?>

Haaland rekorlara, Manchester City kazanmaya doymuyor

Manchester City, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar oynadığı 11 maçta 40 gol atarken, bu gollerin yarısı (19) 22 yaşındaki Haaland imzası taşıyor.

Spor - 2 yıl önce

İstanbul

Manchester City'nin yaz transfer döneminde Borussia Dortmund'dan renklerine bağladığı Norveçli yıldız Erling Haaland, Premier Lig'in ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla da gündemden düşmüyor.

Manchester City, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar oynadığı 11 maçta 40 gol atarak İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetimindeki en göz kamaştırıcı sezon başlangıcını yaparken, bu gollerin yarısının (19) altında 22 yaşındaki yeni transferinin imzası var.

Takım arkadaşı Jack Grealish'in "Hayatımda onun gibisini görmedim. Her zaman doğru zamanda, doğru yerde olmasını sağlayan bir içgüdüsü var. Muhtemelen şimdiye kadar gördüklerimin ya da birlikte oynadıklarımın en iyisi." dediği Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam Kopenhag karşısında 32 dakikada iki gol atarak 5-0'lık farklı galibiyetin fitilini ateşledi.

Sezon başında topla buluşma sayıları İngiliz basınında dalga konusu olan Haaland, attığı gollerle üzerindeki spot ışıklarının keyfini çıkarırken, dünya yıldızlarının rekorlarını yakın zamanda kıracağının sinyallerini veriyor.

"Devler Ligi"nde 1,27 gol ortalaması

Danimarka temsilcisi karşısında attığı iki golle Şampiyonlar Ligi'ndeki toplam gol sayısını 22 karşılaşmada 28'e çıkaran Norveçli yıldız, maç başına 1,27'lik gol ortalamasına ulaştı.

Haaland, bu ortalamasıyla organizasyon tarihindeki 98 takımdan daha iyi bir performans sergiledi.

Haaland, Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda Salzburg formasıyla 6 maçta 8, Borussia Dortmund ile 13 maçta 15, Manchester City ile de 3 maçta 5 gol kaydetti.

Ronaldo, Messi ve Lewandowski'yi geride bıraktı

Şampiyonlar Ligi'nde 27'şer golü bulunan Rivaldo ve Luis Suarez'i geride bırakan Haaland, gol ortalamasıyla organizasyon tarihine damga vurmuş Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Robert Lewandowski gibi yıldızların üzerine yerleşti.

Haaland ve turnuvada en az 20 gol atmış futbolcuların maç başına ortalamaları şöyle:

FutbolcuGol SayısıMaç SayısıOrtalamaErling Haaland28221,27Robert Lewandowski891090,82Lionel Messi1271590,8Ruud van Nistelrooy56730,77Cristiano Ronaldo1401830,77Harry Kane20270,74Kylian Mbappe36560,64Karim Benzema861440,6

20 maçlık performansı rekorların habercisi

Haaland, Şampiyonlar Ligi'nin vazgeçilmesi haline gelen birçok yıldız futbolcuyu sadece maç başına gol ortalaması istatistiğinde değil, ilk 20 maçında ulaştığı gol sayısında da geride bıraktı.

Haaland ve rakiplerinin ilk 20 maçtaki gol sayıları şöyle:

FutbolcuGol SayısıErling Haaland25Harry Kane15Kylian Mbappe12Karim Benzema12Robert Lewandowski11Lionel Messi8Cristiano Ronaldo-

İngiltere tarihine de geçti

Erling Haaland, bir İngiliz takımının formasıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk üç maçında gol atma başarısını gösteren üçüncü futbolcu oldu.

Daha önce Arsenal formasıyla Marouane Chamakh, Manchester City ile de Ferran Torres bu başarıya ulaşmıştı.

11 farklı takımın ağlarını sarstı

Haaland, 4 sezonluk Şampiyonlar Ligi kariyerinde Beşiktaş'ın da aralarında yer aldığı 11 farklı takıma gol attı.

Norveçli futbolcu, "Devler Ligi"nde Sevilla'ya 6, Genk ve Club Brugge'e 4'er, Beşiktaş ve Napoli'ye 3'er, Paris Saint-Germain ve Kopenhag'a 2'şer, Borussia Dortmund, Lazio, Liverpool ve Zenit'e de 1'er gol kaydetti.

Sol ayağıyla attı, penaltı kaçırmadı

Şampiyonlar Ligi'ndeki 28 golünün 20'sini sol ayağıyla atan Haaland, 5 golü sağ ayağıyla, 3 golü de kafa vuruşla kaydetti.

Organizasyonda üç penaltı atışı kullanan Norveçli futbolcu, üçünü de gole çevirdi.

Haaland, 28 golünün 15'ini ilk yarıda, 13'ünü ise ikinci yarıda rakip filelere gönderdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB, bütün akıllı telefonlara tek tip şarj girişi getiriyor

2022-10-04 14:04 - Dünya

Anne sütü, hem anneyi hem bebeği "kanser" riskine karşı koruyor

2022-09-30 13:29 - Sağlık

Türkiye'nin de katıldığı 21. Uluslararası Cezayir Turizm Fuarı başladı

2022-09-29 20:55 - Ekonomi

Yeniden Ukrayna'nın kontrolüne geçen Liman şehri savaşın acı yüzünü yansıtıyor

2022-10-05 19:55 - Dünya

Malezya Yatırım Geliştirme Kurumu İstanbul ofisini açtı

2022-09-30 16:55 - Ekonomi

İsveç, Baltık Denizi'nde boru hattı gaz sızıntılarının çevresini kordon altına alacak

2022-10-04 14:28 - Dünya

Yemen'de 6 aydır süren ateşkes sona erdi

2022-10-02 20:14 - Dünya

Erzincan'da 4,4 büyüklüğünde deprem

2022-09-30 01:24 - Gündem

Avrupa ülkelerinin liderleri Prag'da toplanacak

2022-10-05 09:59 - Dünya

'Kırklareli meşe balı'nda kovan sayısı 3 yılda 2 katına çıktı

2022-09-29 13:29 - Ekonomi

İlgili Haberler

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya