?>

Gazze'deki Sivil Savunma: İsrail, 3 haftada Gazze'nin kuzeyinde en az 1000 kişiyi öldürdü

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail ordusunun 3 haftadır Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda en az 1000 Filistinlinin öldüğünü bildirdi.

Dünya - 5 ay önce

Gazze

Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, sosyal medyadan yaptığı görüntülü açıklamada, İsrail ordusunun yaklaşık 3 hafta içinde Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda en az 1000 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Basal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cibaliya, Beyt Hanun ve Beyt Lahiya'da en az 100 bin kişinin abluka ve saldırılara maruz kaldığını, 100 bininin ise Gazze kentine sürüldüğünü belirtti.

İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyinde abluka altındaki Filistinlilere yardım götürmeye çalışan herkesi öldürdüğünü aktaran Basal, İsrail'in uluslararası toplumun suskunluğunu kullanarak Gazze'nin kuzeyinde "etnik yok etme" politikası uyguladığını ifade etti.

Basal, uluslararası kurumlardan, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlileri kurtarmak için derhal harekete geçmelerini istedi.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlileri göçe zorlama planı

Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyine 5 Ekim'de yoğun hava saldırıları düzenleyen İsrail ordusu, 6 Ekim'de söz konusu bölgelere kara saldırısı başlattı.

Bu adımın, daha önce İsrail basınına yansıyan ve "generallerin planı" olarak bilinen, İsrailliler için yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden tahliye edilmesi adına atıldığı düşünülüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki Filistinlilere uyarıda bulunarak boşaltılması istenilen bölgelerin haritasını paylaşmıştı.

Filistinlilere Gazze'nin güneyindeki Mevasi bölgesine gitme çağrısı yapan Adraee'nin paylaştığı haritanın, İsrail ordusunda eski Operasyonlar Bölümü Başkanı General Giora Eiland'ın girişimiyle hazırlanıp hükümete sunulan Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine ilişkin "generallerin planına" benzerliği dikkati çekmişti.

"Generaller Planı" adını taşıyan bu plan, Filistinlileri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden tehcir etmeyi, ardından bölgenin kuşatılması, gıda, yakıt ve temiz su girmesine izin verilmemesini öngörüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borsa haftaya yükselişle başladı

2024-10-21 10:05 - Ekonomi

ABD Savunma Bakanı Austin, Ukrayna'da

2024-10-21 15:37 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Austin, Papa ile küresel güvenlik sorunlarını görüştü

2024-10-24 09:58 - Dünya

Devlet korumasındaki kızlar Türkiye Ragbi Şampiyonluğu için mücadele edecek

2024-10-21 13:57 - Spor

Gazze'de İsrail saldırının ardından 5 gün enkaz altında kalan Filistinli kadın kurtarıldı

2024-10-21 22:28 - Dünya

Bitkisel üretimin tarla ürünlerinde azalacağı, meyve ve sebzede artacağı tahmin edildi

2024-10-25 14:08 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde banka kredileri toparlanmaya devam ediyor

2024-10-25 12:53 - Ekonomi

Dünya Bankasından Türkiye'deki 4 projeye 1,9 milyar dolarlık finansman

2024-10-23 09:18 - Ekonomi

Yargıtay üyesi Celal Albay, YSK üyeliğine seçildi

2024-10-21 16:15 - Gündem

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

İsrailli esir yakınları, Gazze'ye yönelik saldırıların bir an önce durdurulmasını talep etti

06:38 - Dünya

Güney Kore'deki orman yangınlarında ölü sayısı 15'e yükseldi

06:33 - Dünya

Trump, seçim kampanyasının Rusya'yla bağlantısını araştıran FBI dosyalarını yayımlayacak

06:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan, seçim kurallarını sıkılaştıran başkanlık kararnamesi

06:23 - Dünya

Dışişleri kaynakları: Atina'daki geçit töreninde atılan sloganlar "küstahça"

06:17 - Dünya

Günün Manşetleri

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında şüpheli Ahmet Köksal'ın ifadesine ulaşıldı

06:42 - Gündem

İsrailli esir yakınları, Gazze'ye yönelik saldırıların bir an önce durdurulmasını talep etti

06:38 - Dünya

Gül ve dikenleri -E. Komando Kd. Hava Albay Fevzi Yurtoğlu yazdı-

06:36 - En Son Yazılar

Güney Kore'deki orman yangınlarında ölü sayısı 15'e yükseldi

06:33 - Dünya

Trump, seçim kampanyasının Rusya'yla bağlantısını araştıran FBI dosyalarını yayımlayacak

06:27 - Dünya