?>

Halı ve paspaslar yaşlıları yatağa mahkum ediyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Hakan Sezen, düşmelerde kırık riskini azaltmak için önleyici tedbirlerin alınması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Sağlık - 7 yıl önce

Kış aylarında yağışlı ve soğuk havalarda buzlu veya karlı zeminde kayarak düşmelerin sayısı özellikle çocuklarda ve yaşlılarda her geçen gün artıyor. Bunun sonucunda kol ve bacaklarda kırıklar, hatta kafa yaralanmaları meydana geliyor. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde görevli Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Hakan Sezen alınacak bazı basit önlemlerle bu yaralanmaların azaltılabilineceği uyarısında bulunarak “Romatizmal hastalıklar ya da yumuşak doku rahatsızlıkları dediğimiz hastalıklarımız var. Bunlar daha çok genetik hastalıklar olmakla beraber bir çok hastamızda ilkbahar ve sonbaharda artan gezici eklem ağrıları olmaktadır. Bunlar bize baş vurduğunda bir takım laboratuvar tahlilleri yapılmakta, bunlar negatif çıksa bile romatizma belirtisi vermeyen hastalıklardır. Bunlarda ağrı kesici ilaçlar verilebiliniyor daha derine inildiğinde tedaviler gerekiğinde biz bu hastaları fizik tedavi ve romatolojiye sevk etmekteyiz. Bizim açımızdan okulların açılma dönemiyle başlayıp daha sonraki süreçte trafik kazalarının artmasıyla beraber gelişen süreçte en çok çocuk kırıkları kol bacak kırıkları gelmektedir. Çocuk kırıklarında yapılabilecek şey fazla bir şey yok sadece olay mahallinde kısa süreli bir tespit yeterli bunlarda. Sonrasında en kısa sürede en yakın hastaneye nakledilmesi gerekiyor” dedi.

Yaşlılarda kaymaya bağlı kalça kırığı ve el bileği kırığı riskinin arttığına dikkat çeken Sezen, “Öncelikle evdeki halı ve klimleri mümkün olduğu kadar kaldırmak lazım. İkinci olarak kapı eşiklerindeki mermer blogları kaldırmak gerekir. Koridor ve banyolarda, tuvaletlerlede mutlaka tutunma aparatları olmalı. Her hastanın da yanında veya boynunda asılı bir düdük veya bir zil olmak zorunda. Çünkü bu hastaların bir çoğu ayağı takılarak bir yerlerini kırıyor. Yaşlılarda kemik kaynamadığı için tedavi çok zor. Her ne kadar tıpta yenilikler olsa da insandaki yaşlanmayı, yıpranmayı engelleme şansımız yok" şeklinde konuştu.

Hasan Otağ Fırıncıoğulları

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Strese karşı hangi çay iyi gelir? |Strese iyi gelen bitki çayları neler?

2017-11-14 17:32 - Sağlık

sahibinden.com genç yeteneğini arıyor

2017-11-13 15:46 - Ekonomi

ABD'li Zynga, Türk oyun şirketinin bir bölümünü 100 milyon dolara satın aldı

2017-11-08 15:12 - Ekonomi

'Öleceğim' korkusuyla geldiği İstanbul'da sağlığına kavuştu

2017-11-08 14:32 - Sağlık

'Suudi Arabistan'ın izlediği politikalar, Hamas'ı İran eksenine itti'

2017-11-10 17:46 - Genel

MotoGP'de Marquez 4. kez şampiyon

2017-11-12 22:32 - Spor

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada flaş gelişme

2017-11-13 20:32 - Medya

Casper Nirvana One A430 ve A550'de tasarım ve performans bir arada

2017-11-08 14:53 - Ekonomi

Kendi kendine oluşabilen DNA zincirleri geliştirildi

2017-11-10 21:33 - Teknoloji

Davutoğlu, yeni kitabını okurları için imzaladı

2017-11-12 19:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Türkiye'de çocukluk çağı kanserlerinde tedavi başarısı yüzde 70'in üzerinde

12:38 - Sağlık

Epilepsi hastası depremzede minik Asiye, "beslenme tüpü"yle artık gıdasını güvenle alıyor

12:12 - Sağlık

Kanser tedavisi gören çocuklar umutla iyileşecekleri günü bekliyor

12:03 - Sağlık

Çocukluk çağı kanserlerinde kök hücre nakliyle tedavide başarı oranı artıyor

11:43 - Sağlık

Erkeklerde kanser ve kısırlık riskine karşı sperm dondurma yöntemi

11:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına alındı

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya