?>

Gece çalışmak kalp ritim bozukluğuna yakalanma riskini artırıyor

Yeni bir araştırma, gece vardiyasında çalışanların kalp ritim bozukluğuna yakalanma riskinin daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Genel - 3 yıl önce

ANKARA (AA) - European Heart Journal'da yayımlanan ve Şanghay Ciao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesinin yürüttüğü çalışmada, 286 bin 353 çalışanın sağlık verileri incelendi.

Araştırmacılar, gece vardiyasında çalışanlarda düzensiz ve genellikle hızlı kalp ritmine neden olan kalp rahatsızlığı atriyal fibrilasyon (AF) gelişme riskinin gündüz çalışanlara göre daha yüksek olduğunu tespit etti.

Çalışmada sürekli gece vardiyasında çalışanların, gündüz çalışanlara kıyasla atriyal fibrilasyon riskinin yüzde 12 arttığı saptandı.10 yıl veya daha uzun süre ayda ortalama 3 ila 8 gece çalışanlarda, atriyal fibrilasyon görülme riskinin gündüz çalışanlarına kıyasla yüzde 22'ye yükseldiği belirtildi.

Araştırma ekibinden Tulane Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümünden Lu Çi, yaptığı açıklamada, "10 yıldan fazla gece vardiyasında çalışan kadınların erkeklere göre atriyal fibrilasyona yakalanma riskinin daha fazla olduğunu gördük. Gece çalışan kadınların bu rahatsızlığa yakalanma risklerinin gündüz çalışanlara göre yüzde 64 daha fazla olduğunu belirledik." ifadesini kullandı.

Lu, ayrıca haftada 150 dakika veya daha fazla orta yoğunlukta fiziksel aktivitede bulunanların ömür boyu gece vardiyası çalışmasına maruz kaldıklarında yetersiz fiziksel aktivitede bulunanlara göre daha düşük atriyal fibrilasyon gelişme riskine sahip olduğunun saptandığını belirtti.

Emel Öz

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş kaleci Mert Günok ile sözleşme imzaladı

2021-08-15 23:59 - Gündem

ABD'de Tesla'nın 'otopilot' sürücü destek sistemine yönelik soruşturma başlatıldı

2021-08-16 19:50 - Dünya

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için tercih işlemleri yarın sona erecek

2021-08-19 15:56 - Eğitim

Trabzonspor, Roma'yı konuk edecek

2021-08-18 13:39 - Gündem

Diyarbakır annelerinden çocuklarına kavuşmak için mücadele veren Ağrılı ailelere destek

2021-08-19 19:25 - Genel

ABD'de son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 833 kişi öldü

2021-08-17 20:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Bio ile bir araya geldi

2021-08-18 04:02 - Siyaset

Gayrimenkul değerleme sektörü, üniversite tercihi yapan gençleri bu alanda çalışmaya davet ediyor

2021-08-17 16:12 - Yerel haber-Şirket Haber

İsrail askerleri Batı Şeria'daki gösterilerde 5 Filistinliyi yaraladı

2021-08-13 20:56 - Dünya

Galatasaray Kulübüne yeni kurumsal iletişim direktörü

2021-08-19 19:56 - Spor

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya