?>

Güney Amerika'da Türk savunma sanayisi rüzgarı

Türk savunma sanayisinin önde gelen hafif ateşli silah üreticisi CANiK, rakiplerini geride bırakarak Brezilya ordusu için ağır makineli tüfek tedariki için seçildi.

Teknoloji - 1 ay önce

Ankara

Alınan bilgiye göre, Amerika kıtasındaki etkinliğini artırmak için son yıllarda önemli yatırım ve işbirliklerine imza atan CANiK, bu çabaların bir sonucu olarak önemli bir ihracat başarısına ulaştı.

Güney Amerika'nın en büyük silahlı kuvvetlerinden biri olan Brezilya ordusunun ağır makineli tüfek ihtiyacı için yürütülen ihale sürecinde uluslararası rakipleri geride bırakan CANİK, yaklaşık 3,1 milyon dolarlık sözleşme karşılığında 200 adet M2HB Quick Change Barrel (QCB) tedarik edecek.

Makineli tüfekler Brezilya ordusunun envanterinde yer alan zırhlı araçların modern silah sistemleriyle donatılmasında kullanılacak.

CANiK tarafından sunulan M2 QCB modeli, modüler yapısı, hızlı namlu değiştirme özelliği, yüksek dayanıklılığı ve kullanıcı dostu tasarımı sayesinde rakiplerinden ayrıştı. CANiK’in Brezilya ordusuna sağlayacağı makineli tüfekler hem uzaktan kumandalı hem de manuel olarak çalıştırılan silah sistemlerinde kullanılabilecek.

Şirket, sürdürdüğü faaliyetlerle Brezilya silah pazarında kendine sağlam bir yer edindi ve yeni fırsatlar için kapı araladı.

CANiK, yürüttüğü faaliyetlerle ürünleri, güvenilirliği, hassasiyeti ve yenilikçi tasarımları ile Brezilya'daki yetkililer ve güvenlik güçlerinin ilgisini çekti.

Brezilya'da tanınırlığı giderek artan CANiK, ürünlerinin hem perakende hem de toptan satışı için ülkedeki resmi temsilciliğinin kurulması amacıyla Brezilya Silah Şirketi (CBA) ile ortaklık kurdu.

CANiK, sadece askeri kuvvetler ve kolluk kuvvetleri arasında değil, aynı zamanda daha iyi bir fiyat noktasında yüksek kaliteli silahlar ve aksesuarlar arayan siviller arasında da ideal seçim haline geldi.

Şirket, dünyanın kendini muharebe alanında en çok kanıtlamış olan 12.7x99 mm (.50 kalibre) makineli tüfeğini, ileri teknolojisi ile yeniden tasarlayıp, Türkiye ve tüm dost müttefik ülkelerin hizmetine sundu. Geleceğin savaş alanlarının gereksinimlerine adapte edilen CANiK M2 QCB (Hızlı Değiştirilebilir Namlu), birçok ülke tarafından kullanılıyor.

CANiK, M2 QCB'ye yönelik olarak farklı coğrafyalardaki birçok kullanıcıyla sözleşmeler imzaladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filistinli Bakan, Türkiye'nin desteğini övdü ve işbirliğinin güçlendirilmesini istedi

2025-01-14 00:27 - Dünya

Emine Erdoğan, Moğolistan Cumhurbaşkanının eşi Luvsandorj ile bir araya geldi

2025-01-16 21:18 - Siyaset

Çanakkale'de aç kalan tilkiyi balıkçılar besledi

2025-01-18 14:23 - Çevre-Hayat

İstanbul'da kaçak ve sahte alkol denetimi

2025-01-17 18:22 - Asayiş

Su ürünleri ihracatında hedef 2,5 milyar doları geçmek

2025-01-18 16:33 - Ekonomi

Bodrum'a su sağlayan Mumcular ve Geyik barajlarında su seviyeleri yükseldi

2025-01-18 15:28 - Çevre-Hayat

ABD'de TikTok'un yasaklanma riski küçük işletmeleri endişelendiriyor

2025-01-18 11:38 - Medya

NBA'de Batı Konferansı lideri Thunder'dan üst üste 3. galibiyet

2025-01-15 10:16 - Spor

Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun Resmi Gazete'de

2025-01-15 04:28 - Gündem

NBA'de Bucks'tan üst üste 3. galibiyet

2025-01-18 10:44 - Spor

İlgili Haberler

İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Urso'dan Baykar'a ziyaret

20:23 - Teknoloji

Savunma Sanayii Başkanı Görgün IDEX 2025'te temaslarını sürdürüyor

14:32 - Teknoloji

"Büyük Doğa Modeli" projesi, Türkiye'deki doğal yaşama dair kaynak oluşturmayı hedefl

14:27 - Teknoloji

Güney Kore, DeepSeek'in kullanıcı verilerini Çin'e sızdırdığını doğruladı

12:38 - Teknoloji

Yerli havacılık teknolojisiyle 2,5 milyon avro tasarruf

12:17 - Teknoloji

Günün Manşetleri

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulunacak

00:12 - Spor

Rusya kazandı! -Cem Kıran, Moskova'dan yazdı-

00:10 - En Son Yazılar

İsrail basınına göre, Netanyahu, Mossad ve Şin-Bet Direktörü'nü ateşkes müzakere heyetinden çıkardı

00:08 - Dünya

Avcılar'da motor kısmından dumanlar yükselen metrobüsteki yolcular tahliye edildi

00:02 - Asayiş

Bakan Işıkhan: Kosova'daki yatırımlarımız her geçen gün artıyor

23:58 - Siyaset