?>

Gülen in akrabasına KPSS sorularını gösteren kişi tutuklandı

FETÖ soruşturmasında, adı Fetullah Gülen in akrabası Muhammet Sait Gülen e 2010 KPSS den önce

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında 2 kişi daha tutuklandı. Bunlardan Özcan Solmaz ın ismi, geçen haftalarda tutuklanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen in akrabası Muhammet Sait Gülen in beyanında, 2010 KPSS den önce kendisine "sınav sorularını gösteren kişi" olarak geçiyordu.

FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan şüpheliler Solmaz ile Erdoğan Girit, Meryem Girit ve Hanife Kübra Solmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından polisler eşliğinde adliyeye getirildi. Savcının tutuklanmalarını talep ettiği şüphelilerden Özcan Solmaz ve Erdoğan Girit, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Kadın şüpheliler ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Şüphelilerden Özcan Solmaz ın ismi, geçen haftalarda tutuklanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen in akrabası Muhammet Sait Gülen in savcılık ifadesinde geçiyordu.

Gülen, ifadesinde, fotoğraflardan teşhis ettiği Solmaz ı "Sait" kod adıyla bildiğini belirterek, Solmaz ile Erzurum da 3-5 kez cemaate ait evlerde görüştüğünü bildirmiş ve şunları söylemişti:

"Odada Sait isimli şahısla kaldık. Sait bana, Sana bir şeyler göstereceğim ama bunu kimseye söylemeyeceğine dair yemin edeceksin dedi. Ben yemin ettikten sonra, yanında bulunan siyah renkli çantanın içinden kağıtlar çıkardı. Kağıtlardaki soruların yaklaşık 1 hafta sonra yapılacak 2010 KPSS-Lisans Sınavı na ait Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine ait sorular olduğunu ve bunları ezberlememi söyledi. Ben de soruları alıp incelemeye başladım. Sorular bilgisayar ortamında hazırlanmıştı ve sınavda çıkacak haldeydi. Cevaplar arasında doğru olan cevap şıkkı yuvarlak içerisine alınarak işaretlenmişti. Sınavda çıkan sorular, gerek Sait, gerekse Muharrem Var isimli şahısların bana sınav öncesi göstermiş olduğu soru ve cevaplarla birebir aynıydı. Bu nedenle kolayca cevaplandırdım."

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ ye yönelik soruşturması kapsamında 16 avukat daha gözaltına alındı.

Muhabir: Barış Kılıç

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitlerinin ailelerini ziyaret etti

2016-08-22 00:32 - Siyaset

Savcı Ferhat Sarıkaya açığa alındı

2016-08-24 19:17 - Gündem

Ankara’daki Elazığlılardan teröre lanet

2016-08-20 23:32 - Gündem

FETÖ'nün suikast timine yakınları böyle seslendi

2016-08-19 13:22 - Genel

Yeni transferler Süper Lig'e hızlı başladı

2016-08-23 19:23 - Spor

Kahraman şehit için uçtular

2016-08-22 22:22 - Gündem

Fransa'da tesettür mayosu yasağı hükümeti böldü

2016-08-25 20:22 - Dünya

Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi 'Ekşi Elmalar'ın ilk fragmanı yayınlandı

2016-08-21 16:17 - Kültür Sanat

Airbus uçaklarına Manisa imzası

2016-08-23 15:52 - Gündem

Uber'den 'sürücüsüz araç teknolojisi' atağı

2016-08-19 16:27 - Teknoloji

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor