?>

Görme Engelliler Futsal Milli Takımı'nın hedefi kalıcı başarı

Görme Engelliler Futsal Milli Takımı Antrenörü Yusuf Tekdemir, milli takıma kazandırdıkları genç yeteneklerle kalıcı başarı yakalamayı hedeflediklerini söyledi.

Spor - 4 ay önce

Antalya

Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen Avrupa Futsal Şampiyonasında mücadele eden Görme Engelliler Futsal Milli Takımında genç futbolcular, performanslarıyla ön plana çıktı.

Antrenör Yusuf Tekdemir'in takıma dahil ettiği 6 yeni oyuncuyla yaş ortalaması düşen milli takım, gelecek şampiyonalar için umut verdi.

Antalya'daki turnuvada milli takımda yer bulan 15 yaşındaki Furkan Ergin de ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda attığı 3 golle dikkati çekti.

Yusuf Tekdemir,, AA muhabirine yaptığı açıklamada Antalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında özellikle genç oyunculara ağırlık verdiklerini söyledi.

Furkan Ergin'in şampiyonada en genç sporcu unvanıyla sahaya çıktığını ifade eden Tekdemir, gençlerin performansının kendisini umutlandırdığını dile getirdi.

Risk alarak 15 yaşındaki sporcuya şans vermesinin gençlere verdiği önemi gösterdiğini anlatan Tekdemir, "Furkan, şampiyonada oynadığı futbolla, sahada gösterdiği karakterle beni çok mutlu etti. Kendisinden çok umutluyum. Uzun yıllar milli takıma hizmet edecek." dedi.

"Genç oyuncuları milli takıma kazandırıyoruz"

Tekdemir, yeni jenerasyonla uzun yıllar hizmet edecek bir takım kurmayı planladıklarını anlattı.

Avrupa Şampiyonası kadrosunda geçen yıldan sadece 4 sporcunun devam ettiğini aktaran Tekdemir, "Milli takımımızın geleceğini oluşturacak genç sporcuları kadroya dahil ediyoruz. Bu yıl 6 yeni genç oyuncuyu kadroya dahil ettik. Gençleştirme çalışmalarımız devam edecek. Uzun yıllar hizmet verecek bu gençlerle Avrupa ve Dünya kupalarında kalıcı başarılar hedefliyoruz." diye konuştu.

Furkan Ergin: "Tecrübe kazandım"

Performansıyla göz dolduran Furkan Ergin ise milli takım kadrosunda olmaktan ve Avrupa Şampiyonasında oynamaktan çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Ergin, "Burada yetenekli abilerim var, şampiyona benim için çok büyük bir tecrübe oldu. Daha yolun başındayım ve en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu jenerasyon önce Avrupa ardından da dünya şampiyonu olacaktır." ifadelerini kullandı.

Dünya Oyunlarında futsal branşında geçen yıl milli takımın kalesini koruyan 19 yaşındaki milli kaleci Barış Emre Çelik de gençleşen takımla büyük başarıları yakalamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya, Karabük, Düzce ve Bolu'daki turizm merkezleri ara tatilde misafirlerini ağırlıyor

2024-11-11 16:18 - Magazin

Türkiye, 2028'de elektrik üretiminde yerli kaynakların payını yüzde 63'e çıkarmayı hedefliyor

2024-11-11 10:38 - Ekonomi

213,4 milyon liralık tarımsal destekleme ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

2024-11-08 20:38 - Ekonomi

Küre Dağları'nda aynı kökten büyüyen 6 köknar ağacı bulundu

2024-11-09 13:22 - Çevre-Hayat

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi'nin uygulama usul ve esasları değiştirildi

2024-11-13 12:28 - Ekonomi

Toplam ciro endeksi eylülde yıllık bazda yüzde 47 arttı

2024-11-12 10:22 - Ekonomi

S&P, Trump'ın önerdiği ekonomik planın ABD'de enflasyonu artırabileceğini belirtti

2024-11-07 20:58 - Ekonomi

Rus iş dünyası Trump'ın zaferinin ardından yaptırımların hızla kaldırılmasını beklemiyor

2024-11-07 17:18 - Ekonomi

ABD'de ocak ayında görevi devralacak Trump'ı yoğun bir iç ve dış gündem bekliyor

2024-11-07 13:13 - Dünya

RAMS Başakşehir ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı

2024-11-10 21:17 - Spor

İlgili Haberler

Milli atıcı Tunahan Tatoğlu, gençlerde Avrupa şampiyonu oldu

15:38 - Spor

"L’Etape by Tour de France" ikinci kez İstanbul'da düzenlenecek

15:32 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynanacak

15:18 - Spor

Erciyes'te yapılacak Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'na 12 ülkeden 40 sporcu katılacak

15:17 - Spor

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın'dan yabancı orta hakem açıklaması

14:47 - Spor

Günün Manşetleri

BM ihmal edilen insani kriz bölgelerini desteklemek için 110 milyon dolar ayırdı

15:53 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Kallas: "Kendi gücümüzü hafife almamalıyız ve bunu kullanmalıyız"

15:47 - Dünya

RTÜK'ten SZC TV'ye üst sınırdan ceza

15:42 - Ekonomi

AB liderleri, "Ukrayna ve savunma" konulu olağanüstü zirvede bir araya geldi

15:37 - Dünya

AB yönetimi, Brüksel'de ağırladığı Zelenskiy'ye tam desteğini yineledi

15:33 - Dünya