?>

Gazze'de UNRWA protestosu

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun çok sayıda çalışanının işine son verme kararı Gazze'de protesto edildi.

Dünya - 7 yıl önce

GAZZE

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) faaliyetlerini kısıtlama ve çok sayıda çalışanının işine son verme kararı Gazze'de protesto edildi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü Koordine Heyeti tarafından düzenlenen gösteriye katılanlar, "Komplolar gerçekleşmeyecek", "Bizi açlığa terk edemezsiniz" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteriye katılan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkez Komite Üyesi Hüseyin Mansur, "UNRWA, çalışma alanlarını daraltıp istihdam politikalarını durdurmanın yanı sıra eğitim, sağlık ve bazı olağanüstü durumlara ilişkin programlarındaki yardım hizmetlerinin çoğunu askıya alarak Filistinli mültecilere dönük krizi tırmandırıcı adımlar atıyor." dedi.

UNRWA'nın asıl olarak çalışmalarını tamamen sonlandırmayı hedeflediğini belirten Mansur, sorunların çözümü için çalışanlardan ve birçok kurumdan gelen alternatif tekliflerin UNRWA tarafından reddedildiğine dikkati çekti.

Ayrıca, yüksek maliyetlerine rağmen yabancı çalışanların görevlerine son verilmediğini dile getiren Mansur, "Bu da UNRWA yönetiminin asıl hedeflerini ortaya koyuyor." diye konuştu.

Mansur, alınan kararlardan geri dönülmemesi durumunda gelecek günlerde protestoların artırılacağı uyarısında bulundu.

UNRWA Arap Çalışanları Birliği daha önce yaptığı açıklamada, Gazze'de bin kadar çalışanın işlerine son verilmesi tehlikesinin bulunduğunu belirtmişti.

Birliğe göre UNRWA, psikolojik destek birimi ve Gazze'de yaklaşık 1 milyon 300 bin kişiye gıda yardımı olarak sunulan "Olağanüstü Yardım Programı"nı geçen ay kapatma kararı aldı.

Yaklaşık 4 aydır onlarca mühendisin geçici sözleşmelerini yenilenemeyen UNRWA'nın ayrıca 113'ü Gazze'de olmak üzere toplam 250 Olağanüstü Yardım Programı çalışanının sözleşmesini de yenilememe kararı aldığı belirtiliyor.

Muhabir: Nour Mahd Ali Abu Aisha, Hamdi Yıldız

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Albaraka Türk Taksim'de yeni şubesini açtı

2018-07-25 18:26 - Ekonomi

Lice'de öldürülen terörist gri listede çıktı

2018-07-29 22:02 - Asayiş

'Edebiyatıyla Kahramanmaraş zengin bir yer'

2018-07-28 02:32 - Kültür Sanat

Trabzonspor'da ayrılık

2018-07-26 20:05 - Spor

TİKA'nın Sırbistan'daki ahududu çiftliklerinde hasat vakti

2018-07-29 15:03 - Genel

Yağmurlu havalar e-ticarete yaradı

2018-07-25 17:23 - Ekonomi

TSK'nın Münbiç'te devriye faaliyeti sürüyor

2018-07-24 17:48 - Genel

Gediz Fırkateyni 12 ülkede 15 liman ziyaret etti

2018-07-30 19:12 - Gündem

Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2018-07-28 00:32 - Asayiş

42 bin yıl sonra hayata döndü

2018-07-27 20:08 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Ukrayna'da seçimlerin zamanının geldiğini söyledi

06:52 - Dünya

Gazze’de serbest bırakılan İsrailli esir Berger: Hamas bize Pesah sırasında dua kitabı verdi

06:48 - Dünya

ABD ve Meksika, sınırın kendi taraflarında koordineli devriye yapma konusunda anlaştı

06:12 - Dünya

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Ukrayna'da seçimlerin zamanının geldiğini söyledi

06:52 - Dünya

Gazze’de serbest bırakılan İsrailli esir Berger: Hamas bize Pesah sırasında dua kitabı verdi

06:48 - Dünya

ABD ve Meksika, sınırın kendi taraflarında koordineli devriye yapma konusunda anlaştı

06:12 - Dünya

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya