?>

GÜBRETAŞ'tan ziraat fakültelerindeki çiftçi çocuklarına burs desteği

- GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim gören başarılı çiftçi çocuklarına karşılıksız eğitim bursu verecek - Burs için 31 Ekim gecesine kadar internet üzerinden başvuru yapılabiliyor

Genel - 5 yıl önce

Tarım sektöründe nitelikli insan gücünü artırmayı ve ziraat mühendisliğini teşvik etmeyi amaçlayan GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna eğitim dönemi boyunca geri ödemesiz burs veriyor.

GÜBRETAŞ açıklamasına göre, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da tarım sektörünün geleceğine destek olan şirket, ziraat fakültelerinde eğitim gören başarılı çiftçi çocuklarına karşılıksız eğitim bursu verecek.

Başvurularda çiftçi çocuğu olma ve ziraat fakültelerinin Bahçe Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ile Biyosistem Mühendisliği bölümlerinden birinde lisans veya lisansüstü programa ilk kez bu yıl kayıt yaptırmış olma şartları aranıyor. 2007 yılından beri lisans düzeyindeki öğrencilere verilen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'nun kapsamı sektördeki akademik çabaların desteklenmesi amacıyla 2017’de genişletildi. Böylece ziraat fakültelerinde eğitim gören belli sayıda tezli yüksek lisans ve doktora öğrencisi de burstan yararlanmaya başladı.

- Burs başvuruları devam ediyor  

Açıklamaya göre, 2019-2020 öğrenim döneminde lisans düzeyindeki bursiyer öğrenciler için aylık 325 TL, tezli yüksek lisans öğrencileri için 650 TL ve doktora öğrencileri için 975 TL olarak belirlenen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'na başvurular devam ediyor.

Ziraat fakültesinin ilgili bölümlerini bu yıl kazanıp GÜBRETAŞ Eğitim Bursu desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, 31 Ekim'e kadar şirketin internet sayfası üzerinden burs başvurusu yapabilecek. Öğrenim dönemi boyunca 9 ay ödemenin yapıldığı GÜBRETAŞ Eğitim Bursu başvuru sonuçları 15 Kasım'da şirketin internet sitesinden açıklanacak. - "Birikimli gençler ülke tarımının geleceğine yön verecek"  

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, şirket olarak sektörde değişimin yolunun eğitim ve bilinçlenmeden geçtiğine inandıklarını ifade ederek, "Bir yandan sektörde yıllardır ziraat fakültesi öğrencilerine burs desteği veren tek şirket olurken, diğer yandan bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için Türkiye genelinde çiftçi eğitim toplantıları, arazide ücretsiz tarımsal danışmanlık hizmetleri, model üretim alanları ve tarla günü etkinlikleri düzenleyerek tarımın her alanında bilginin gücünü destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yumaklı, Türkiye'de tarım sektörünün geleceğinde genç nüfusun önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ziraat fakültelerinde okuyup kendini tarım alanında yetiştiren, bu sektörü kalkındıracak ve ileriye taşıyacak gençler bizim için çok kıymetli. Evlatlarını tarım alanında okutarak bu sektörde bilgi, bilim ve teknolojiyi etkin kullanan gençler yetiştiren çiftçi ailelere teşekkür ediyoruz. Bu çiftçilerimizden ihtiyaç sahibi olanları da bu burs yoluyla biz desteklemiş oluyoruz. İnanıyoruz ki bugünün GÜBRETAŞ bursiyerleri yarın ülke tarımımızın kilometre taşları olacaklar ve birikimleriyle tarımın geleceğine yön verecekler."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan'da tarihi belgeler sergilendi

2019-10-08 22:12 - Dünya

YPG/PKK'nın sivillere havanlı saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti

2019-10-11 19:32 - Asayiş

Ankara-Londra hattında 23 milyar dolarlık 'çözüm' arayışı

2019-10-08 14:52 - Ekonomi

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'na doğru

2019-10-10 17:27 - Spor

AP'nin yeni Türkiye raportörü Amor oldu

2019-10-08 19:52 - Dünya

Önlenebilir körlük nedenlerinde ilk sırayı 'katarakt' alıyor

2019-10-08 15:00 - Sağlık

Kaspersky, robotiklerle ilgili beklenmedik yeni bir risk boyutu keşfetti

2019-10-14 17:51 - Bilim & Teknoloji

Finlandiya'daki Türk büyükelçiliğine saldırı

2019-10-15 04:17 - Dünya

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı

2019-10-10 14:12 - Dünya

Akaryakıt dağıtım sektöründen 87,7 milyar lira vergi

2019-10-11 17:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya