?>

Gaziantep'te 19 binden fazla deprem konutunun anahtarı teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından başlatılan kalıcı konut seferberliğinde Gaziantep'te 19 bin 185 konutun kurası çekilerek, hak sahiplerine teslim edildi.

Gündem - 5 ay önce

Gaziantep

Depremlerden etkilenen 11 ilin arasında yer alan Gaziantep'te asrın felaketinin ardından temelleri atılarak, inşaatına başlanan konutlar yükselmeye devam ediyor.

Kentte 4 etap tamamlanarak, 19 bin 185 konut kurayla hak sahiplerine teslim edildi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AA muhabirine, deprem bölgesinde çalışmaların son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kentte depremlerde 4 bine yakın can kaybı yaşandığını hatırlatan Çeber, "Nurdağı depremde oransal olarak en çok hasar alan yerlerden biri. İlçede 41 bin vatandaşımız var, 2 bin 25'i rahmetli oldu. Yani her 20 kişiden birisi hayatını kaybetti. 11 bin civarında yapı stoku vardı. Bunun yaklaşık 7 bini kullanılamaz hale geldi. Depremden hemen sonra çok yoğun çalışmalara başladık." dedi.

Asrın felaketinden sonra hem devletin tüm gücüyle, sivil toplum ve milletin tüm desteğiyle çalışmaların sürdüğünü anlatan Çeber, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Nurdağı'nda 200 civarında iş yeri yapıp teslim ettik. Tam bir işbirliği var. Yine depremde 25 yataklı devlet hastanemiz yıkılmıştı, yerine 72 yataklı çok güzel bir hastaneyi 2 ay önce hizmete açtık. Yıkılan her dersliğin yerine en az 5 yeni derslik yapacağız diye vaadimiz vardı onu gerçekleştiriyoruz. Toplam derslik sayımızı yüzde 15 arttıracağız dedik ama biz Allah'ın izniyle yüzde 20'nin de üzerine çıkacağız."

"En önemli işimiz afetle ilgili işler"

Vali Çeber, bölgede sadece konutlarla değil akla gelecek her türlü altyapı, işyeri, her türlü fiziki yapıyla çalışmaların son hızıyla devam ettiğini ifade ederek, "Prensibimiz Sayın Cumhurbaşkanı'nın emirleri doğrultusunda, en son afetzede güvenli, huzurlu, sağlıklı yuvasına kavuşana kadar bizim en önemli işimiz afetle ilgili işler." diye konuştu.

Kendisinin akademik çalışma konusunun da afet yönetimi olduğunu hatırlatan Çeber, şunları kaydetti:

"Birçok afeti inceledim birçok afette yerinde bulundum. 6 Şubat'ta yaşadığımız gerçekten çok büyük düzeyde bir afetti ve altından kalkılması çok zor bir mücadeleydi. Ancak tam bir işbirliğiyle çalışmalara başladık. Tam dayanışma örneği gösterdik. Devletimizin ne kadar büyük bir devlet olduğu, milletimizin ne kadar asil bir millet olduğunu gösterdik. Bir yıl sonra fiziki anlamda deprem gündemini hemen hemen kapatmış olacağız. Bir taraftan psikolojik unsurlarla da mücadele ediyoruz, psikososyal çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nadir görülebilen kuş türü "dağ cılıbıtı", Şanlıurfa'da görüntülendi

2024-11-06 11:53 - Çevre-Hayat

Tütün üreticileri 60 bin ton ihracat hedefliyor

2024-11-04 12:27 - Ekonomi

İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Baalbek'e düzenlediği saldırılarda 30 kişi öldü, 35 yaralı

2024-11-06 22:13 - Dünya

Filistin Çevre Kurumu: İsrail, Gazze'ye Ekim 2023'ten beri 85 bin tonun üzerinde bomba att

2024-11-06 14:37 - Dünya

Şampiyon milli tenisçi Zeynep Sönmez yurda döndü

2024-11-07 10:48 - Spor

Belediye Meclis Üyesi Veldhuysen: Amsterdam'daki olayları İsrailli taraftarlar başlattı

2024-11-09 00:08 - Dünya

Şili açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

2024-11-08 16:08 - Dünya

ABD'de mahkeme, Musk'ın düzenlediği çekilişin başkanlık seçimlerine kadar sürebileceğine h

2024-11-05 13:23 - Dünya

İstanbul'da DHKP/C operasyonunda 5 zanlı yakalandı

2024-11-05 08:57 - Asayiş

Karabağ Savaşı gazisi Ahmedov, Azerbaycan'ın zaferinde payının olmasının gururunu yaşıyor

2024-11-07 11:52 - Dünya

İlgili Haberler

Spor federasyonlarından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları

10:58 - Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Şam'da Emevi Camisi'ni ziyaret etti

10:23 - Gündem

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor

09:27 - Gündem

Personel servis aracı olarak kullanılabilecek taşıtlarda yaş sınırı 19'dan 21'e çıkarıldı

08:27 - Gündem

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralanan asker tedavi gördüğü hastanede şehit oldu

07:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Konut kredi hacmi 551,7 milyar lirayı aşarak rekor kırdı

11:18 - Ekonomi

İran, ABD ile müzakere süreci devam ederken Washington'un getirdiği yeni yaptırımları kınadı

11:12 - Dünya

Spor federasyonlarından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları

10:58 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell'ı görevden alma niyetinde olmadığını belirtti

10:43 - Dünya

Futbol kulüplerinden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları

10:33 - Spor