?>

Gençler, internet bağımlılığına dikkat

Gençleri dijital dünyanın zararlarına karşı bilinçlendirmeyi hedefleyen "Televizyon ve İnternet Bağımlılığı Konferansı" Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katılımıyla gerçekleşti.

Teknoloji - 7 yıl önce

AK Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının hep birlikte çok çalışmaktan geçtiğinin altını çizerek, "Gençlere çok çalışın" mesajı verdi. AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal sosyal medya kullanımı ile ilgili salondaki gençlere sorular sorarak başladığı konuşmasında, sosyal medyadaki tehlikelere dikkat çekti. Ünal, "Sosyal medyada kötü niyetli kişiler tarafından dolandırılma, terör örgütlerine üye yapılma, yalan propagandaya maruz kalma gibi birçok illegal durumla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca internetteki her bilgi doğru değil. Dikkatli olun, bilinçli kullanın, sanal alem geçici, onun yerine kitap okuyun. Seçilme yaşı 18’e düştü. Çok birikimli ve donanımlı olmanız lazım. Çocukluğum Keçiören'de geçti. Bizim zamanımızda televizyon her evde yoktu” ifadelerini kullandı. 903 bin nüfusun çoğunu gençlerin oluşturduğunu belirten Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ise gençlik ve halk eğitim merkezleriyle gençlere özel faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

“Kitap bağımlısı olun” Sosyal medyanın hem bir imkan hem bir tehdit olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakan Müşaviri Selim Cerrah, "Hayatımızın büyük bir parçası haline gelen internet bağımlılığına karşı dikkatli olmalıyız. En mutlu bağımlılık kitap bağımlılığıdır. Bağımlılıktan kitap bağlılığına geçelim ve günde en az 100 sayfa okuyalım” şeklinde konuştu.

Programda Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Biriminden Sosyal Medya Takip ve Analiz Uzmanı Orhan Yorulmaz güvenli internet kullanımını, Sosyal Hizmet Uzmanı Birsen Dalbastı da internet bağımlılığını anlatan bir sunum yaptı.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde Keçiören Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Keçiören Kaymakamlığının ortaklaşa düzenlediği programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Gençlik ve Spor Bakan Müşaviri Selim Cerrah ve gençler katıldı. Gençlerin büyük dikkatle takip ettiği program birlikte çekilen fotoğrafla sona erdi.  

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BMC kimin? Ethem Sancak Kimdir?

2017-11-03 23:37 - Genel

Uzay merakı kitap yazdırdı

2017-11-05 13:32 - Çevre-Hayat

Yardıma muhtaç çocuklar için bin 300 kilometre pedal çevirdiler

2017-11-04 22:32 - Çevre-Hayat

TEM’de zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

2017-11-06 03:32 - Asayiş

Sancak mantısı Türkiye pazarı için hazır

2017-11-01 15:23 - Genel

9 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışma anları kamerada

2017-11-03 18:02 - Asayiş

'Ambarköy' ziyaretçilerine nostalji yaşatıyor

2017-11-01 15:23 - Genel

Uyuşturucu ticaretinden yakalandı, 'türbe' dediği yerden silah çıktı

2017-11-05 20:32 - Asayiş

Bülent Ecevit vefatının 11'inci yılında mezarı başında anıldı

2017-11-05 17:51 - Genel

Çelik sektöründen 10 ayda 9,2 milyar dolarlık ihracat

2017-11-07 17:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tuzlu toprakta yetişen bitkilerin küçükbaş hayvanların sağlığına etkisi araştırıldı

13:08 - Teknoloji

Türkiye'nin döner kanatlı İHA'ları ABD'de boy gösterecek

13:03 - Teknoloji

Dev iş makineleri teknolojinin yardımıyla çağ atlıyor

12:57 - Teknoloji

Yanmaz kumaş vitrine çıktı

16:17 - Teknoloji

Samsun'da lise öğrencileri yaşama alanlarını temizleyen sterilizasyon sistemi geliştirdi

15:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sınırda geçiş için sıra bekleyen tır şoförleri hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açıyor

19:15 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Lazkiye'deki olaylar için bağımsız soruşturma komitesi kurulduğunu duyurdu

19:14 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik: (Suriye'deki olaylar) Suriye'nin birliğine dönük bir terörist saldırı olduğunu değerlendiriyoruz

19:05 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli imam hatip Kasım Yağcıoğlu'nun cenaze törenine katıldı

19:03 - Gündem

Bakan Fidan: Suriye hükümetinin sürdürdüğü politika, provokasyonla rayından çıkarılmaya çalışılıyor

18:58 - Gündem