?>

Göçmenler ölüme yolculukta son anda kurtarıldı

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na olumsuz hava şartlarına rağmen kaçmaya çalışan 154 kaçak göçmen, şişme botları alabora olmak üzereyken kurtarıldı.

Asayiş - 7 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, şişme botlarla Sakız Adası'na kaçmaya çalışan 154 Suriyeli kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin üç ayrı operasyonunda şişme botları batmak üzereyken kurtarıldı. Çeşme körfezinde devriye görevi yapan TCSG 30 ve KB-4309 Sahil Güvenlik botları, saat 00.10 sıralarında, Dalyan Uçburun açıklarında iki ayrı şişme bot tespit etti. Sert hava nedeniyle botları su almaya başlayan kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik ekiplerinin zamanında müdahalesiyle ölümden döndü. TCSG 30 Sahil Güvenlik botunun müdahale ettiği şişme bottaki 76 Suriyeli kaçak göçmen, ekipler tarafından tek tek kurtarılarak Sahil Güvenlik botuna alındı. Kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik botu tarafından Çeşme İskelesine götürüldü.

Beline bağlı idrar torbası ile kaçmaya çalıştı

Öte yandan, KB-4309 Sahil Güvenlik botu da, aynı saatlerde Dalyan Uçburun açıklarındaki ikinci şişme bota müdahale etti. Aralarında böbrek hastası olan ve idrar torbası beline bağlı olan bir Suriyeli'nin de bulunduğu 18 kaçak göçmen, su almaya başlayan şişme bottan kurtarılarak Sahil Güvenlik botuna alındı. Sahil Güvenlik ekipleri, Çeşme İskelesine yanaşmadan 112 Acil Sağlık ekiplerine haber vererek, Çeşme İskelesine gelmelerini istedi. KB-4309 Sahil Güvenlik botu, Çeşme İskelesine yanaşır yanaşmaz, böbrek hastası Suriyeli göçmen sedyeye alınarak ambulansa taşındı. Suriyeli göçmen, sağlık kontrolü için Çeşme Devlet Hastanesine sevk edildi.

Motorlarını Yunanlıların aldığını iddia ettiler

Kaçak göçmenleri Çeşme İskelesine indirdikten sonra devriye görevi için tekrar Çeşme körfezine açılan TCSG 30 Sahil Güvenlik botu, aldığı ihbar üzerine saat 05.30 sıralarında Yunan karasularına yakın bölgede motoru olmayan ve su alması nedeniyle batmak üzere olan bir şişme bottaki 60 Suriyeli kaçak göçmeni ölümden kurtardı. Sahil Güvenlik botuna alınan Suriyeli kaçak göçmenler, Yunan Sahil Güvenlik botunun kendilerini durdurduğunu, şişme botlarının motorunu söktüklerini, benzin bidonlarınıda aldıktan sonra, şişme botlarını Türk karasularına kadar çekerek botlarını bırakıp kaçtıklarını iddia etti.

Çeşme İskelesine getirilen aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu kaçak göçmenlere, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek dağıtılarak insani ihtiyaçları karşılandı. 154 kaçak göçmenin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edileceği öğrenildi.  

Muhammet İsa Atagöz  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Düğün sonrası laf atma kavgasında 1 Suriyeli öldü, 2 Suriyeli yaralandı

2017-10-08 18:57 - Asayiş

Belçika'daki PKK kararına savcılıktan itiraz

2017-10-11 17:22 - Dünya

Kaymakamı rehin alan sanıklara ağırlaştırılmış müebbet istemi

2017-10-13 01:02 - Gündem

Eski futbolcular FETÖ elebaşı Gülen ile aynı karede

2017-10-10 16:44 - Genel

'Türk tarihi ve kültürüyle ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterim'

2017-10-07 19:52 - Kültür Sanat

Hakkari Emniyetinden Narkomobil WhatsApp ihbar hattı

2017-10-10 05:37 - Medya

ABD ve Türkiye’nin vize kararı dünya basınında

2017-10-10 01:57 - Medya

Güvenlik güçlerini taşıyan araç ile tır çarpıştı: 4 asker ve 1 korucu yaralandı

2017-10-13 04:02 - Asayiş

Ampute Milli Takımı, Diriliş Ertuğrul Setini ziyaret etti

2017-10-12 20:17 - Magazin

'Savaş mağduru kız çocukları için dünya el ele vermeli'

2017-10-11 16:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kütahya'da yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 14 kişi yaralandı

08:15 - Asayiş

Bağcılar TEM Otoyolu'nda otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü öldü

08:14 - Asayiş

İzmir'de sahipsiz köpeklerin çocuğa saldırması güvenlik kamerasında

15:57 - Asayiş

Erzurum'da ekmek almaya giderken sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuk ağır yaralandı

14:53 - Asayiş

İstanbul'da suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 49 şüpheli tutuklandı

14:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

Türk askeri, Kosova’daki Sultan Murat Kışlası’nda iftar verdi

08:15 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Bakan Göktaş: Gazze’de kadınlar temel haklardan mahrum bırakılmanın en ağır yükünü taşımaktadır

08:15 - Siyaset

Kütahya'da yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 14 kişi yaralandı

08:15 - Asayiş

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye'deki olayların faillerinden hesap sorulması gerektiğini söyledi

08:14 - Dünya

Bağcılar TEM Otoyolu'nda otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü öldü

08:14 - Asayiş