?>

Golbolda hedef Avrupa şampiyonluğu

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı, Finlandiya'nın Pajulahti şehrinde düzenlenecek 2017 Golbol Avrupa Şampiyonası'nda da birincilik hedefliyor. - Anadolu Ajansı

Spor - 8 yıl önce

KIRIKKALE - Zekeriya Karadavut

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımı, Finlandiya'nın Pajulahti şehrinde düzenlenecek 2017 Golbol Avrupa Şampiyonası'na da birincilik parolasıyla hazırlanıyor.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güçlü bir Milli Takım'a sahip olduklarını, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı hedeflediklerini vurguladı.

Milli Takım'ın şampiyonaya hazır olduğunu dile getiren Sayyıdan, "Kırıkkale'deki lig müsabakalarını da takip ediyoruz. Buradaki genç arkadaşlarımızı Milli Takım'a kazandırarak genç ve yetenekli bir kadro kuracağız." dedi.

"Madalyayı boynumuza takıp döneceğiz"

Sayyıdan, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kazanılan altın madalyanın, Türkiye için tarihi bir başarı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu altın madalyayı kazanmakla görevimiz sonlanmadı. Bu madalyayı kazanmakla federasyonumuzun omuzlarına ciddi anlamda bir yük bindirildi. Amacımız, bu başarının verdiği mutlulukla kendimizi kaybetmek değil, öncelikle bu başarıyı muhafaza etmek ardından Milli Takımımızı daha başarılı hale getirmenin mücadelesini vermek. Bu anlamda Milli Takımımızın planı ve programı yapıldı. Her şey yolunda gidiyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Sporcularımız güçlü biz kendimize güveniyoruz. Güzel bir kamp döneminin ardından şampiyonaya gideceğiz. Rakiplerimizi birer birer yenip altın madalyayı boynumuza takıp döneceğiz. Bunu yapmamamız için hiç bir neden yok. Bizim takımımız ve ligimiz Avrupa takımlarının çok çok üzerinde. Golbol da artık dünya da sözü geçen ülkelerden biriyiz. Spor da her türlü sürpriz vardır. Ancak biz hedefimizi altın madalyaya koyduk. İnşallah bir aksilik olmadan şampiyon olup döneceğiz."

Golbol Milli Takım Antrenörü Yıldırım Güçlü de Kırıkkale'de 1. ve 2. Lig müsabakalarını takip ettiklerini arkadaşların arasından milli takıma yeni sporcular katma amacında olduklarını söyledi.

Kırıkkale'de çok güzel bir atmosferin olduğuna ve bunun da sporculara artı motivasyon sağladığına değinen Güçlü, "Ligimiz çok çekişmeli, işimiz hiç kolay olmuyor. 2016 yılında Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazandık. Arkadaşlarımızın kazandığı başarıyı daha ileriye taşımak için uğraşıyoruz. Buradaki çocuklarımızı izleyerek inşallah milli takıma katacağız. Bir kaç tane beğendiğimiz sporcumuz var." ifadelerini kullandı.

"Çok iyi durumdayız"

Güçlü, Avrupa Şampiyonası çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Finlandiya'da 18-22 Eylül tarihleri arasında şampiyona düzenlenecek. Biz de inşallah 15 Eylül'de orada olacağız. Hedefimiz ilk olarak dereceye girmek ve ardından şampiyon olmak. Mevcut bir kadromuz var. Çok iyi durumdayız. Bu kadronun üzerine yeni arkadaşlarımızı katabilirsek onlarla yolumuza devam edip başarılar elde edeceğiz. Eskiden sporcu sayımız azdı ve seçmelerimiz daha kolay oluyordu. Son yıllarda artan sporcu sayısından dolayı seçmelerimizi daha zor yapıyoruz, kriterlerimiz daha farklı oldu. Bu da doğal olarak milli takımımızda kaliteyi artıyor. Kırıkkale'deki müsabakalardan sonra seçtiğimiz sporcularla milli takımı oluşturup, Avrupa Şampiyonası için kampa gireceğiz. Tokat, Ankara, Eskişehir ve İstanbul'da kamp yapacağız. Kampın sonunda inşallah turnuvaya hazır hale geleceğiz. Avrupa Şampiyonası'nda Finlandiya ve Rusya en güçlü rakiplerimiz arasında. İnşallah onları yenip şampiyon olarak ay yıldızlı formalarımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filipinler'de 5,4 büyüklüğünde artçı sarsıntı

2017-07-10 14:32 - Dünya

Erzurum’da trafik kazası: 3 ölü, 1 yaralı

2017-07-14 15:47 - Asayiş

'Bosna Hersek'in acısı acımızdır'

2017-07-11 19:17 - Gündem

Adana’da ‘ByLock’ kullanan 19 kişi tutuklandı

2017-07-14 02:57 - Asayiş

Eskişehir’deki trafik kazaları MOBESE kameralarına yansıdı| O anlar kamerada

2017-07-12 15:17 - Asayiş

TRT World'den 15 Temmuz darbe girişimi kitabı

2017-07-12 15:27 - Medya

Medipol Başakşehir'in Avrupa'daki rakibi belli oldu

2017-07-14 16:37 - Spor

Ankara'da yabancı plakalı 20 lüks araca el konuldu

2017-07-12 18:03 - Asayiş

"Türkiye, baklagillerde kendine yeten ülke olma yolunda"

2017-07-13 15:13 - Ekonomi

Irak'ta 14 Temmuz Katliamı şehidi Türkmenler anıldı

2017-07-14 18:17 - Dünya

İlgili Haberler

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Önemli olan yarınki maç ve gitmemiz gereken uzun bir yol var

21:07 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya