?>

Haaretz: İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki hastaneleri yıkması etnik temizliğin bir parçası

Haaretz gazetesi, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastaneleri yıkmasını Filistinliler aleyhindeki "etnik temizliğin bir parçası" olarak değerlendirdi

Medya - 3 ay önce

Kudüs

Gazetenin başyazısında, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastaneleri yıkma eylemleri ele alındı.

Yazıda, Gazze'deki hastanelerin kasıtlı olarak yıkılmasının farklı bir amacı olduğunu düşünmenin yerinde olduğu ve hastanelerin yıkılmasının "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki etnik temizliğin bir parçası gibi göründüğü" kaydedildi.

Ordunun, göçe zorlanan yüzbinlerce insanın geri dönmesini önlemek için bölgede neredeyse tüm konutları ve altyapıyı yok ettiği, ayrıca hastanelerin yıkılmasına karar verildiğine dikkati çekildi.

Sağlık merkezleri yok edildiğinde hasta ve yaralıların tedavi için güneye doğru gitmek zorunda kalacağına işaret edilen yazıda, böylece Gazze'nin kuzeyinin hızla boşalacağı değerlendirmesine yer verildi.

Böylesi geniş bir alanın özellikle savaş zamanında hastanesiz bırakılamayacağının altı çizildi ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'nin hastanelere savaş sırasında özel bir statü tanıdığı hatırlatıldı.

İsrail ordusunun saldırıları için sunduğu gerekçe ve iddiaların eleştirildiği yazıda, hastanede hafif silah ve mühimmat bulunmasının, hatta hastanede tedavi görenler arasında silahlı kişilerin bile bulunmasının böyle bir saldırıyı haklı çıkarmayacağı kaydedildi.

Gazze'nin kuzeyinin yıkıldığı şimdi de ordunun yıkımı tamamlamak için çalıştığına işaret edilen yazıda, bunun yasa dışı bir eylem olduğu ve hiçbir şekilde hastaneleri kapsamaması gerektiği vurgulandı.

Yazıda, İsrail ordusunun iki tabanca ve bir bıçak fotoğrafları yayımlayarak hastanelere saldırı iddialarını ispat çabası eleştirildi.

İki tabanca ve bir bıçağın ordunun iddialarını desteklemediğinin altı çizilen yazıda, böylesi bir bahanenin onlarca hasta ve doktoru küçük düşürmek amacıyla kayda alarak sadece iç kıyafetleriyle hastaneyi tahliye etmeye zorlanmasını haklı çıkarmayacağı belirtildi.

Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi hizmet dışı...

İsmini 1973'te suikasta uğrayan Fetih Merkezi Komite Üyesi Kemal Advan'dan alan Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki en büyük hastane, saldırılardan önce 400 binden fazla kişiye sağlık hizmeti veriyordu.

İsrail ordusu, 27 Aralık'ta Kemal Advan Hastanesini kuşatma altına alarak sağlık personelini ve yaralıları zorla dışarı çıkarmış, baskın düzenlediği hastanenin bazı bölümlerini ateşe vermişti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Amerika'da Çalışmak İçin Türkler İçin İpuçları

2024-12-30 12:00 - İnsan&Hayat

Adalet Bakanlığı DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine izin verdi

2024-12-27 21:23 - Siyaset

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Brisbane International elemelerinde final turuna yükseldi

2024-12-27 15:23 - Spor

Baykar, İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace'i satın alıyor

2024-12-27 14:22 - Teknoloji

Filistinli gazeteci, ilk çocuğunu kucağına almadan İsrail saldırısında öldü

2024-12-27 02:22 - Medya

Rusya'da 'casusluk' yaptığı gerekçesiyle Amerikan vatandaşına 15 yıl hapis cezası

2024-12-24 23:34 - Dünya

"Yapay Zeka Zirvesi" gerçekleştirildi

2024-12-24 17:03 - Teknoloji

DMM, PKK/YPG'nin hesaplarından Bakan Fidan'a ait olduğu iddiasıyla yapılan paylaşımı yalanladı

2024-12-29 21:02 - Medya

İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'u yıkmaya ve sakinlerini yerinden etmeye devam ediyor

2024-12-28 16:33 - Dünya

Azerbaycan Hava Yollarına ait uçak Kazakistan'da düştü

2024-12-25 10:37 - Dünya

İlgili Haberler

CNN: ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunda Türkiye'yi ziyaret edebilir

19:58 - Medya

ABD, 'antisemitik' içerik tespiti için göçmenlerin sosyal medya hesaplarını inceleyecek

21:27 - Medya

AP ajansının ABD başkanlık faaliyetlerine tam erişimi için Beyaz Saray'a talimat

08:23 - Medya

ABD'de Gazzeli çocuklarla ilgili paylaşım yapan YouTuber, Adalet Bakanlığına şikayet edildi

21:12 - Medya

Dünya medyası, Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgülerini manşete taşıdı

18:23 - Medya

Günün Manşetleri

Başkentte kar yağışı etkili oluyor

08:13 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 5 Filistinli hayatını kaybetti

07:52 - Dünya

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Latin Amerika ve Karayipler'in birliği için mücadele edeceğim

07:48 - Dünya

İstanbul'da sağanak ve fırtına ağaçları devirdi

06:42 - Gündem

Trump yönetiminin, Columbia Üniversitesini federal denetime alacağı iddia edildi

00:57 - Dünya