?>

Güney Kore'deki orman yangınlarında ölü sayısı 18'e yükseldi

Güney Kore'nin güneydoğusunda başlayan orman yangınlarında ölü sayısının 18'e yükseldiği bildirildi.

Dünya - 3 gün önce

Ankara

Yonhap'ın haberine göre yetkililer, ülkede devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yetkililer, ülkenin güneydoğusunda başlayan orman yangınlarında ölü sayısının 18'e yükseldiği bilgisini paylaştı.

Yangında, Uiseong bölgesindeki tarihi bir tapınağın da yok olduğunu belirten yetkililer, tapınak içerisindeki değerli eşyaların farklı bölgelere götürüldüğünü kaydetti.

Yetkililer, yangınlara binlerce personelle müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

17 bin hektarlık ormanlık alan kül oldu

Yetkililer, orman yangınları nedeniyle 2'si ağır 10 kişinin de yaralandığını, 1 kişinin ise kaybolduğunu aktardı.

Toplam 17 bin hektar ormanlık alanın kül olduğunu ifade eden yetkililer, orman yangınlarından dolayı 209 yapının tahrip olduğunu söyledi.

Yetkililer ayrıca, orman yangınlarıyla mücadeleye yardımcı olmak üzere yaklaşık 5 bin ordu personeli ve 146 helikopterin görev aldığını duyurdu.

Güney Kore'de azil talebinin reddedilmesinin ardından yeniden devlet başkanlığına vekalet eden Han Duck-soo, yaptığı açıklamada, orman yangınlarının daha fazla yayılmasının önüne geçmek için topyekun çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Han, orman yangınlarını, "şimdiye kadarki en kötü orman yangınları" diye nitelendirdi.

Yangınlara müdahale sırasında bir helikopter düştü

Öte yandan, Güney Kore Orman Servisinden yapılan açıklamada, bir yangın söndürme helikopterinin, Uiseong'daki orman yangınlarına müdahale sırasında düştüğü bildirildi.

Açıklamada, bir dağa düştüğü ifade edilen helikopterin 73 yaşındaki pilotunun, olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Kazanın ardından tüm yangın söndürme helikopterlerinin yere indirildiği, olayın nedeninin araştırıldığı kaydedildi.

Güney Kore'de orman yangınları

Güney Kore hükümeti, Ulsan şehri, Kuzey Gyeongsang ve Güney Gyeongsang eyaletleri dahil olmak üzere güneydoğu bölgelerinde çıkan orman yangınları nedeniyle ulusal afet durumu ilan etmişti.

Sancheong'da 21 Mart'ta başlayan ve Ulsan kenti dahil çevreye yayılan yangınlarda 15 kişi yaralanmış, 3 bin 300'ün üzerinde kişi tahliye edilmişti.

Ülke genelinde, 16 farklı noktada orman yangını ihbar edilirken, binlerce hektar ormanlık alanın kül olduğu kaydedilmişti.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada ise Cheongsong bölgesindeki cezaevinde bulunan çok sayıda mahkumun, yangından etkilenmeyen hapishanelere tahliye edildiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Gençlerimizi bağımlılıktan muhafaza etmek İçin çalışıyoruz

2025-03-19 16:48 - Sağlık

Türk Kızılay, vatandaşları ramazanda kan bağışına davet ediyor

2025-03-19 12:38 - Sağlık

Borsa güne sert düşüşle başladı

2025-03-19 10:18 - Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin'den İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a Nevruz mesajı

2025-03-20 00:53 - Dünya

Kırşehir'de yeni böcek türü bulundu

2025-03-19 16:42 - Teknoloji

Diyarbakır'da Türk Kızılay Aşevi'nde Ramazanda ihtiyaç sahipleri için yemek hazırlanıyor

2025-03-22 16:43 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Hava kirliliğinin dünya genelinde yılda 7 milyon insanın ölümüne neden olduğu belirtildi

2025-03-20 13:32 - Sağlık

Sağlık okuryazarlığı ve doğru beslenmeyle aşırı tuz tüketimi önlenebilir

2025-03-19 12:22 - Sağlık

Çin, dünyanın en uzun mesafeli kuantum iletişimini gerçekleştirdi

2025-03-20 13:13 - Teknoloji

Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı yüzde 100'e yaklaştı

2025-03-19 11:23 - Sağlık

İlgili Haberler

Senegal'de Müridiler Ramazan'ın son cuması için topluca yemek pişirdi

12:13 - Dünya

Myanmar'daki depremlerde can kaybı 1000'i aştı

10:48 - Dünya

Trump, tarifeler konusunda anlaşmaya açık olduğuna işaret etti

09:33 - Dünya

İsrail ordusunun Batı Şeria'da düzenlediği baskın sırasında 3 Filistinli yaralandı

04:23 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Türk doktora öğrencisinin sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı verdi

02:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel piyasalarda gözler tarife kararlarıyla ABD'de açıklanacak istihdam verilerine çevrildi

12:42 - Ekonomi

TİHEK'ten tesettürlü mayoyla çocukları havuza almayan tatil sitesine üst sınırdan ceza

12:37 - Gündem

Yollarda bayram tatili hareketliliği yaşanıyor

12:33 - Gündem

Türk Kızılay gönüllüsü yabancı öğrenciler yardımları dağıtmak için bayram mesaisinde

12:27 - Gündem

Orman Genel Müdürü Karacabey'den vatandaşlara bayram öncesi orman yangını uyarısı

12:22 - Gündem