?>

Gölyanı 'Uzungöl’e rakip olmaya hazırlanıyor

Doğu Karadeniz’de turizm adına her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Özellikle son yıllarda Giresun Adası, Kalesi, Mavigöl, Kuzalan Şelalesi, Yedi Değirmenler, Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı ve daha birçok destinasyonu ile dikkat çeken Giresun’da son olarak ise Trabzon Uzun

Gündem - 7 yıl önce

Yağlıdere ilçesi Üçtepe Beldesi sınırlarında yer alan Gölyanı yaylasının turizme açılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Üçtepe Belde Belediye Başkanı Harun Öztürk, “Yaylanın turizme açılması için SİT alanında çıkartmamız gerek o yönde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“Harikalar diyarı, saklı cennet diye adlandırılan yer burasıdır” diyen Öztürk, ”İl Özel İdaresi ile çalışmalarımız neticesinde yol genişletme çalışmalarını alt yapısı ile beraber tamamladık, asfalta hazır hale getirdik. İnşallah önümüzdeki yılın başlarında asfaltı başlatacağız. DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız istişareler sonucunda gölün temizlenip doğaya uygun bir hale getirip turizme açmayı planlıyoruz. Buranın en büyük sıkıntılarından birisi sit alanı olması. Bunun turizme kazandırılması için sit alanından çıkartılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor bu yönde dosyalarımız bakanlıkta. İnşallah önümüzdeki yılda SİT alanından çıkartıp bölgemize, yöremize uygun bir şekilde konuklama tesisi, mesire alanı şeklinde bölgemize kazandırmış olacağız” ifadelerini kulandı.

1950 yılına kadar daha büyük, şeffaf ve açık bir göl olan köylülerin hayvanlarının kaybolması sonucu bilinçsizce kapatılmaya çalıştığını kaydeden Öztürk, “Burası tamamen doğal bir göl. 1950 yıllarında vatandaşlarımız buraya yerleştiği zamanda bu göl daha açık şeffafmış fakat vatandaşlar bu gölü hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için kullanırken birkaç tane hayvanları kaybolmuş ve o zamanda vatandaşlar bu gölü bilinçsiz olarak can ve mal kaybını önlemek için bir takım tedbirlerle gölü doldurmuşlar. Daha sonradan bunun tamamen bir doğa harikası olduğunu fark edildiğinde bu önlenmiş ama yeteri kadarda temiz tutulamamış daha sonra bizden önceki idareciler bunu korumaya almışlar ama başaramamışlar” şeklinde konuştu.

Gölyanı Yaylası'nın turizme kazandırmak için çabaladıklarını vurgulayan Öztürk şu şekilde devam etti: “Biz burayı keşfettiğimiz esnada yine DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerince ve daha önceki valimiz Dursun Ali Şahin yerinde incelediler ve gölün temizlenmesi yönünde fikir alış verişinde bulunduk fakat yolun elverişli olmadığından dolayı makinaların bölgeye ulaşmayacağı kanaatine varıldı ve şimdi İl Özel İdaresi ile yaptığımız çalışmada yolu istenilen hale getirdik. DSİ ile gölü temizleyip korumaya alacağız ve buraya yakın iki tane kaynak suyumuz var o suyu da göle tahliye olarak bağladığımız zaman tamamen doğal olarak hizmete açılmış olacak.”

Resul Yanbul

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Orka Holding Avrupa'daki en büyük mağazasını Madrid'de açtı

2017-10-27 11:57 - Ekonomi

'Canlı heykel performansı' sanatçılarının zorlu mesaisi

2017-10-28 17:32 - Kültür Sanat

Aşık Mahzuni Şerif anıldı

2017-10-28 17:01 - Genel

Emlak komisyonlarına standart geliyor

2017-10-28 17:27 - Ekonomi

Sancak mantısı Türkiye pazarı için hazır

2017-11-01 15:23 - Genel

Geleneksel kilimler rengine 'nar hasadıyla' kavuştu

2017-10-29 15:02 - Çevre-Hayat

Aziz Yıldırım'dan dördüncü yıldız mesajı

2017-10-29 16:02 - Spor

Cindoruk, Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili konuştu!

2017-10-28 16:32 - Siyaset

'Ambarköy' ziyaretçilerine nostalji yaşatıyor

2017-11-01 15:23 - Genel

Üç ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

2017-10-26 01:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor