?>

Göztepe Süper Lig'de| Eskişehirspor (1) 2-3 (1) Göztepe (Penaltı sonucu)

TFF 1. Lig'de Eskişehirspor ile Göztepe arasında oynanan play-off final maçını Göztepe penaltılar sonucunda 3-2 kazandı ve Süper Lig'e yükseldi.

Spor - 8 yıl önce

Lig Play-Off Final maçında Antalya’da oynanan Eskişehirspor-Göztepe maçının normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona ererken Süper Lig’e çıkan son takım penaltı atışlarında 4-3 üstünlük sağlayan Göztepe oldu.

Antalya’da oynanan Eskişehirspor-Göztepe Lig Play-off Final maçının normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona ererken, Yeni Malatyaspor ve Sivasspor’dan sonra Süper Lig biletini alan son takım Göztepe oldu.

Eskişehirspor, 53. dakika da Ofoedu’nun attığı golle 1-0 öne geçerken, İzmir temsilcisi Göztepe 90+4. dakika da Jahovic’in attığı golle maça dengeyi getirdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da iki takım beraberliği bozamazken mücadele penaltı atışlarına gitti. Güney Kale arkasında kullanılan penaltı atışlarında Eskişehirspor’da ilk penaltıyı Erkan Zengin kullanırken topu ağlara gönderdi. Göztepe’de ise ilk penaltı atışını Jahovic kullandı ve bu oyuncu da topu ağlara gönderdi. İkinci penaltı atışlarında her iki takımın oyuncuları topu ağlara gönderdi. Eskişehirspor’da 3’üncü penaltı atışını kullanan Kamil Ahmet Çörekçi topu dışarıya attı. Göztepe’de de 3’üncü penaltı vuruşunu kullanan Kobakhıdze topu üstten dışarıya attı ve takımının yakaladığı avantajı kullanamadı. Kırmızı siyahlı takımda 4’üncü penaltı atışında topun başına geçen Uğur İnceman’ın vuruşunu kaleci Günay kurtardı. Göztepe’de 4’üncü penaltı atışı için topun başına geçen Murat Akın topu kaleci Boffin’e nişanladı. Son penaltı atışlarında Semih Şentürk’ün vuruşunu kaleci Günay kurtardı ve Göztepe’de son vuruşu kullanan Sinan Özkan golü atarak takımına şampiyonluğu getirdi.

“Göztepe’de büyük sevinç”

Eskişehir-Göztepe maçı tam 4 kez yabancı madde atımından dolayı dururken, Göztepe maçın ardından şampiyonluk sevincini yaşadı. Maçın tamamlanmasının ardından Göztepeli futbolcular saha içerisinde büyük mutluluk yaşadı. Bazı oyuncular sevinçten ağlarken bazı futbolcular da heyecanından yerinde duramadı. Maçın bitiminin ardından Süper Lig şansını kaybeden Eskişehirsporlu oyuncular saha ortasına yığılırken büyük üzüntü yaşadılar. Şampiyon olan takım İzmir ekibi Göztepe seremonin ardından kupasına kavuştu. Kupayı alan Sarı kırmızılı oyuncular saha içerisinde çocuklar gibi sevinç yaşadı.

“İkinci yarı yabancı madde atımından dolayı 5 dakika geç başladı”

Mücadelenin ikinci yarısında oyun Eskişehirsporlu taraftarların bulunduğu kale arkasından sahaya atılan maytap ve meşalelerden dolayı başlayamadı. Eskişehirsporlu taraftarların attığı meşalelerden Göztepe kalecisi Günay kaçınca taraftarlar sahaya daha çok yabancı madde atmaya başladı. Eskişehirsporlu taraftarların yabancı madde atmaları durunca bu sefer de Göztepe taraftarları kale arkasından sahaya yabancı madde atmaya başladı. Göztepeli oyuncular taraftarın olduğu bölüme giderek sahaya yabancı madde atmamaları konusunda uyarılarda bulundu. İkinci yarı futbolcuların sahaya çıkmasından sonra atılan yabancı maddelerden dolayı 5 dakika gecikmeli başladı.

“Golden sonra sahaya yabancı madde yağdı”

Eskişehirspor’un 53. Dakika da Ofoedu ile bulduğu golden sonra kırmızı siyahlı ekibin taraftarları sahayı yabancı madde yağmuruna tuttu. Sahaya atılan yabancı maddeleri itfaiye ekipleri toplarken mücadele 4. kez durdu. Atılan meşale ve maytapların toplanmasının ardından maç 7 dakika durdu.

“Jandarma takviyesi geldi”

Eskişehirspor ile Göztepe arasında oynanan Lig Play-off Final maçında 2 bin 250 polis ve 750 güvenlik görevlisi yer aldı. Ekiplerin yetersiz kalmasının ardından Jandarma ekipleri de stadyuma gelerek ekiplere destek verdi.

“4 Haziranda başladı, 5 Haziranda bitti”

Antalya’da oynanan Eskişehirspor-Göztepe maçı 4 Haziran Pazar günü başlarken mücadelenin bitiş düdüğü çaldığında tarihler 5 Haziranı pazartesiyi gösteriyordu. Mücadelede iki takımın taraftarlarının sahaya attığı yabancı maddelerden dolayı 4 kez oyun dururken, 21.30’da başlayan maç 00.55’de sona erdi. Mücadele atılan yabancı maddelerden dolayı tam 25 dakika hakem tarafından durduruldu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yabancı öğrencilerin gözünden Türkiye'de ramazan

2017-06-03 15:55 - Genel

Turkcell'in milyar dolarlık İrancell davasında esasa geçiliyor

2017-06-01 17:28 - Ekonomi

Artistik Buz Pateni Federasyon Kupası sahiplerini buldu

2017-06-04 20:17 - Spor

Michelin çevresel ayak izini yüzde 50 düşürecek

2017-06-02 15:48 - Ekonomi

Endonezya’nın 'bedug' davulu yıllara meydan okuyor

2017-05-29 15:27 - Dünya

Kılıçdaroğlu ve Akşener iftarda bir araya geldi

2017-06-02 02:35 - Politika

'Cemaatten ayrılırsan ihanet etmiş sayılıyorsun'

2017-05-31 03:07 - Gündem

FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe' davasını şehit yakınları ve gaziler de izliyor

2017-05-31 18:49 - Genel

Darbe girişimi davasının tanığı eski komutan sanık oldu

2017-05-30 17:07 - Gündem

BM Kolombiya'da FARC'ın silahlarını toplamak için hazır

2017-06-02 11:07 - Dünya

İlgili Haberler

Galatasaray, savunma oyuncusu Victor Nelsson'u Roma'ya kiraladı

01:32 - Spor

Michy Batshuayi, Eintracht Frankfurt'a transfer oldu

23:53 - Spor

22. hafta tamamlandı... Süper Lig'de görünüm

22:36 - Spor

Gaziantep FK'yi 1-0 yenen Galatasaray, Fenerbahçe ile 6 puanlık farkı korudu

22:28 - Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın İtalya maçı biletleri satışa çıktı

22:24 - Spor

Günün Manşetleri

Filistin'den uzaklaştırılan 15 Filistinli Türkiye tarafından kabul edilecek

09:37 - Gündem

İstanbul merkezli terör örgütü DEAŞ operasyonunda 46 şüpheli yakalandı

08:52 - Asayiş

ABD'de helikopterle uçağın çarpıştığı kazanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

08:47 - Dünya

Ticaret Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

08:42 - Ekonomi

İsrail ordusu Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da biri çocuk 15 Filistinliyi gözaltına aldı

08:38 - Dünya