma mutabakatına yönelik kısa bir süre önce yaptığı açıklamayı hatırlatan Hamdan, Netanyahu'nun ordusunu Gazze'den çekmeyeceğini ve hapishanelerdeki Filistinlileri serbest bırakmayacağını söyledi.

Hamdan, İsrail'deki savaş kabinesinin, Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları durdurmaya giden her türlü yolu kesme gayreti içerisinde olduğunu bir kez daha teyit ettiğini vurguladı.

Gazetecilerin, Mısır ve Katar'ın yanı sıra mutabakat anlaşmasında hangi ülkelerin garantör olduğu sorusuna Hamdan, "Gazze'de ateşkes için sunduğumuz teklifte Mısır, Katar, Türkiye, Rusya ve BM'nin her türlü anlaşmada garantör olmalarını talep ettik." yanıtını verdi.

Hamdan, anlaşma mutabakatına ilişkin meydana gelen gelişmeleri yeniden ele almak için Hamas'tan bir heyetin yarın Kahire'de temaslarda bulunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Astronot Gezeravcı, mikro yerçekiminde kurşunsuz lehimleme yaptı

2024-02-01 22:08 - Teknoloji

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı

2024-02-05 09:38 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nin 111. sayısını yayımladı

2024-02-05 18:02 - Medya

İsrail'de fanatik Yahudilerin Gazze'ye gönderilen yardımları engelleme girişimi sürüyor

2024-02-04 15:22 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Milletçe yaralarımızı en kısa zamanda sarmaya gayret sarf ettik

2024-02-06 15:38 - Siyaset

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı, uzlaşının "seçim ihtimalini artıracağını" belirtti

2024-02-06 17:07 - Dünya

İsrail hapishanelerindeki Filistinliler "en sert kışı" geçiriyor

2024-02-06 17:57 - Dünya

İzmir'de nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 30 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi

2024-02-07 12:04 - Gündem

Depremlerden etkilenen 11 kent, bir yılda 57 bin 15 kez sallandı

2024-02-04 13:07 - Gündem

Hopa açıklarında hayalet ağ temizliği sırasında gemi batığı bulundu

2024-02-07 12:57 - Gündem

İlgili Haberler

Zelenskiy: Ukrayna halkının yalnız olmadığını bilmesi önemli

13:52 - Dünya

FBI, 2022'deki Mar-a-Lago baskınında el konulan materyalleri Trump'a iade etti

13:48 - Dünya

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı AZERTAC 105 yaşında

12:18 - Dünya

Trump: Zelenskiy hemen (masaya) geri dönmek istiyor ama buna izin veremem

11:52 - Dünya

ABD Başkanı Donald Trump: Zelenskiy hemen geri dönmek istiyor ama buna izin veremem

10:02 - Dünya

Günün Manşetleri

İcra takibi için 7 kez arayan avukata "huzuru bozma"dan ceza

14:33 - Gündem

Selimiye Camisi ramazanı sınırlı sayıda ziyaretçiyle karşıladı

14:18 - Gündem

İzmir'de suç örgütüne yönelik operasyonda 11 şüpheli tutuklandı

14:13 - Gündem

Başkentte yatak fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

14:07 - Gündem

Jandarmanın delilden sonuca giden kahramanları "kriminal uzmanları"

14:02 - Gündem