Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesine bağlı, Huzurevleri Mahallesi'nde 27 Nisan 2016 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, 64 yaşındaki Leyla Tatik'in sabahleyin telefonu çaldı. Yaşlı kadın telefonunu açtığında kendisini komiser Fatih olarak tanıtan kişi, kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini, PKK'ya Leyla Tatik ismiyle yardım ve yataklık yapıldığını, bunu önlemek için gizli bir operasyon yaptıklarını ancak operasyonun devamı için para yatırması gerektiğini, paranın devlet güvencesinde olduğunu, operasyondan sonra paranın geri verileceğini, para yatırdığını da kimseye söylememesi gerektiğini ve operasyonun çok gizli olduğunu söyledi. Leyla Tatik ise ev hanımı olduğunu ve hiç parası olmadığını söyledi. Bunun üzerine sahte komiser, "Bu senin için hayat meselesi, para yatırmazsan hayatın kararır, git nereden buluyorsan bul bize para yatır" dedi.Yaşlı kadın telefonu kapatmadan komşularına giderek eşinin hasta olduğunu söyleyip para toparlamaya başladı. Kadın bu yöntemle 10 bin lira toparlayarak PTT şubesine gitti.
10 BİN LİRAYI HESABA YATIRDI
Leyla Tatik, 10 bin lira parayı kendisine bildirilen hesaba yatırdı. Ancak PTT şubesinde bu tür dolandırıcılıkları önlemek için görev alan sivil polis, kadının hareketlerinden şüphelenerek görevliye polis olduğunu söyleyip, kadının gönderdiği parayı bloke etmesini söyledi. Polis daha sonra kadının yanına giderek kendilerinin polis olduğunu söyleyip, "Siz sürekli telefonda konuşuyorsunuz ve çok tedirginsiniz kimle konuşuyorsunuz" diye sordu. Tatik gerçek polisin polis olduğuna inanmayarak, "Size ne benim işime karışmayın hem siz polis değilsiniz" dedi. Polis telefonu kapatmasını isteyince kadın telefonu kapatıyormuş gibi yaparak çantasına koyup gerçek polisi sahte polise dinletti. Bir süre böyle polisi dinlettikten sonra hesaba bloke konulduğunu öğrenen sahte polis, kadın telefonu tekrar kulağına götürdüğünde, "Bak, başına çok büyük bela gelecek hemen hesaptaki blokeyi kaldır" dedi.
"İŞİN İÇİNDE FETÖ VE PDY DE VAR"
Ancak gerçek polis kadına telefonu kapattırıp, gerçek polis olduğuna inandırmaya çalıştı. Bir türlü gerçek polise inanmayan kadın uzun uğraştan sonra polis olduğuna inanmış gibi yaptı. Emniyete götürülen yaşlı kadın ifadesi alındıktan sonra evine bırakıldı. Kadın gerçek polise inanmayarak sahte polisle görüşmeye devam etti. Yaşlı kadına sahte polis bu kez PKK'nın yanı sıra işin içinde FETÖ ve PDY'nin de olduğunu kimlik bilgileriyle Mavi Bulvar'da ev alıp sattıklarını bu nedenle acilen kendi evini satıp parasını belirlenen adrese getirmesini istedi.
Kadın hemen bir emlakçıya giderek evini satılığa çıkardı. Emlakçı 150 bin liralık evi 100 bin lira vererek hemen kendi satın aldı. Parayı alan kadın sahte polislerin Yüreğir ilçesinde verdiği adrese giderek burada parayı çöp kutusunun içine koyup eve gitti. Sahte polis bu kez de Leyla Tatik'in eşi Mehmet Tatik'i arayarak, "Eşinizin telefonunun şarjı bitmiş eşiniz gizli operasyonu çok gizli yürütüyor. Bu operasyon bittiğinde ona ödül vereceğiz. Ancak bu yatırdığı 10 bin lira üzerinde bloke var. Gitsin polise söyleyin bu blokeyi polis kaldırsın" dedi. Koca Tatik eve gelen eşine sahte polislerin aradığını emniyete gitmesi gerektiğini, 10 bin lira paranın üzerindeki blokenin kaldırılması gerektiğini söyledi. Leyla Tatik bir taksiye binerek emniyete gitti. Emniyette Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne giren yaşlı kadın "Neden blokeyi kaldırmıyorsunuz polisler kızıyor başım belaya girecek çok gizli bir operasyon yürütüyoruz" dedi.
EVİ SATIP PARASINI ÇÖPE BIRAKMIŞ
Gerçek polis yaşlı kadına dolandırıldığını söyledi ancak yaşlı kadın polise bir türlü inanmak istemedi. Polis uzun uğraştan sonra dolandırıcıları aramasını söyledi. Yaşlı kadın kendini arayan dolandırıcıları aradı ancak sesli mesajla böyle bir numara olmadığı söylenince kadın şüphelendi.Polis Tatik'i oturtup her şeyi tek tek anlatınca yaşlı kadın dolandırıldığına inandı. Tatik, polise evini de satıp 100 bin lira parayı çöpe koyduğunu söyledi. Tatik gerçekleri öğrenince yıkıldı. Emekli olan karı koca yıllarca biriktirdikleri parayla ev almıştı. Polis ise yaşlı kadını dolandıranları bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada polis, yaşlı kadının PTT şubesinden yatırdığı paranın Derviş Ö. (36) isimli Hatay'ın Dörtyol ilçesinde oturan bir kişiye ait olduğunu belirledi.
Polis hemen Dörtyol'a giderek zanlıyı yakaladı. Adana'ya getirilen zanlı ifadesinde Osmaniye'de bir parkta otururken yanına iki kişinin geldiğini belirterek, "'Bizim babamız hasta memleketten para gelecek ancak hesabımızda bloke var para yatmazsa babamız tedavi olamayacak, sizin hesap numaranızı kullanabilir miyiz' dedi ben de acıyıp yardımcı olmak için hesap numaramı verdim. Ben o şahısları tanımam" dediği öğrenildi. Polis, zanlının ifadesini aldıktan sonra adliyeye sevk etti. Zanlı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
dikGAZETE.com