?>

Giresun'un otlu yemekleri yarıştı

"Vejetaryen mutfağı"na uygun ot ve bitkilerden oluşan yemeklerin yer aldığı yöresel yemek yarışmasında "yarmalı yaprak sarması", "sakarca kızartması", "kaldirik otu", "ısırganlı baklava" gibi lezzetler jüri karşısına çıktı.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

GİRESUN

Giresun'da "vejetaryen mutfağı"na uygun ot ve bitkilerden oluşan yemeklerin yapıldığı yöresel yemek yarışması gerçekleştirildi.

Giresun Belediyesince Atatürk Meydanı'nda organize edilen "Giresun Mutfağı Görücüye Çıkıyor" yarışmasında 51 yemek ve 24 tatlı yer aldı.

Katılımcılar, "yarmalı yaprak sarması", "sakarca kızartması", "kaldirik otu", "ısırganlı baklava", "kiraz tuzlaması" gibi yöreye özgü lezzetlerle jüri karşısına çıktı.

"Dünyada da en iyi yerlerden biriyiz"

Belediye Başkanı Kerim Aksu, açılışta yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz'de etin yaygın olmaması nedeniyle ot kültürünün geliştiğini söyledi.

Vejetaryen mutfak adına Türkiye'de en iyi yerlerin başında Giresun'un geldiğini ifade eden Aksu, "Dünyada da en iyi yerlerden biriyiz, çeşitliliğimiz çok fazla. Biz ısırganı, lahana diblesini, kiraz tuzlusunu, kaldirik otunu sadece biz yemeyelim başkaları da yiyebilsin diye bu yarışmayı başlattık. İnşallah bunda başarılı olacağız." dedi.

Aksu, insanların farklı lezzetleri tatmak için dünyanın farklı yerlerine gidebildiklerine işaret ederek, Giresun'u dünya vejetaryen mutfağının merkezi haline getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Karadeniz otları dünyaya tanıtılacak

Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Rasim Çakıcı ise bölgede birçok endemik otun yer aldığını ancak bunların tanıtılamadığını söyledi.

Çakıcı, "Hindular otlarını, baharatlarını dünyaya satıyorlar, biz tanıtıp satamıyoruz çünkü Giresun'un, Ordu'nun, Trabzon'un otlarını dünyaya pazarlayamıyoruz. Federasyon olarak Giresun ve Karadeniz'de bu durumu tersine çevirmek için birtakım çalışmalar yapıyoruz. 2-2,5 yıl sürecek bu çalışma ama neticesi iyi olacak." ifadesini kullandı.

Muhabir: Gültekin Yetgin

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Artık bu iş onur işi gurur işi'

2018-04-28 20:02 - Spor

Merkez Bankası yeni enflasyon tahminini açıkladı

2018-04-30 14:02 - Ekonomi

Giresun'un otlu yemekleri yarıştı

2018-05-05 19:32 - Kültür Sanat

Vatandaşların şehit edilmesine seyirci kalmış

2018-05-05 01:32 - Gündem

Fenerbahçe'den TFF'ye tarihi çağrı!

2018-05-01 01:32 - Spor

Mazgala sıkışan kirpiyi itfaiye kurtardı

2018-05-01 21:02 - Çevre-Hayat

Lösemi hastası minik Ayaz'a polis sürprizi

2018-05-05 14:02 - Çevre-Hayat

'Kırılması çok zor başarılar elde etmek istiyorum'

2018-05-02 17:02 - Spor

TFF ile Katar Futbol Federasyonu arasında iş birliği

2018-05-05 00:07 - Spor

Evde oy kullanabilmek için rapor alınacak adres belli oldu

2018-05-03 18:03 - Genel

İlgili Haberler

Türkiye ile Mısır arasındaki kültür ve turizm işbirliği güçleniyor

17:22 - Kültür Sanat

Ressam İlhami Atalay öncülüğünde 80 sanatçı Gazze için resim çizdi

21:32 - Kültür Sanat

Kaligrafi sanatçısı Etem Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı

17:47 - Kültür Sanat

Engelli oyuncuların tiyatro sahnesine Yunanistan'dan çevrim içi izleyici

16:03 - Kültür Sanat

Atölyesi yıkılan Hataylı ressam Kültür ve Sanat Çarşısı sayesinde mesleğine döndü

11:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Britanya Müslüman Konseyi'nden, Filistinlilere yönelik etnik temizliğin durdurulması çağrısı

17:53 - Dünya

Gürcistan'da parlamentoya gitmeyen bazı muhaliflerin milletvekillikleri düşürüldü

17:47 - Dünya

Galatasaray, Mario Lemina ve kulübü ile transfer görüşmelerine başlandığını duyurdu

17:42 - Spor

Gazze hükümeti: Trump'ın Filistin halkını zorla yerinden etme planını kınıyoruz

17:37 - Dünya

Züccaciye sektörü geçen yıl 5,56 milyar dolarlık ihracat yaptı

17:32 - Ekonomi