?>

Güney Kore'de olası suikasta karşı muhalefet lideri Lee'nin güvenliğine yönelik önlemler a

Güney Kore'de tehditler sonrası olası bir suikasta karşı ana muhalefetteki Demokrat Parti lideri Lee Jae-myung için sağlanan güvenlik önlemleri artırıldı.

Dünya - 5 saat önce

Ankara

Güney Kore'nin Yonhap ajansının haberine göre, Demokrat Parti milletvekilleri, "endişeye düşüren kısa mesajlar" aldıklarını ve bu mesajlarda Lee'nin Rus yapımı bir tabancayla öldürülmekle tehdit edildiğini belirtti.

Milletvekilleri, tehdit içerikli mesajların ardından parti lideri Lee için güvenlik takviyesi istedi.

Tehditler sonrası olası bir suikasta karşı, milletvekillerinin bu talepleri doğrultusunda, Lee'nin koruma sayısı artırıldı.

Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada suikast tehditlerine karşı istihbarat faaliyetlerinin hafta başında yoğunlaştırıldığı ifade edildi.

Sıkıyönetim ilanı ve siyasi yansımaları

Yoon Suk Yeol'un Aralık 2024'te kısa süreli sıkıyönetim ilanı sonrası tutuklanması ve devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılması sonrası ülke içi siyasi krizin yansımaları sürüyor.

Ulusal basında sıkıyönetim ilanı ve sonrasındaki yönetim krizinin, ülke içi siyasi gruplar arasındaki toplumsal uçurumu derinleştirdiği ve çatışma riskini artırdığı kaydedildi.

Yargı süreci devam ederken hem Yoon'un destekçilerinin hem de karşıtlarının ülke içinde büyük mitingler düzenlemeyi planladığı ve olası suikastlara karşı kolluk kuvvetlerinin güvenlik tedbirlerini sıkılaştırdığı aktarıldı.

Ocak 2024'teki saldırı

Parti lideri Lee, Güney Kore'de Busan kentinin Gadeok Adası'nda 2 Ocak 2024'te inşaat alanı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladığı esnada saldırıya uğramıştı.

İmza alma bahanesiyle yanına yaklaşan saldırgan, kesici aletle Lee'yi boynundan yaralamıştı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Lee'nin hayati tehlikesinin olmadığı açıklanmış ve 10 Ocak 2024'te taburcu edilmişti.

Olay yerinde yakalanan saldırganın soyadının Kim olduğu ve 1957'de doğduğu bilgisini paylaşan polis, zanlının Lee'yi öldürmeyi planladığını itiraf ettiğini bildirmişti.

Sosyal medyadaki görüntülerden zanlının, Lee'nin bir ay önce Busan kentinde katıldığı etkinlikte de görüldüğü tespit edilmişti.

Busan Bölge Mahkemesi, sanığı "cinayete teşebbüs ve seçim yasasını ihlal" suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin 40 yılına, on binlerce canına mal olan musibetin çözümü için cesur bir adım attık

2025-03-17 21:32 - Siyaset

'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri çocukları eğlendirerek geliştiriyor

2025-03-11 17:42 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' mesajı

2025-03-17 17:42 - Siyaset

Büyükçekmece'de servis minibüsünün devrilmesi sonucu trafik yoğunluğu oluştu

2025-03-18 00:27 - Asayiş

Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü Projesi eğitiminin ilk dönemi tamamlandı

2025-03-14 16:37 - Teknoloji

Edirne'de sağanak ağaç devrilmesine ve trafikte aksamalara sebep oldu

2025-03-18 00:32 - Asayiş

Şanlıurfa'da Çanakkale Türküsü tarihi mekanlarda seslendirildi

2025-03-17 14:47 - Çevre-Hayat

Zelenskiy: Putin, bir haftadır kendisine sunulan ateşkes teklifine 'evet' cevabı veremiyor

2025-03-17 23:44 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik: 21 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Nevruz programı gerçekleştirilecek

2025-03-17 18:48 - Siyaset

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu Ocak 2025'te arttı

2025-03-17 11:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Rusya'nın Leningrad bölgesinde savaş helikopteri düştü

21:07 - Dünya

AB'de geçen yıl trafik kazaları 19 bin 800 can aldı

21:03 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin ateşkes sürecini görüştü

20:58 - Dünya

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, savunmada "2030 Hazırlığı" hedeflerini anlattı

20:47 - Dünya

ABD'de mahkeme, düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesine ilişkin yönetimden açıklama istedi

20:25 - Dünya

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: Katil İsrail Filistin topraklarında masumları hedef almaya devam ediyor

21:13 - Siyaset

Rusya'nın Leningrad bölgesinde savaş helikopteri düştü

21:07 - Dünya

AB'de geçen yıl trafik kazaları 19 bin 800 can aldı

21:03 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin ateşkes sürecini görüştü

20:58 - Dünya

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten şampiyonluk iddiası

20:52 - Spor