?>

Gençlerbirliği'nde "Hüseyin Eroğlu etkisi"

Gençlerbirliği, teknik direktörlük görevine Hüseyin Eroğlu geldikten sonra çıktığı 10 maçta yenilgi yüzü görmeyerek Süper Lig iddiasını güçlendirdi.

Spor - 1 ay önce

Ankara

Trendyol 1. Lig'in 17 haftalık ilk periyodunda istikrarlı performans sergileyemeyen başkent ekibi, play-off hattının dışında kaldı.

Sezona başladığı teknik direktör Recep Karatepe yönetiminde çıktığı 17 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan kırmızı-siyahlılar, 23 puan topladı.

Lige verilen araya 13. sırada giren Gençlerbirliği, Adanaspor mağlubiyeti sonrası teknik direktör Recep Karatepe ile yollarını ayırarak Hüseyin Eroğlu ile sözleşme imzaladı.

Eroğlu göreve geldikten sonra farklı bir kimliğe bürünen Gençlerbirliği'nin "zirve tırmanışı" başladı.

Yeni teknik direktörüyle çıktığı 10 maçta aldığı 7 galibiyet ve 3 beraberlikle 24 puan toplayan kırmızı-siyahlı ekip, 47 puana ulaşarak maç fazlasıyla 2. sıraya kadar yükseldi.

"2025'in yenilgisiz takımlarından" Gençlerbirliği, Eroğlu yönetimindeki ilk maçında Sakaryaspor ile deplasmanda golsüz berabere kaldı.

Ardından son sıradaki Fitmens Gömlek Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup eden Gençlerbirliği, 20. hafta mücadelesinde lider Kocaelispor'u başkentte 1-0 yenerek dikkatleri çekti.

Boluspor deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönen ve play-off hattına giren başkent ekibi, Alagöz Holding Iğdır FK'yi de aynı skorla mağlup ederek çıkışını sürdürdü.

Esenler Erokspor ile Ankara'da 1-1 berabere kaldıktan sonra deplasmanda zirve mücadelesi veren rakibi Erzurumspor FK'yi 2-1'le geçen Eroğlu'nun öğrencileri, evinde Siltaş Yapı Pendikspor'u da 3-0 yenerek taraftarlarını mutlu etti.

Ardından Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü ile Aktepe Stadı'nda 3-3 berabere kalan Gençlerbirliği, 27. hafta mücadelesinde konuk ettiği Manisa FK'yi Metehan Mimaroğlu (2) ve yeni transferi Rumen Daniel Popa'nın golleriyle 3-0 yendi.

Gençlerbirliği, böylece Hüseyin Eroğlu yönetiminde "10 maçlık yenilmezlik serisi" yakaladı ve "İlhan Cavcav döneminde" adından hep söz ettirdiği Süper Lig'e yeniden yükselmek için iyice umutlandı.

Dört sezondur Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği, bu süreçteki en uzun yenilmezlik serisine ulaştı. Gençlerbirliği, ayrıca bu dönemde ilk kez üst üste 4 maç kazanma başarısını Eroğlu yönetiminde gösterdi.

Geçen sezon 8 (3 galibiyet, 5 beraberlik) ve 6 maçlık (3 galibiyet, 3 beraberlik) yenilmezlik serileri yakalayan kırmızı-siyahlı takım, son hafta play-off şansını kaybetmişti.

Gol ortalaması yükseldi

Başkent temsilcisi, ligin 17 haftalık ilk periyodunda gol yollarında sıkıntı yaşadı. Bu süreçte 17 gol atabilen kırmızı-siyahlılar, kalesinde ise 19 gole engel olamadı.

Gençlerbirliği, teknik direktör Eroğlu göreve geldikten sonra takım savunmasının yanı sıra hücumda da başarılı bir performans ortaya koydu. Son 10 haftada fileleri 20 kez havalandıran Gençlerbirliği, kalesinde ise 5 gol gördü.

Son 3 karşılaşmasında da üçer gol atan başkent temsilcisi, Eroğlu döneminde maç başına 2 gol ortalaması yakaladı.

Metehan Mimaroğlu boş geçmiyor

Kırmızı-siyahlıların bu sezon şu ana kadarki en golcü ismi, fileleri 11 kez havalandıran kanat oyuncusu Metehan Mimaroğlu oldu. Metehan, son 4 maçta da gol sevinci yaşadı.

Bu sezon hırsı ve mücadelesiyle taraftarların sevgisini kazanan Amilton, asistlerinin yanı sıra skora 5 golle doğrudan katkı sağladı. Michal Nalepa 4 gol kaydederken, yeni transfer Popa ise son iki maçta 3 kez ağları sarstı.

10 maçın 7'sinde gol yemedi

Ligin az gol yiyen takımlarından olan Gençlerbirliği, son 10 maçının 7'sinde kalesini gole kapattı.

Eroğlu dönemi başladıktan sonra üst üste 5 maçta gol yemeyen başkent temsilcisi, ayrıca Siltaş Yapı Pendikspor ve Manisa FK maçlarını kalesinde gol görmeden tamamladı.

Gençlerbirliği'nin kalesinde bu sezon tüm lig maçlarında Erhan Erentürk görev yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin ilk "İklim Kanunu Teklifi", TBMM Çevre Komisyonunda

2025-02-26 15:07 - Siyaset

BM İnsan Hakları Konseyinin 58. Oturumu Cenevre'de başladı

2025-02-24 14:43 - Dünya

Suriye'de rejimin değişmesine rağmen Batı yaptırımları büyük ölçüde sürüyor

2025-02-25 11:33 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İstanbul'da kaçak silah imalatı ve ticareti operasyonunda 30 zanlı yakalandı

2025-02-28 13:42 - Asayiş

İsrail, Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini durdurdu

2025-03-02 11:02 - Dünya

Giyim sanayicilerinden "üretim gücü" vurgusu

2025-02-25 15:47 - Ekonomi

Türkiye'nin ilk "İklim Kanunu Teklifi", TBMM Çevre Komisyonunda kabul edildi

2025-02-26 21:17 - Siyaset

Çekya’da benzol taşıyan tren vagonlarında büyük yangın çıktı

2025-02-28 19:12 - Dünya

Batılılar, Rusya ve Ukrayna halkından özür dilemeli! -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

2025-03-01 08:25 - En Son Yazılar

İstanbul Havalimanı, 2024'te Avrupa'nın en yoğun hava kargo merkezi oldu

2025-02-25 19:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

"Dört büyükler" Anadolu Ajansının 105. kuruluş yıl dönümünü kutladı

23:02 - Spor

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında hata yapmadı

22:07 - Spor

ikas Eyüpspor deplasmanda kazandı

19:07 - Spor

Tahkim Kurulu, Salvatore Foti ve Sandro Zufic’in 4'er maçlık men cezalarını onadı

17:28 - Spor

Bodrum FK 3 puanı tek golle aldı

15:48 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail, "tahliye emriyle" Gazze'nin orta kesimindeki Filistinlileri göçe zorluyor

03:23 - Dünya

Senegal Cumhurbaşkanının eşinden Emine Erdoğan'ın Sıfır Atık Projesi'ne destek

03:18 - Dünya

Bursa Deniz Otobüsleri feribotunun makine dairesinde çıkan yangın söndürüldü

22:53 - Asayiş

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, akademisyen Macut'u hükümeti kurmakla görevlendirdi

22:48 - Dünya

İBB'deki yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan Kaan Ketenci tutuklandı

22:22 - Gündem