?>

Görme engelli depremzede, çadır kentte açılan kursta bağlama çalmayı öğreniyor

Kahramanmaraş'ta görme engelli 27 yaşındaki depremzede Duran Türk, halk eğitim kursunda bağlama çalmayı öğreniyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Kahramanmaraş

Depremlerin ardından Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Fuar Merkezi'nde kurulan çadır kentte, vatandaşlara yönelik el işi, spor ve müzik kursları açıldı.

Usta öğretici Avniye Cingöz'ün açtığı bağlama kursuna katılan görme engelli Duran Türk ise hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de bağlama çalmayı öğreniyor.

Türk, AA muhabirine, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Bölümü mezunu olduğunu söyledi.

Depremden önce bağlama öğrenmeye karar verdiğini anlatan Türk, "O zaman fırsat bulamamıştım ama depremden sonra halk eğitim müdürlüğünün çadır kentte açtığı bağlama kursuna başladım. Hafta içi her gün kursa geliyorum. Aksu Mahallesi'nde bulunan evimiz, depremde hasar aldığı için mahallede, çadırda kalıyoruz. Buraya hafta içi her gün toplu taşımayla geliyorum. Çok zor bir süreç. Evde (çadırda) vakit geçmiyor, ben de bu şekilde atlatmaya çalışıyorum." ifadesini kullandı.

Enstrüman çalmaya merakı olduğunu dile getiren Türk, "Bu süreci bir şeyler öğrenerek, saz çalarak atlatmaya çalışıyorum. Şu anda başlangıç seviyesindeyim. Önceleri, okul dönemlerinde katıldığım korolar vardı. Öğrendikçe de kendimce notalardan müzik çıkarmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Bu süreci insanların iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Türk, şöyle konuştu:

"Benim öğrenmeye merakım var, kurs olduğunu duyunca da fırsatı kaçırmadım. Bu süreci vatandaşlarımız atlatmaya çalışırken el işi, müzik kurslarına katılabilirler. Sıkılmak yerine buralarda daha değerli zaman geçirebilirler. Daha önce zaman bulamadıysa, şu anda da çadırda kalıyorsa hem bir enstrüman öğrenir hem de daha güzel zaman geçirir."

Usta öğretici Avniye Cingöz de bağlama dersleri verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çadır kentte kurslarımıza devam ediyoruz. Hem bağlama hem gitar öğrenen öğrencilerimiz var. Onlarla beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızın yaralarını hep beraber sarmaya çalışıyoruz. Duran bizim görme engeli bir öğrencimiz. Çok yetenekli, çok azimli. Hep beraber burada birbirimize destek olmaya çalışıyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kentsel dönüşümdeki yeni adımlar evini yenileyeceklere kolaylık sunuyor

2023-04-22 13:57 - Ekonomi

Munzur Çayı'nda kaybolan 3 kişi dron ve botlarla aranıyor

2023-04-25 17:03 - Asayiş

Sudan Ordusu Komutanı: Sudanlıların serbestçe hareket etmesini sağlayan ateşkes istiyoruz

2023-04-20 23:13 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2 bin 431 personel alım ilanı Resmi Gazete'de

2023-04-26 03:23 - Gündem

Görme engelli depremzede, çadır kentte açılan kursta bağlama çalmayı öğreniyor

2023-04-26 16:43 - Çevre-Hayat

Döviz varlıklarını kur korumalı mevduata dönüştüren mükelleflere vergi istisnası

2023-04-25 11:53 - Ekonomi

Malatya'daki konteyner kentlere 28 bin 802 depremzede yerleştirildi

2023-04-25 12:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Karadeniz gazını milletimizle buluşturmaya saatler kaldı

2023-04-19 23:33 - Gündem

Mercedes'in Rusya pazarından çıkış süreci tamamlandı

2023-04-25 17:47 - Ekonomi

AB, katı kurallar uygulayacağı büyük dijital platformları belirledi

2023-04-25 17:27 - Dünya

İlgili Haberler

Nesli tehlike altında olan Hatay dağ ceylanlarının sayısı artıyor

17:03 - Çevre-Hayat

Erciyes Kayak Merkezi bu sezon 3 milyon ziyaretçi ağırladı

15:42 - Çevre-Hayat

Türk Kızılay 'yıl sonuna kadar 55 aşevi açma' hedefini aşmayı bekliyor

14:22 - Çevre-Hayat

Evcil hayvanlarından ayrı uyuyamayanlar için üretilen yataklar 26 ülkeye satılıyor

11:43 - Çevre-Hayat

Iğdır'da uydu verici takılan kerkenez, 183 kilometre yol katederek Ermenistan'a uçtu

11:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Venedik'te günübirlik turistlerden geçen yıl alınmaya başlayan giriş ücreti bu yıl da devam edecek

01:38 - Dünya

Pentagon, Suriye'deki Amerikan askerlerinin sayısının 1000'in altına düşürüleceğini açıkla

01:32 - Dünya

İstanbul'da izinsiz gösterilere katılan 99 sanık hakim karşısına çıktı

00:07 - Asayiş

ABD'nin Şam Büyükelçiliği, Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı yaptı

00:02 - Dünya

Uludağ Enerji Zirvesi sona erdi

23:57 - Ekonomi