?>

Halı saha kirlenmesin diye ayakkabılarını çıkaran çocukları hediyeleriyle mutlu ettiler

Van'da sosyal sorumluluk kampanyaları yürüten gönüllü gençler, kırsal mahallede yeni inşa edilen halı saha kirlenmesin diye ayakkabılarını çıkararak oyun oynayan öğrencilere futbol, voleybol ve basketbol topu desteğinde bulundu.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Van

Van Valiliği, il ve ilçelerde öğrencilerin sosyal ve sportif faaliyetlere katılmalarının artırılması amacıyla 190 okulun bahçesine halı saha inşa edilmesi için çalışma başlattı. Şu ana kadar 90 halı sahayı tamamlayıp öğrencilerin hizmetine sunan Valilik, 100 halı sahanın daha yapılması için çalışmalarını sürdürüyor.

İlçeye 15 kilometre mesafedeki Altındere Mahallesi'nde de dağın yamacındaki okulun bahçesine inşa edilen halı saha, çocuklar için yeni oyun ve eğlence alanı haline geldi.

Daha önce sosyal ve spor aktivitelerinin yapılacağı alanları olmayan öğrencilerin, açılışı yapılan halı sahanın kirlenmemesi için ayakkabılarını çıkararak sahaya girdiği anlara ilişkin görüntülerin 27 Eylül'de sosyal medyada yer alması üzerine sosyal sorumluluk kampanyaları yürüten "Dünyayı İyilik Kurtaracak Topluluğu" üyeleri, çocuklar için harekete geçti.

Hayırseverlerin desteğiyle 15 futbol, 8 voleybol ve 3 basketbol topu alan gönüllüler, kilometrelerce yol kat ederek gittikleri mahallede, çocuklarla halı sahada oyun oynayıp hediyelerini verdi.

"Çocukların bu davranışı karşısında çok etkilendik"

Gönüllülerden Neslihan Erdoğan, AA muhabirine, halı sahanın çocukların sosyal gelişimine katkı sunacağını söyledi.

Çocukların halı sahada gönüllerince eğlenmeleri için destek vermek istediklerini anlatan Erdoğan, "Haberlerde çocukların halı sahaları kirlenmesin diye ayakkabılarını çıkararak oyun oynadıklarını gördük. Çocukların bu davranışı karşısında çok etkilendik. Arkadaşlarımız ve yakınlarımızla çocuklara futbol, basketbol ve voleybol topu temin ettik. Yaklaşık 140 kilometrelik zorlu yolu aşarak buraya ulaştık. Çocuklarımızın sayısına göre top desteği sağladık. Çocuklarla keyifli vakit geçirdik. Onlarla halı sahada top oynamak ve bu doğada vakit geçirmek çok harikaydı." dedi.

"Artık bir halı sahamız ve toplarımız var"

Öğrenci Abdullah Kezer ise "Halı sahamız çok güzel. Bugün çok eğlendik. Ağabeylerimiz, ablalarımız bize top, çikolata ve hediyeler verdiler. Halı sahada oyunlar oynayarak eğlendik. Çok keyifliydi. Artık bir halı sahamız ve toplarımız var, herkese teşekkür ederim." diye konuştu

Öğrenci Meryem Çağırcı da oyun oynayabilmeleri için okulun bahçesine halı sahanın yapıldığını dile getirerek, "Halı sahayı bizim için yaptılar. Çok mutluyuz. Bugün de birçok top getirildi. Hem top oynadık hem de eğelendik. Keyifli bir gün geçirdik, mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde Kopenhag ile berabere kaldı

2024-11-08 01:17 - Spor

Verint, Sistaş ve Genesys'ten müşteri temsilciliğinde yapay zekanın rolüne ilişkin değerlendirm

2024-11-05 16:27 - Ekonomi

Türkiye yeni sezonun ilk iki ayında yaklaşık 519,8 milyon dolarlık fındık ihraç etti

2024-11-04 14:53 - Ekonomi

Sanal gerçeklik müzesi "Müzeverse", 19 Kasım'da İstanbul'da açılacak

2024-11-07 16:23 - Teknoloji

BDDK, 3 şirkete faaliyet izni verdi

2024-11-05 09:13 - Ekonomi

Rusya Merkez Bankasından politika faizinde artış sinyali

2024-11-06 18:57 - Ekonomi

Otomobil ithalatında bazı ülkelere yönelik uygulanan ek mali yükümlülüğün kapsamı genişletildi

2024-11-02 10:27 - Ekonomi

Formula 1'de Brezilya Grand Prix'sini Verstappen kazandı

2024-11-03 22:28 - Spor

Rize'de heyelan sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Artvin yönü ulaşıma kapandı

2024-11-05 23:33 - Asayiş

S&P, Trump'ın önerdiği ekonomik planın ABD'de enflasyonu artırabileceğini belirtti

2024-11-07 20:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sakarya'da ilkokul öğrencisi, sergisinin gelirini Gazze'deki çocuklara bağışladı

16:03 - Çevre-Hayat

Edirne'de huzurevinde el sanatları öğrenen yaşlılar sergi açtı

15:58 - Çevre-Hayat

İzmir'de kadın girişimci, ürettiği kuşkonmazla yurt dışına açılmayı hedefliyor

15:52 - Çevre-Hayat

Sakarya'da camiye gelen çocuklar oyun ve hediyelerle ramazan coşkusunu yaşıyor

15:48 - Çevre-Hayat

Ağrı dağlarındaki sarp kayalıklarda yaban keçileri görüntülendi

15:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD, 80 firmayı "özel lisansa tabi kuruluşlar" listesine aldı

16:28 - Dünya

Zelenskiy, Rusya'nın "gerçek" barışı sağlamak istemediğini savundu

16:22 - Dünya

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı istifa etti

16:18 - Spor

FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonuna rekor para ödülü

16:12 - Spor

Isparta Gelendost Belediye Başkanı Özmen ile adliye personeli tutuklandı

16:07 - Gündem