?>

Gaziantep'te 19 binden fazla deprem konutunun anahtarı teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından başlatılan kalıcı konut seferberliğinde Gaziantep'te 19 bin 185 konutun kurası çekilerek, hak sahiplerine teslim edildi.

Gündem - 5 ay önce

Gaziantep

Depremlerden etkilenen 11 ilin arasında yer alan Gaziantep'te asrın felaketinin ardından temelleri atılarak, inşaatına başlanan konutlar yükselmeye devam ediyor.

Kentte 4 etap tamamlanarak, 19 bin 185 konut kurayla hak sahiplerine teslim edildi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AA muhabirine, deprem bölgesinde çalışmaların son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kentte depremlerde 4 bine yakın can kaybı yaşandığını hatırlatan Çeber, "Nurdağı depremde oransal olarak en çok hasar alan yerlerden biri. İlçede 41 bin vatandaşımız var, 2 bin 25'i rahmetli oldu. Yani her 20 kişiden birisi hayatını kaybetti. 11 bin civarında yapı stoku vardı. Bunun yaklaşık 7 bini kullanılamaz hale geldi. Depremden hemen sonra çok yoğun çalışmalara başladık." dedi.

Asrın felaketinden sonra hem devletin tüm gücüyle, sivil toplum ve milletin tüm desteğiyle çalışmaların sürdüğünü anlatan Çeber, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Nurdağı'nda 200 civarında iş yeri yapıp teslim ettik. Tam bir işbirliği var. Yine depremde 25 yataklı devlet hastanemiz yıkılmıştı, yerine 72 yataklı çok güzel bir hastaneyi 2 ay önce hizmete açtık. Yıkılan her dersliğin yerine en az 5 yeni derslik yapacağız diye vaadimiz vardı onu gerçekleştiriyoruz. Toplam derslik sayımızı yüzde 15 arttıracağız dedik ama biz Allah'ın izniyle yüzde 20'nin de üzerine çıkacağız."

"En önemli işimiz afetle ilgili işler"

Vali Çeber, bölgede sadece konutlarla değil akla gelecek her türlü altyapı, işyeri, her türlü fiziki yapıyla çalışmaların son hızıyla devam ettiğini ifade ederek, "Prensibimiz Sayın Cumhurbaşkanı'nın emirleri doğrultusunda, en son afetzede güvenli, huzurlu, sağlıklı yuvasına kavuşana kadar bizim en önemli işimiz afetle ilgili işler." diye konuştu.

Kendisinin akademik çalışma konusunun da afet yönetimi olduğunu hatırlatan Çeber, şunları kaydetti:

"Birçok afeti inceledim birçok afette yerinde bulundum. 6 Şubat'ta yaşadığımız gerçekten çok büyük düzeyde bir afetti ve altından kalkılması çok zor bir mücadeleydi. Ancak tam bir işbirliğiyle çalışmalara başladık. Tam dayanışma örneği gösterdik. Devletimizin ne kadar büyük bir devlet olduğu, milletimizin ne kadar asil bir millet olduğunu gösterdik. Bir yıl sonra fiziki anlamda deprem gündemini hemen hemen kapatmış olacağız. Bir taraftan psikolojik unsurlarla da mücadele ediyoruz, psikososyal çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Verint, Sistaş ve Genesys'ten müşteri temsilciliğinde yapay zekanın rolüne ilişkin değerlendirm

2024-11-05 16:27 - Ekonomi

Sanal gerçeklik müzesi "Müzeverse", 19 Kasım'da İstanbul'da açılacak

2024-11-07 16:23 - Teknoloji

BDDK, 3 şirkete faaliyet izni verdi

2024-11-05 09:13 - Ekonomi

Türkiye yeni sezonun ilk iki ayında yaklaşık 519,8 milyon dolarlık fındık ihraç etti

2024-11-04 14:53 - Ekonomi

Gençler ulaştırma projeleri için yarışacak

2024-11-05 16:04 - Ekonomi

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, kırmızı mercanları tanıtmak için Ayvalık'ta dalış yaptı

2024-11-04 11:58 - Çevre-Hayat

İTO ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı

2024-11-02 13:03 - Ekonomi

Hava yoluyla gelecek yıl Türkiye nüfusunun 3 katı kadar yolcu taşınacak

2024-11-03 11:42 - Gündem

İsrail eski Savunma Bakanı Gallant ordunun Gazze'de kalması için bir neden olmadığını söyledi

2024-11-07 21:07 - Dünya

Göztepe, Süper Lig'de yarın Konyaspor'u konuk edecek

2024-11-09 09:23 - Spor

İlgili Haberler

Antalya'da kaybolan keçiler köylülerin ve jandarmanın çabasıyla bulundu

22:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş İrgi'nin ailesine taziye mesajı

22:17 - Gündem

Batı Akdeniz ve Güney Ege için toz taşınımı uyarısı

21:17 - Gündem

Kadıköy-Moda Tramvay Hattı'nda seferler, güzergahtaki kaza nedeniyle yapılamıyor

20:53 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın bayram mesajı emniyet telsizinden okundu

19:47 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'e gidecek

00:03 - Dünya

ABD: Yeni kurulan kabinenin kapsayıcı, temsilci ve Suriye için olumlu bir adım olmasını umuyoruz

23:57 - Dünya

İsrail ordusu, bayram günü Gazze'nin güneyindeki Filistinlileri göçe zorluyor

23:53 - Dünya

Manchester City'ye Erling Haaland'dan kötü haber

23:47 - Spor

ABD'nin, Güney Afrika'da beyazlar için mülteci başvuru merkezi kuracağı iddia edildi

23:42 - Dünya