?>

Görme engelli atlet Yusuf Çelik Avrupa'da madalya hedefliyor

​​​Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda geçen yıl 100 metrede altın madalya kazanan 16 yaşındaki genç atlet Yusuf Çelik, milli takıma seçilmek ve Avrupa'da derece elde etmek için ter döküyor.

Spor - 3 yıl önce

Malatya

Malatya'da 9 yaşında spora başlayan Yusuf Çelik, Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü bünyesinde müsabakalara hazırlanıyor.

Ulusal müsabakalarda 11 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alan Çelik, uluslararası müsabakalara katılarak derece elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yusuf Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015'de Mersin'deki şampiyonada kazandığı altın madalyanın sevincini unutamadığını söyledi.

Atletizmde ilerlemek için gayret ettiğini, başarı elde etmek için daha fazla çalışması gerektiğini ifade eden Çelik, son olarak Gaziantep'te geçen yıl düzenlenen şampiyonada 100 metrede altın, uzun atlamada ise gümüş madalya kazandığını anlattı.

Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçilmek için antrenmanlara devam ettiğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Hava koşulları nedeniyle yeterince antrenman yapamadık. Kapalı spor salonlarını boş bulduğumuz saatlerde antrenman yapıyoruz. Antrenmanda gösterdiğimiz gayretin meyvelerini alacağız inşallah. Bu yıl milli takıma katılmak istiyorum. Avrupa Şampiyonası'na katılarak derece yapmayı hedefliyorum."

Tesisleşmeye 200 milyon liralık yatırım

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da belediye olarak gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla gayret gösterdiklerini, belediye bünyesinde 21 farklı branşta gençlere hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti.

Son 3 yılda belediye olarak 200 milyonun üzerinde tesisleşmeye yönelik yatırım yaptıklarını dile getiren Çınar, Gençlik ve Spor Bakanlığının tesisleşme konusunda kendilerine destek verdiğini aktardı.

Kentteki lisanslı sporcu sayısının artmasına katkı sağladıklarını anlatan Çınar, şöyle konuştu:

"2021 yılının ilk aylarında bünyemizde yaklaşık 800 sporcu varken, bugün bu sayı 3 bin 700'e çıktı. Yine daha önce ilgilendiğimiz 3 bin sporcu vardı, şu an 21 ayrı branşta 21 bine yakın sporcumuz var. Hem kente katkımız oluyor hem de ülkemizdeki federasyonlara, milli takımlara sporcu yetiştiriyoruz. Amacımız hem Malatya'yı hem ülkemizi temsil edecek başarılı olacak, madalyalar alacak sporcuları yetiştirmek."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden 3'ü adliyeye sevk edildi

2022-02-14 12:37 - Gündem

Rusya Suriye’de hipersonik füzelerle donatılmış savaş uçakları konuşlandırdı

2022-02-15 17:04 - Dünya

Trabzon'dan geçen yıl 43,6 milyon dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihraç edildi

2022-02-12 13:07 - Ekonomi

ABD'nin gönderdiği F-22 savaş uçakları BAE'ye ulaştı

2022-02-13 01:02 - Dünya

Almanya’daki ırkçı terör saldırısı kurbanının adı Ağrı'daki kütüphanede yaşatılacak

2022-02-18 10:47 - Dünya

İhracatta 64 ili geride bırakan İzmir'in Torbalı ilçesinde yerli şirketlerin payı büyüdü

2022-02-13 11:59 - Ekonomi

Elleriyle beslediği güvercinler 86 yaşındaki ayakkabı boyacısının en yakın arkadaşı oldu

2022-02-18 11:53 - Çevre-Hayat

Sigara kullanma inadı, hayattaki en büyük pişmanlığı oldu

2022-02-16 12:31 - Çevre-Hayat

Galatasaray 1 puanla yetindi

2022-02-12 21:20 - Spor

NBA'de Alperen Şengün'ün kariyer rekoru galibiyete yetmedi

2022-02-17 14:21 - Spor

İlgili Haberler

Samsunspor, deplasmanda Bodrum FK'yi 2-1 yendi

21:38 - Spor

Fenerbahçe, Gaziantep'ten 3 puanla dönüyor

21:28 - Spor

Galatasaray'da 2025-26 bütçesi onaylandı

20:17 - Spor

Sivasspor, kendi sahasında Antalyaspor'u 2-0 yendi

18:43 - Spor

Uluslararası Antalya Kupası başladı

16:37 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul'da 74 bin 11 kişi depremin ardından okullarda barındı

23:57 - Gündem

Bakan Işıkhan: Kullanım kolaylığı olan bir SMA ilacını daha geri ödeme kapsamına aldık

23:47 - Siyaset

Türkiye, İran'daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı

23:13 - Gündem

Japonya'da bir otel, İsrailli turistlerden savaş suçu işlemediklerine dair taahhüt istedi

22:53 - Dünya

Adana'da gök gürültülü sağanak ve dolu etkili oldu

22:18 - Asayiş