?>

'Girişimsel radyolojinin ayrı bir branş olması gerekiyor'

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği'nin (TGRD) düzenlediği girişimsel radyolojideki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantı İstanbul'da gerçekleşti. TGRD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, "Girişimsel radyolojinin ayrı bir branş olması gerekiyor. Girişimsel radyoloji a

Gündem - 6 yıl önce

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği'nin düzenlediği toplantıda girişimsel radyolojide güncel durum, inme tedavisinde yeni gelişmeler, tümör yakma tedavilerinde girişimsel radyolojinin yeri, girişimsel radyolojinin ABD'de durumu gibi konular ele alındı. Türk Girişimsel Radyoloji Derneği tarafından bu yıl 14.'sü gerçekleşen yıllık toplantıya alanlarında uzman bilim insanları katıldı. Toplantıda girişimsel radyoloji alanında son gelişmeler, güncel uygulamaların sunulması ve karşılaşılan sorunlara karşı üretilen çözümler değerlendirildi.

“Girişimsel radyolojinin ayrı bir branş olması gerekiyor” Toplantıda konuşma yapan Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk girişimsel radyolojinin birçok hastalıkta en uygun tedavi yöntemi olduğunu belirterek, “Girişimsel radyoloji, radyolojik görüntüleme eşliğinde teşhis ve tedavi yöntemli işlemdir. Uygulama alanları oldukça geniştir. Damar hastalıklarına yönelik anjiyo işlemleri girişimci radyolojinin alanıdır. Girişimsel radyolojinin ilgilendiği damar tedavileri, kalp damarları dışındaki tüm damarları kapsar. Hastalıkların tanısını koyulduktan sonra tedavisi içinde uygulamalar girişimsel radyolojinin çalışma sahasıdır. Vücutta hastalıklı damarları kapatmak ve açmak, tümörleri ciltten girerek yakma işlemi, vücutta bulunan apseleri tedavi etmek gibi durumlar girişimsel radyoloji ile tedavi edilebiliyor. Hastalar Türkiye'deki sistem gereği önce diğer branş hekimleri tarafından görülüyor, onlar eğer kendileri açısından uygun bulmadıkları takdirde hastaları girişimsel radyolojiye yönlendiriyorlar. Bu durum hastalar için zaman kaybı oluyor. Girişimsel radyolojinin ayrı bir branş olması gerekiyor. Girişimsel radyoloji ayrı bir branş olduğu takdirde hastaların direkt olarak bize başvurması tedavi açısından daha faydalı olacaktır. Türkiye'de girişimsel radyoloji dünya ile aynı anda başlamıştır ama bürokrasi açısından ilerleme kaydedilmediği için öncü olduğumuz bir alanda geri kalma ile karşı karşıyayız” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kanserle Yaşam Toplantısı' hastaları ve doktorları buluşturdu

2019-04-17 17:42 - Sağlık

Girit'te Alman bayrağı diken Alman subaylara hapis cezası

2019-04-17 16:52 - Gündem

Define kazına ait video görüntüsü ortaya çıktı

2019-04-21 12:55 - Asayiş

Arı ölümleri üreticileri endişelendiriyor

2019-04-21 15:27 - Gündem

AK Parti İstanbul için olağanüstü itiraz dilekçesini YSK’ya sundu

2019-04-16 20:40 - Politika

Ülker'in yeni ürünü Yupo Challenge eğlendirecek

2019-04-17 14:52 - Ekonomi

'Venezuela'daki darbe girişimi çöktü, artık diyalog olmalı'

2019-04-20 15:27 - Dünya

Anjiyo olan Orhan Gencebay’dan ilk fotoğraf

2019-04-19 00:34 - Gündem

Mehmetçik'in destanlaştığı topraklarda 104. yıl yoğunluğu

2019-04-21 16:38 - Genel

23 Nisan ne zaman çocuk bayramı oldu?

2019-04-22 15:22 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya