?>

Halk kütüphanesinin 75 yaşındaki müdavimi gençlere örnek oluyor

Ordu'da, 22 yıl önce emekli olmasının ardından kitap okumaya merak saran 75 yaşındaki Gönül Resuloğlu, vaktinin büyük bölümünü her gün yürüyerek gittiği kütüphanede geçiriyor.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

ORDU (AA) - Hayati Akçay - Ordu'da emekli olduktan sonra kendini kitaplara adayan ve günün belirli saatlerini halk kütüphanesinde geçiren 75 yaşındaki Gönül Resuloğlu, gençlere de örnek oluyor.

Altınordu ilçesinin Akyazı Mahallesi'nde yaşayan ve 22 yıl önce emekli olan Resuloğlu, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla okumaya yöneldi.

Zamanla kitaplara ilgisi tutkuya dönüşen Resuloğlu, her gün üyesi olduğu halk kütüphanesine giderek kitapların yanı sıra gazete ve dergi de okuyup dünya ve ülke gündemini yakından takip ediyor.

Haftada ortalama üç kitap bitiren Resuloğlu, yıllardır biriktirdiği ve evinin kütüphaneye dönüştürdüğü odasında muhafaza ettiği kitaplarını ilerde bağışlamayı planlıyor.

5 çocuk ve 6 torun sahibi Resuloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli sınıf öğretmeni olduğunu söyledi.

Evinde düzenli olarak kitap okuduğunu, daha sonra çocuklarının tavsiyesi üzerine kütüphaneye gitmeye başladığını anlatan Resuloğlu, "Kütüphaneye yürüyerek geliyorum. Aynı zamanda spor yapmış oluyorum. Her gün buraya belirli saatlerde geliyorum. Beğendiğim kitapları ve gazeteleri de okuyorum. Akşam olunca evime dönüyorum." dedi.

Resuloğlu, kütüphanenin okuma salonunda zaman zaman tek başına, zaman zaman da gençlerle kitap okuduğunu belirterek, vaktinin büyük bölümünü kütüphanede ve kitapların arasında geçirdiğini ifade etti.

Kitap kokusunu çok sevdiğini ve kitap okuyarak adeta dünyayı gezdiğini dile getiren Resuloğlu, okuduğu kitaplar sayesinde geçmiş ve gelecekle ilgili değişik bilgiler edindiğini, çevreyi ve insanları daha iyi tanıdığını kaydetti.

Resuloğlu, eskiden genellikle tarihi kitapları tercih ettiğini, son yıllarda ise dini kitapları daha çok okumaya gayret ettiğini belirterek, "Bazen gençlere hangi kitapların moda olduğunu soruyorum. Aldığım cevaba ve tavsiyelere göre roman ve şiir tarzı kitapları da okumaya gayret ediyorum." diye konuştu.

"Hüzünlendiğimde hemen kitaplarıma sarılıyorum"

Kitapların en iyi arkadaşı olduğunu vurgulayan Resuloğlu, yediden yetmişe herkese kitap okumayı tavsiye etti.

Resuloğlu, önce eşini, daha sonra da oğlunu kaybettiğini, bunun üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek, "Hüzünlendiğimde hemen kitaplarıma sarılıyorum ve onlardan teselli bulmaya çalışıyorum. Böylelikle acım hafifliyor." dedi.

Gönül Resuloğlu, gençlere tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi:

"Bana göre okumak bu hayatta en güzel şeylerden biri. Çok okuyan daha çok kazanır. Kitap yaşadığımız bu hayatı bize çok daha güzel anlatıyor. Onun için gençlerimize, okuyarak sonraki nesillere örnek olmaları tavsiyesinde bulunuyorum."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise halk kütüphanesinin her yaştan gruba hizmet verdiğini dile getirerek, "Gönül ablamız da kütüphanemizin üyesi. Her gün kendisini kütüphanede görebiliyoruz. Bu davranışı hepimize örnek oluyor." ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk Köşkü'ne 9 ayda 235 bin ziyaretçi

2017-10-17 22:07 - Çevre-Hayat

Dalaman’da cezaevi firarisi kontrolde yakalandı

2017-10-22 02:52 - Asayiş

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: 'İstifalarla ilgili süreç devam ediyor'

2017-10-22 02:27 - Gündem

Uyuşturucu bağımlısı katil zanlısından şok ifade

2017-10-18 14:47 - Asayiş

Sağlık Bakanı Demircan'dan Baykal'ın sağlık durumu hakkında açıklama

2017-10-20 20:00 - Genel

Hatay'da Sahil Güvenlik Bölgesine teröristlerden saldırı

2017-10-19 23:27 - Asayiş

Osmanlıspor'da, Kardemir Karabükspor maçı hazırlıkları

2017-10-18 19:37 - Spor

Kazakistan'da 7. Uluslararası Türkoloji Kongresi başladı

2017-10-18 20:07 - Dünya

Avusturya yeni koalisyona hazırlanıyor

2017-10-17 15:53 - Genel

ABD'den Venezuela'daki seçimlere kınama

2017-10-17 16:12 - Dünya

İlgili Haberler

Geleneksel halılar üreten ev kadınları dokuma tezgahında özgürleşiyor

13:18 - Kültür Sanat

Muhasebeciliği bırakıp çocukluk hayali ahşap sanatına yöneldi

12:33 - Kültür Sanat

Muğlalı kadın dokuma ustası, ailesinin kuşaklardır sürdüğü geleneği geleceğe taşıyor

15:22 - Kültür Sanat

Yörük oyunlarının 'ikinci ses'i: Tongurdaklı kaşık

13:58 - Kültür Sanat

Usta öğretici anne ve kızı, Balkan mirası Karacakılavuz dokumasını kadınlara öğretiyor

13:52 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Ece Gürel'e "Witchcraft eğitimi" verdiği iddia edilen şüpheli gözaltına alındı

21:27 - Gündem

Konya'da sahipsiz köpekten kaçarken düşen çocuk yaralandı

21:22 - Gündem

Zelenskiy, Suudi Arabistan'da ABD'li yetkililerle görüşecek heyette kimlerin olacağını açıkladı

20:18 - Dünya

Senegal Cumhurbaşkanı'nın eşi, TİKA'nın desteklediği el sanatları merkezini gezdi

20:07 - Dünya

Lazkiye olaylarının fitilini ateşleyen isim: Giyas Delle

20:02 - Dünya