?>

Güvenlik güçleri, Türkiye'nin en yüksekteki üs bölgesinde bayramda görev başında

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 450 rakımlı Düztepe Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleri, zorlu coğrafyada ülkenin huzur ve güvenliği için görev yapıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Hakkari

İkiyaka Dağları'na inşa edilen ve görünümüyle kartal yuvasını andıran üs bölgesi, 3 bin 450 rakımıyla Türkiye'nin en yüksek üs bölgesi olma özelliği taşıyor.

Kış boyunca kara yolu kapanan, çoğu zaman havadan da ulaşılması mümkün olmayan üs bölgesi, hiç ikmal almadan aylarca askerlerin ve binadaki ihtiyaçların karşılanabileceği malzemelerle destekleniyor.

Teknolojinin tüm imkanları kullanılan, yerli ve milli silahlarla donatılan üs bölgesinde, ana bina ve kuleler arasındaki ulaşım, kışın 10 metreyi aşan kar ve güvenlik nedeniyle yer altı tünellerinden sağlanıyor.

Yükseklik ve iklim nedeniyle metrelerce karın bulunduğu bölgede görevli jandarma komando ve güvenlik korucuları, terör faaliyetlerinin önlenmesi ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gece gündüz nöbet tutuyor.

Huzur ve güven ortamının devamı için zor şartlarda çalışan güvenlik güçleri, vatan savunmasını bayramda da omuz omuza sürdürüyor.

"Hazirana rağmen karla mücadele ediyoruz"

Yüksekova 2. Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı İlker Karademir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce teröristlerin ana üs ve geçiş güzergahı olarak kullandığı bölgenin terörden arındırılmasının ardından üs bölgesinin kurulduğunu belirtti.

Terörle mücadelede Düztepe Üs Bölgesinin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Karademir, şöyle konuştu:

"Üs bölgesindeki jandarma komandolar ve güvenlik korucuları, 12 ay boyunca göreve çıkmak için hazırdır beklemektedir. Burada genellikle mevsim ve arazi koşulları ile mücadele halindeyiz. Hazirana rağmen karla mücadele ediyoruz. Kışın da çoğu zaman karı eriterek kullanma suyu elde ediyoruz. Jandarma komandolar ve güvenlik korucuları olarak, milletimizin duası, devletimizin sağladığı yerli ve milli teknolojik imkan ve silahlarla son terörist etkisiz hale gelinceye kadar görevimizin başındayız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki kedi köpek oteli bayram tatilinde tam kapasite çalışıyor

2023-06-24 12:09 - Magazin

Aras Dağları yeşeren doğasıyla yılkı atlarını ağırlıyor

2023-06-23 12:09 - Çevre-Hayat

Bayram tatilini Ankara'da geçirecekler park ve bahçelerin yolunu tuttu

2023-06-25 18:43 - Çevre-Hayat

Aydın'da yurtlarda kalan depremzedeler bayramı memleket hasretiyle karşıladı

2023-06-28 12:08 - Çevre-Hayat

Eskişehir'de hasat döneminin ilk mahsulü arpa, borsaya getirildi

2023-06-23 14:32 - Ekonomi

AB'nin "doğayı onarma" yasa tasarısında ilerleme kaydedilemedi

2023-06-27 14:07 - Dünya

Şehit yakınları ve gaziler bayram arifesinde Cebeci Askeri Şehitliği'ni ziyaret etti

2023-06-27 13:28 - Gündem

TCMB, kredi kartı faizlerinde referans oranının ilan edildiği güne dair değişikliğe gitti

2023-06-23 10:46 - Ekonomi

Güvenlik güçleri, Türkiye'nin en yüksekteki üs bölgesinde bayramda görev başında

2023-06-28 12:27 - Gündem

AB, Basel III'ü uygulamaya hazırlanıyor

2023-06-27 12:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ege Denizi'nde dört deprem

07:38 - Gündem

Göç İdaresi Başkanlığı 560 sözleşmeli personel alacak

02:23 - Gündem

AFAD, Mersin Valiliği, Göç İdaresi Başkanlığı ve büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

01:52 - Gündem

MGK Genel Sekreterliği'ne, AFAD Başkanı Okay Memiş atandı

01:27 - Gündem

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde üç deprem gerçekleşti

00:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Ege Denizi'nde dört deprem

07:38 - Gündem

BM, bir haftada 545 binden fazla kişinin Gazze'nin kuzeyine geçtiğini tahmin ettiklerini bildir

03:17 - Dünya

ABD'de USAID önünde toplanan Demokratlar Musk'ı protesto etti

02:33 - Dünya

AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

02:27 - Dünya

Göç İdaresi Başkanlığı 560 sözleşmeli personel alacak

02:23 - Gündem