?>

'Güney Sudan'da 20 bin çocuk açlıktan ölebilir'

Güney Sudan’da en az 270 bin çocuğun açlık riskiyle karşı karşıya olduğu ve 20 bin çocuğun yıl sonundan önce yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedebileceği belirtildi.

Dünya - 6 yıl önce

ADDİS ABABA

Uluslararası sivil toplum örgütü Save the Children’dan yapılan açıklamada, iç savaşın yol açtığı koşullar nedeniyle ülkede 1 milyonu çocuk 6 milyondan fazla kişinin acil gıdaya ihtiyaç duyduğu aktarıldı.

Açıklamada, “270 bin çocuk açlık riskiyle karşı karşıya. Yaklaşık 20 bin çocuğun 2018 yılı sonundan önce aşırı açlık nedeniyle hayatını kaybetmesi beklenebilir.” denildi.

Örgütün Güney Sudan Direktörü Deidre Keogh ise “İnsani yardım hizmetlerinin sürdürülmesi ve artırılması için acil maddi destek sağlanmazsa çok sayıda çocuk ölüm tehlikesi altında.” ifadesini kullandı.

Savaşın en ağır sonuçlarıyla karşılaşanların çocuklar olduğunu hatırlatan örgüt, insani yardım hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması için de çağrıda bulundu.

Sudan'dan 2011'de ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan, Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'in 16 Aralık 2013'te yardımcısı Riek Machar'ı "darbe teşebbüsü" iddiasıyla görevden almasının ardından iç savaşa sürüklenmişti.

Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) gözetiminde yürütülen barış görüşmeleri sonucu, taraflar defalarca barış ve ateşkes anlaşması imzalasa da çatışmalar yeniden patlak vermişti.

Son olarak 12 Eylül'de Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 33. IGAD Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nda bir araya gelen muhalif lider Machar ve Mayardit barış anlaşmasına imza atmıştı.

Ülkedeki iç savaş, on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, milyonlarca kişinin evini terk etmesine neden olmuştu.

Muhabir: Tufan Aktaş

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SÖZ CANLI İZLE: SÖZ 55. bölüm FRAGMAN İZLE (StarTV, Puhu, YouTube İZLE!)

2018-10-16 04:02 - Magazin

'Türkiye'nin aydınlığı karanlıktan nemalananları rahatsız ediyor'

2018-10-14 04:32 - Gündem

Üç bin restorandan enflasyona karşı indirim

2018-10-18 20:32 - Ekonomi

Bernie Sanders'tan 'Cemal Kaşıkçı' tepkisi

2018-10-13 11:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Komrat'ta

2018-10-18 19:47 - Dünya

Dakar İlahiyat Camisi'nin 'beyaz cuma' geleneği

2018-10-13 17:02 - Dünya

Düzce'de askeri araç devrildi: 4 yaralı

2018-10-15 05:32 - Gündem

'Güney Sudan'da 20 bin çocuk açlıktan ölebilir'

2018-10-18 23:47 - Dünya

Yeni Havalimanı'ndan Bakü seferlerinin bilet satışına başlandı

2018-10-18 21:32 - Gündem

AB Liderler Zirvesi Brexit oturumuyla başladı

2018-10-18 01:02 - Dünya

İlgili Haberler

Fas'ta bir yılda 120 ölümün ardından 'kızamıkla mücadele planı'

00:03 - Dünya

İspanya Kralı 6. Felipe'den, Beyaz Saray'ın internet sitesinden İspanyolcayı kaldıran Trump’a tepki

23:27 - Dünya

Gazze'de şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle yüz binlerce Filistinli zor durumda

23:17 - Dünya

Trump, hava trafik kontrolü için yeni bilgisayarlı sistemler tasarlayacaklarını söyledi

23:12 - Dünya

Pentagon, Guantanamo Üssü'ne taşınan düzensiz göçmenlerin görüntülerini paylaştı

23:08 - Dünya

Günün Manşetleri

TFF, güncellenen Futbol Okulları Talimatı ile ilgili detayları açıkladı

00:56 - Spor

PFDK'den 8 Süper Lig kulübüne para cezası

00:24 - Spor

Fas'ta bir yılda 120 ölümün ardından 'kızamıkla mücadele planı'

00:03 - Dünya

Strateji ve Bütçe Başkanlığının raporu ile deprem bölgesine yatırımların tutarları belirlendi

00:01 - Ekonomi

IMF: ABD'nin dış yardım kesintisinin etkilerinin ölçülmesi için erken

23:38 - Ekonomi