?>

Güvensiz koruyucu maske üretenler cezalandırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Kişisel koruyucu donanımların denetimi sonrasında 17 marka/model maske için önleyici tedbir aldık, 43 marka için de idari süreç başlattık." dedi.

Asayiş - 4 yıl önce

ANKARA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde güvensiz maske üreterek halk sağlığını riske atan firmalara idari para cezası uyguladıklarını bildirdi.

Bakan Selçuk, yazılı açıklamasında, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce vatandaşların sağlığı ve güvenliği için maske gibi kişisel koruyucu donanımların piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine devam edildiğini vurguladı.

Gerekli şart ve standarda uygun olmayan donanımların tespit edildiğini belirten Selçuk, şöyle devam etti:

"Kişisel koruyucu donanımların denetimi sonrasında 17 marka/model maske için önleyici tedbir aldık, 43 marka için de idari süreç başlattık.

Bu ürünlerle ilgili gerekli görülmesi halinde piyasa arzının yasaklanması ve bertaraf edilmesi gibi işlemler uygulanacak. Ayrıca, 14 marka için de test işlemlerimiz devam ediyor.

Sürecin ardından güvensiz ürünler, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) sistemine dahil edilecek. Kimsenin vatandaşlarımızın sağlığı ile oynamasına fırsat vermeyeceğiz."

Faaliyetler hız kesmeden devam edecek

Selçuk, maske üretiminde art niyetli üreticilerin piyasaya güvenli ürün sunmalarını sağlamak amacıyla gerekli takibin yapıldığının altını çizerek "Yaptığımız planlı ve ihbar denetimlerinin yanı sıra kurumlar arası iş birliğiyle piyasadaki solunum koruyucu ve diğer kişisel koruyucu donanımların güvenli olması, hiçbir koruma sağlamayan, standartlara uygun olmayan maskelerin piyasada bulunmaması konusunda faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek." ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinde özellikle sağlık çalışanlarının kullandığı kişisel koruyucularla ilgili Devlet Malzeme Ofisi, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde olduklarını aktaran Selçuk, "Bakanlığımızın koordinasyonu ile 200'den fazla marka ve model kişisel koruyucu donanım, onaylanmış kuruluşlarda test ediliyor. Böylece sağlık çalışanlarına güvenli ürün tedariki sağlanmasında katkıda bulunuyoruz." bilgisini verdi.

Bakanlık üreticileri bilgilendiriyor

Türkiye'de önceki yıllarda maske belgelendirmesinin kısıtlı imkanlarla yapılabildiğini dile getiren Selçuk, onaylanmış kuruluşların altyapısının geliştirilmesiyle piyasaya güvenli ürün sunulmasının kolaylaştığını vurguladı.

Bakan Selçuk, artan ihtiyaç nedeniyle kişisel koruyucu donanım üretmek isteyen üreticilere güvenli ve uygun üretim konusunda teknik destek sağlandığına da dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Kişisel koruyucu donanımı üretmek isteyen girişimcilere ve üreticilere güvenli ürün üretimi ve doğru belgelendirme konusunda Bakanlığımızca bilgilendirme yapılıyor.

Kişisel koruyucu donanımlara yönelik CİMER, resmi yazı ve kişisel koruyucu donanım ihbar-şikayet hattı gibi iletişim kanallarında gelen bilgi edinme başvurularına cevap veriliyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Samsung'a “CES 2021 İnovasyon Ödülleri“nde 44 ödül

2020-12-31 13:19 - En Son Yazılar

Kazı çalışmalarında bu yıl 6 binden fazla eser gün ışığına kavuştu

2020-12-31 14:06 - Kültür Sanat

'Şeffaf plak' uygulaması hastaları 'diş teli' tedavisinin zahmetinden kurtarıyor

2021-01-06 14:16 - Sağlık

Salgın yılında kartlı harcamalar ilk kez 1 trilyon lirayı geçti

2021-01-05 14:02 - Ekonomi

Atletizmde 2020 yılında 69 Türkiye rekoru

2020-12-30 23:44 - Gündem

MSB: TSK, anti-demokratik arayış içinde olanlara karşı mücadelesini azimle sürdürmekte kararlıdır

2021-01-06 03:53 - Gündem

Beşiktaş'ın golcüsü Aboubakar Kamerun'dan döndü

2021-01-05 17:31 - Spor

Yurtiçi Kargo’dan yüzde 21 indirim

2021-01-04 14:06 - Genel

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Körfez ülkelerinin uzlaşı çabalarını memnuniyetle karşıladı

2021-01-05 15:36 - Dünya

Hamas lideri Heniyye, Filistin uzlaşısını sağlamak için 'yeni girişimler' olduğunu açıkladı

2021-01-01 19:21 - Dünya

İlgili Haberler

Sancaktepe'de karlı yolda kayan araç, çocuğu sürükledi

22:28 - Asayiş

Kapıkule'de 4 kilo 318 gram uyuşturucu ele geçirildi

10:38 - Asayiş

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-13' operasyonunda 11 şüpheli tutuklandı

09:03 - Asayiş

Avcılar'da motor kısmından dumanlar yükselen metrobüsteki yolcular tahliye edildi

00:02 - Asayiş

Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 59'a yükseldi

12:33 - Asayiş

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya